Canon EOS 90D Duyurusu Photokina 2018 Etkinliğinde Olabilir

Canon EOS 90D duyuru tarihi ile ilgili bazı bilgiler ortaya çıktı. Buna göre Canon’un orta seviye DSLR fotoğraf makineleri segmentinde yer alan APS-c sensöre sahip yeni EOS 90D için resmi duyuru Photokina 2018 veya öncesinde gerçekleşebilir. 

2016 yılı başında son kullanıcıyla buluşan Canon 80D’nin yerini alacak olan Canon 90D ile ilgili özellikle sensör ve işlemci tarafında yenilikler bekleniyor. 

Canon fotoğraf makineleri arasında popüler bir konumda olan EOS 80D ile 24.2MP APS-C CMOS sensör ve DIGIC 6 görüntü işlemci ile tanışmıştık. Bir sonraki model Canon 90D için tamamen yenilenmiş APS-c sensör ve DPAF yani Dual Pixel CMOS AF’nin yeni versiyonuyla tanışabiliriz. DPAF ve EOS 90D özleliklerine ilişkin detayları yazının devamında bulabilirsiniz. 

Canon EOS 90D DSLR Photokina 2018’de Duyurulabilir

Canon EOS 90D DSLR Photokina 2018'de Duyurulabilir

Dual Pixel CMOS AF (DPAF) Nedir?

Dual Pixel CMOS AF, filmlerde sorunsuz, yüksek performanslı odak izleme ve Live View modunda fotoğraf çekerken hızlı otomatik odaklama elde etmek için tasarlanmış sensör tabanlı, faz algılamalı bir Otomatik Odaklama (AF) teknolojisidir.

Beklenen Canon 90D Dedikoduları

Bugüne kadar sızan Canon EOS 90D özellikleri hakkındaki dedikodulara bakarsak;

  • Tamamen yenilenmiş APS-c CMOS görüntü sensörü
  • DPAF için yeni versiyon
  • DIGIC 8 görüntü işlemci
  • 4K video içermeyecek

Daha önce iki yılda bir düzenlenen Photokina 2018 etkinliği artık her sene yapılacak. Bu yıl Eylül ayında fotoğraf severlere kapılarını açacak fuarda bir çok üretici firma tarafından fotoğraf makineleri ve lensler için yeni duyurular bekleniyor.

Canon tarafında ise özellikle Canon tam kare aynasız fotoğraf makinesi dedikoduları artık bu fuarda ya geliştirme ya da resmi duyurusu açısından bekleniyor. Canon 7D Mark III ve EOS 90D ise firma tarafından duyurulması beklenen diğer DSLR makineler.

via dailycameranews.com

Skylum'un hepsi bir arada fotoğraf düzenleme programı olan Luminar 4, yeni kullanıcılar için oldukça avantajlı indirimler sağlıyor. Yeni AI özellikleri ve yenilenmiş UI ile birlikte gelen Luminar 4 programını tavsiye ediyoruz.

İlk görüş bildiren siz olun

Cevap Yazın