Fotoğraf Düzenleme Programı Arayanlar için Öneriler

Fotoğraf düzenleme programı arayanlar için bazı önerileri derlediğimiz yazı içerisinde liste şeklinde çeşitli uygulamaları bulabileceksiniz.

Bildiğiniz üzere çektiğimiz fotoğrafların makine üzerinde ya da sonrasında üzerinde oynanması ve istenilen şekilde rötüşlenmesi olayına fotoğraf düzenleme diyoruz. Özellikle cep ya da akıllı telefonlar ile fotoğraf çekmek yaygınlaştıktan sonra bu post processing dediğimiz işlemleri yapmaya olanak sağlayan programlar daha fazla kullanılmaya başlandı.

Fotoğraf düzenleme işlemi kimi zaman ince ayar ve basit tonlamalar, kimi zaman ise daha fazla uğraş gerektirse de, herkes için ortak kullanılan ayarlar mevcuttur. Bu konuda muhtemelen Adobe Photoshop programı hayal gücünün sınır tanımadığını çeşitli efektler ile rahatça gösteriyor.

Photoshop kadar olmasa da beklentileri basit bir şekilde karşılayacak bir fotoğraf düzenleme programı olması her kullanıcı için önemli bir ihtiyaçtır.

Fotoğraf düzenleme programı olarak kullanabileceğiniz ürünler

Bu yazımızda indirip kullanabileceğiniz fotoğraf düzenleme programı çeşitlerini listelemeye çalıştık.

Fotoğraf Düzenleme Programı Arayanlar için Öneriler

1.Adobe Photoshop

Photoshop, tüm Dünya’da kullanılan en popüler, profesyonel ve en fazla özelliğe sahip katman tabanlı fotoğraf işleme programlarından biridir. Hatta günümüzde marka ismi o kadar genel kullanılır hale gelmiştir ki, photoshop programları olarak da ratlamak mümkündür. Bu fotoğraf düzenleme programı ile görsellerinize hayal edebileceğiniz herşeyi uygulayabilirsiniz.

2.Adobe Lightroom

Adobe Lightroom, özellikle profesyonel fotoğrafçılar arasında popüler olarak kullanılmaktadır. Her türlü fotoğraf işleme işlemlerinin basit bir şekilde sunulmasından çok sayıda fotoğrafı oldukça hızlı bir şekilde kataloglaması bu programı öne çıkaran unsurlardan birisidir. Lightroom, profesyonel fotoğrafçıların ham fotoğraflarını işleme, düzenleme, kataloglama ve yayınlama aşamalarını kolayca yapmalarını sağlar.

3. PaintShopPro

Corel firmasına ait bir program olan Paint Shop Pro, özellikle Windows platformunda 2000’li yıllarda oldukça popülerdi. Ücretli fotoğraf düzenleme programları arasında her ne kadar tahtını Photoshop’a bırakmış olsa da hala hatırı sayılır derecede özellikler sunmaktadır.

4.PhotoScape

PhotoScape bir fotoğraf düzenleme programında bulunması gereken en temel araçları, efektleri ve seçenekleri sunmaktadır. Kullanıcı dostu arayüzü, Türkçe desteği, otomatik ayarları, hareketli gif yapabilme ve farklı resimleri tek bir resim dosyası içerisinde birleştirme özelliklerini barındırır. Ücretsiz olan program sayesinde fotoğraflarınızda oynamalar yapabileceğiniz gibi her türlü düzenleme işlemini de yapabilirsiniz.

5.PhotoPlus

PhotoPlus, dijital fotoğraflarınız üzerinde profesyonele yakın bir şekilde düzenleme yapmanıza olanak sağlar. Dijital fotoğraf ve resimler üzerinde ileri seviyede işleme yapabilmenizi sağlayan bu program ile temel fonksiyonların yanısıra fotoğraflarınızda görünmesini istemediğiniz şeyleri silebilir ve eski fotoğrafları onarabilirsiniz. Ayrıca fotoğraf özel efektleriyle görsellerinize bambaşka bir hava katabilirsiniz.

Fotoğraf düzenleme programı olarak kullanabileceğiniz ürünler

6.GIMP

GIMP, (GNU Image Manipulation Program), açık kaynak kodlu ve ücretsiz bir programdır. Photoshop gibi katmanlar ile çalışan bu program oldukça güçlü araçlara sahip olduğundan dolayı dilediğiniz değişikliği kolaylıkla yapmanıza olanak sağlıyor. Oldukça uzun bir zamandır Linux’un vazgeçilmez fotoğraf düzenleme programı GIMP yıllar geçtikçe popüler bir hale gelmiş ve sonrasında Windows ve Mac sürümleri ile çoklu işletim sistemlerini desteklemiştir.

7.Pixia

Pixia fotoğraf düzenleme programı aynı zamanda Photoshop alternatifi olarak da geçmektedir. Photoshop programı ile yapacağınız birçok kolay efekti Pixia ile yapmanız mümkündür.

8. IrfanView

Tanıdığımız bildiğimiz Windows işletim sisteminde belki de ilk kurduğumuz yazılımlardan birisi IrfanView. Bu oldukça hafif ve basit fotoğraf görüntüleme programının oldukça iyi bir düzenleme yeteneği olduğunu biliyor muydunuz. Basit ihtiyaçlarınızı başka program aramadan IrfanView ile giderebilirsiniz.

9.Vintager

Instagram ile fotoğraf paylaşımında bulunuyorsunuz. Peki ya fotoğraf düzenleme işlemleri için Vintager kullanmayı denediniz mi? Fotoğraf filtreleme ve düzenleme konularında pratik bir çözüm sunan Vintager, tamamen ücretsiz olarak kullanabileceğiniz bir resim editörüdür.

10.Fotor

Fotor, fotoğraflarınızı işleyebileceğiniz ve düzenleyebileceğiniz şekilde tasarlanmış, gelişmiş özelliklere sahip bir resim düzenleme programı olarak listemizde son sırada yer alıyor. Program, kontrast veya parlaklık gibi basit işlemleri yapabilmeniz için bünyesinde birçok farklı araç içermektedir.

Fotoğraf düzenleme programı arayanlar için çeşitli önerileri listelemeye çalıştık. Günlük kullanım ve bilgisayarınızda fotoğraf düzenleme işlemleri için indirip kullanabileceğiniz bu uygulamalara eklemek istediklerinizi yorumlarınızda belirtebilirsiniz.

Skylum'un hepsi bir arada fotoğraf düzenleme programı olan Luminar 4, yeni kullanıcılar için oldukça avantajlı indirimler sağlıyor. Yeni AI özellikleri ve yenilenmiş UI ile birlikte gelen Luminar 4 programını tavsiye ediyoruz.

Görüşler

2 comments on “Fotoğraf Düzenleme Programı Arayanlar için Öneriler

  1. Avatar for Alper Orus

    Erkan Özgür Yılmaz

    Krita’da oldukça iyi bir açık kaynak kodlu (Gimp üzerine kurulu) photoshıp alternatifi, bakmanızı öneririm. Gimp’in desteklemediği bir çok özelliği destekliyor.

  2. Avatar for Alper Orus

    Ercüment Büyükakkan

    PhotoFilter Studio Kullanıyorum Basit bir yazılım ama bir çok şeyde photoshop u aramıyorum. Yıllardır kullandığım tek resim programı.

Cevap Yazın