Doğayla Bir Time Lapse Yolculuğu – A Time-Lapse Journey With Nature

Türkçe karşılığını daha önce “Zaman Atlamalı Çekim Tekniği” olarak ifade ettiğimiz Time Lapse için kısaca bir tanımda bulunmak istersek herhalde –arka arkaya belirli aralıklarla çekilmiş fotoğraf karelerinin birleştirilmesi ile oluşmuş kısa film– diyebiliriz

Time Lapse sonucu oluşan kısa filmin aslında bayağı bir film gibi olduğunu da belirtmemiz gerekiyor. Bugün sizlere yine Time Lapse (Zaman Atlamalı) çekim tekniği kullanılarak oluşturulmuş “A Time-Lapse Journey With Nature” – Doğayla Bir Time Lapse Yolculuğu isimli çalışmadan bahsedeceğiz.

Henry Jun Wah Lee’in 2009 ile 2011 yılları arasında gerçekleştirdiği yolculuklarından toparladığı bu time lapse videoda 201o yılında gerçekleşen ay tutulmasından, Yosemite National Park’a kadar birçok farklı yer ve olayı izleyebiliyorsunuz.

Videoda yer alan tüm mekanların sırası ise şu şekilde oluşmuş. Ancient Bristlecone Pine Forest, Mono Lake, Joshua Tree National Park, Alabama Hills, Lunar Eclipse of December 2010, Monument Valley, Salton Sea, Tuscon, Arizona, Jeju Island, Yosemite National Park, Petrified Forest National Park, Death Valley National Park, ve Horseshoe Bend.

Müzikler ise The Dark Knight Soundtrack’tan Hans Zimmer tarafından oluşturulmuş. Evosia Studio üzerinde oluşan bu videonun detaylarını bulabilirsiniz. İyi seyirler.

Skylum'un hepsi bir arada fotoğraf düzenleme programı olan Luminar 4, yeni kullanıcılar için oldukça avantajlı indirimler sağlıyor. Yeni AI özellikleri ve yenilenmiş UI ile birlikte gelen Luminar 4 programını tavsiye ediyoruz.

İlk görüş bildiren siz olun

Cevap Yazın