En Çok Kullanmayı Sevdiğiniz Lens Türü Hangisi?

Türk Nikon haftalık anket serisinde geçen hafta sizlere lens türlerine ilişkin bir soru sormuştuk. Anket sorumuz “En Çok Kullanmayı Sevdiğiniz Lens Türü Hangisi?” şeklinde oluşmuştu. Buna bağlı olarak genel lens türlerini şıkların arasına serpiştirip fotoğraf çekmeye çıkarken, eğer özel amacınız yoksa kameranıza ilk taktığınız lens türünün hangisi olduğunu öğrenmek istemiştik.

Geçen haftaki anketin şıkları aşağıdaki gibi oluşmuştu.

  • Kit Lens
  • Geniş Açı Lens
  • Prime/Makro Lens
  • Zoom Lens

Türk Nikon anasayfa üzerinde açık olan ankete katılım oranı oldukça yüksek oldu ve cevaplarına dair detayları ise hem size hem kendimize bilgi olması açısından grafik olarak sunuyoruz.

sevdiginiz-lens-turu-anket

Kısaca toparlamak gerekirse anketimize oy kullanan toplam 234 kişiden 87’si en çok kullanmayı sevdiği lens türünün Zoom Lens olduğunu belirtmiş. Prime veya Makro lens tercih eden kişi sayısı 61 olurken, Geniş açı lens ile fotoğraf çekmeyi sevdiğini belirten 53 kişi olmuş. 33 kişi ise kit lensinden vazgeçmeyerek tercihini kit lensten yana kullanmış.

Her hafta farklı bir soruyla sizlerin karşısına çıkacak Türk Nikon Haftalık Anketi’nin sizlerin katkılarıyla fotoğraf dünyasında farklı bir arşiv oluşturacağını düşünüyoruz. Oylarınız için teşekkür ediyoruz.

Skylum'un hepsi bir arada fotoğraf düzenleme programı olan Luminar 4, yeni kullanıcılar için oldukça avantajlı indirimler sağlıyor. Yeni AI özellikleri ve yenilenmiş UI ile birlikte gelen Luminar 4 programını tavsiye ediyoruz.

İlk görüş bildiren siz olun

Cevap Yazın