Fotoğraf Makinesi Askısı Nasıl Takılır?

Fotoğraf makinesi askısı nasıl takılır? Bu yazıda özellikle yeni bir fotoğraf makinesi alındığında ilk yapılan işlemlerden birisi olan askı takma işleminin nasıl yapıldığına bakacağız.

Yeni bir fotoğraf makinesi aldığımızda genelde kutusunu açtıktan sonra içinden çıkan parçaları masaüstüne dizeriz. Ardından hemen pil ve hafıza kartlarını takarak kullanım öncesi işe koyulmaya başlamak isteriz.

Ancak ne zaman fotoğraf çekmek için dışarı çıkmak istersek o zaman fotoğraf makinesi askısı aklımıza gelir. Askı önemlidir. Çünkü böylelikle fotoğraf çekmediğimiz zamanlar makine elde gezilmesi gerekir bu da ellerin serbest olmasını engeller. Şimdi gelin fotoğraf makinesi askısı nasıl takılır detaylarına bakalım.

Fotoğraf Makinesi Askısı Nasıl Takılır?

Fotoğraf makinesine askıyı elinize alıp hemen takmaya çalışmayın. Öncesinde askının her iki ucunun da aynı boyda ve bükülmemiş olmasını sağlamak için önce askıyı düzleştirin ve ikiye bölün.

Aslında bu aşamada tavsiye edilen daha sonra uzunlukları ayarlamakla uğraşmamak için siz en iyisi işe hemen hemen eşit uzunlukta başlayın.

Fotoğraf makinesi askısı, içeri sokulmuş ve görünmeyecek şekilde takılmalı, askının uçları dışarı taşmamalıdır. Ayrıca mandalların dışarıya baktığından ve plastik tutucu klipslerin mandalın altından askıya geçmiş olduğundan emin olun.

Fotoğraf Makinesi Askısı Nasıl Takılır?

1. Dışa bakan askı üzerinde herhangi bir harf varsa ve mandal 1. resimde olduğu gibi doğru hizadaysa, askının ucunu fotoğraf makinesinin göz deliğinden ve tutucu klipsin arkasından geçirin.

2. Mandalda, bir düğüm oluşturmaya yetecek kadar boşluk bırakın. 2. resimde gözüken düğüm içindeki askı ucunu mandalın üst yarısından ve düğümün alt yarısından geçirin ve 3. resimde gözüktüğü gibi mandalın alt yarısının içinden düğümün alt yarısının üstüne geri dönerek, yaklaşık 6 cm’lik boşluk bırakın.

3. Resim 4’te olduğu gibi ayarlarınız tamamsa sıkıca yukarı doğru çekin.

Fotoğraf makinesinin diğer tarafı için de aynı işlemi tekrar edin. Aynı sonucu alabilmek için askıyı bükmediğinizden emin olun. Bu işlemi doğru yaptıysanız askı her iki tarafta da eşit olacaktır. Bitirmek için plastik tutucu klipsleri göz deliklerine doğru kaydırın. Bir süre sonra askı uzayarak biraz düzleşecektir.

Fotoğraf makinesi askısı nasıl takılır sorusuna cevap niteliğinde yardımcı bir videoyu aşağıda bulabilirsiniz.

Skylum'un hepsi bir arada fotoğraf düzenleme programı olan Luminar 4, yeni kullanıcılar için oldukça avantajlı indirimler sağlıyor. Yeni AI özellikleri ve yenilenmiş UI ile birlikte gelen Luminar 4 programını tavsiye ediyoruz.

İlk görüş bildiren siz olun

Cevap Yazın