Fotoğrafçılık Dünyasından Gelişmeler [12 Ekim 2014]

Fotoğraf makineleri, lensler, yeni yazılım güncellemeleri, dedikoduların yer aldığı fotoğrafçılık dünyasında haftanın öne çıkan gelişmelerini bulabilirsiniz.

Türk Nikon üzerinde artık her hafta “Fotoğrafçılık Dünyasından Gelişmeler” başlığı altında ilgili haftanın Nikon dışındaki markaların (Canon, Sony, Fujifilm, Olympus vs..) yeni ürün duyurularını veya dedikodularını aktarıyor olacağız.

Bu yazıda fotoğraf makineleri ve lens üreten markaların geçtiğimiz hafta içerisinde oluşan haberlerinden belirli alıntıları ve detayları bulabilirsiniz.

12 Ekim 2014 Fotoğraf Makinesi ve Lens Haberleri

Sony Fotoğraf Makinesi ve Lens Haberleri

Sony RX20 Özellikleri ve Fiyatı Belli Oldu : Sony’nin köprü (bridge camera) tabir edilen fotoğraf makineleri segmentinde yer alan RX10 modelinin yenilemesi olarak RX20 hakkında ilk özellikler ve fiyat bilgisi dedikoduları gelmeye başladı. Buna göre Sony RX20 fotoğraf makinesi aynı RX10’da olduğu gibi 20.2 megapiksel 1-inç CMOS sensor ve 24-200mm (eş değer) f/2.8 OSS lens ile gelecekmiş. Ek olarak Sony RX20, 4K video kaydı yapabilen XAVC-S codec desteğini de beraberinde getirecek. Böylelikle Sony, pazarda 4K video özelliğiyle öne çıkan Panasonic FZ1000 ile rekabet edebilir hale gelecek. Sony RX20 modelinin $1,300 dolar fiyat etiketiyle satılacağı ve önümüzdeki ay duyurusunun gerçekleşmesi bekleniyor.

sony 46MP ve 54MP fotoğraf makineleri 2015

Sony Yüksek Megapiksel Çözünürlüklü Fotoğraf Makineleri 2015’te Geliyor

Sony Yüksek Megapiksel Çözünürlüklü Fotoğraf Makineleri 2015’te Geliyor : Sony’nin yüksek megapiksel sensor içeren iki yeni fotoğraf makinesinin 2015 yılı ieçrisinde duyurulması bekleniyor. Bunlardan bir tanesi 46-megapiksel diğeri de 54-megapiksel sensor ile gelecekmiş. Bu yeni sensorlerin henüz SLT özellikli A-mount ya da aynasız özellikli E-mount olup olmayacağı net değil. Ancak özellikle 46MP sensor içerecek modelin Sony’nin A7 serisinin devamı olması (yani tam kare aynasız ve isim A9 olabilirmiş) ve 2015’in başında Şubat başındaki CP+ 2015 etkinliğinde duyurulabileceği belirtiliyor. Sony’nin 54MP sensor içeren modelinin ise özellikleri arasında sensörün %78’ini kapsayan 2460 netleme noktası bulunacağı söyleniyor.

Zeiss FE 16-35mm F/4 ZA OSS ile Çekilmiş Fotoğraflar : Sony’nin Photokina 2014 kapsamında duyurduğu ve A7 serisi için merakla beklenen Zeiss FE 16-35mm f/4 ZA OSS geniş-açı zoom lensi için örnek fotoğraflar resmi olarak sunuldu.

Canon Fotoğraf Makinesi ve Lens Haberleri

Canon EOS 750D / Rebel T6i DSLR 2015 Yılında Duyurulacak : Canon’un giriş seviyesinde yer alan EOS 700D DSLR fotoğraf makinesi için yenileme modelinin EOS 750D ismiyle 2015 yılında duyurulması bekleniyor. Canon EOS 750D özellikleri hakkında ortaya atılan ilk dedikodu ise yeni DSLR’ın optik vizör yerine elektronik vizör içerecek olması. Canon’un 2015’in ikinci çeyreği için duyurusu yapması beklenen EOS 750D için beklenen diğer özellikler ise EOS 70D modelindeki gibi 20.2-megapiksel APS-C CMOS sensor, DIGIC 6 görüntü işlemci ve yeni Dual Pixel CMOS AF teknolojisi.

Canon EOS 6D Mark II ve 5D Mark IV Hakkında İlk Dedikodular : Canon’un üst seviye profesyonel DSLR modelleri adayları arasında yer alan Canon EOS 6D Mark II ve 5D Mark IV için ilk dedikodular ortaya atılmaya başladı. Buna göre EOS 5D Mark III yenilemesi olacak 5D Mark IV (veya 4K) modelinin 4K video kaydı yapabileceği ve sensörün yeni Dual Pixel CMOS AF teknolojisi ile aynı 7D Mark II’de olduğu gibi 65 noktalı AF sistemi kullanacağı belirtliliyor. Canon EOS 6D Mark II içinse dönebilir LCD ekran içereceği ve diğer modeller gibi yeni Dual Pixel CMOS AF teknolojisini kullanacağı söyleniyor.

Canon 46MP Çöznürülüklü Pro-DSLR Modelini PhotoPlus 2014 Etkinliğinde Duyurabilir : Canon’un Ekim ayı sonunda New York’ta gerçekleştirilecek PhotoPlus 2014 etkinliğinde 46-megapiksel çözünürlüklü sensor içeren yeni bir Pro-DSLR modelini duyururabileceği söyleniyor. Bir diğer taraftan EOS 1D-X yenilemesi olarak beklenen bu modelin farklı bir DSLR olacağı ve EOS-1D x’in yerini almayacağı da gelen dedikodular arasında.

Canon EF 11-24mm f/4L Geniş Açı Lens Yakında Geliyor : Canon’un yeni geniş açı lensi olmaya aday EF 11-24mm f/4L özellikle tam kare kullanıcılarını oldukça mutlu edeceğe benziyor. Yukarıda bahsettiğimiz 46MP DSLR modeli ile beraber duyurulması beklenen Canon EF 11-24mm f/4 ultra geniş açı lens için öngörülen fiyatın ise $3,000 dolar altında olması bekleniyor.

canon yüksek çözünürlüklü kompakt model

Canon’dan Yüksek Çözünürlüklü Süper Zoom Kompakt Model Geliyor

Canon’dan Yüksek Çözünürlüklü Süper Zoom Kompakt Model Geliyor : Photokina 2014 etkinliği devam ederken Canon’un yüksek çözünürlüklü sensore sahip yeni bir premium PowerShot kompakt fotoğraf makinesi modeli üzerinde çalıştığı söyleniyordu. Canon Hollanda’nın yeni yayınladığı video teaser ile bu yeni model neredeyse resmiyet kazanmış oldu. Videoda yer alan görüntüye göre PowerShot G1 X Mark II ve PowerShot G7 X sonrasında yeni bir model resmi gözüküyor.

Fujifilm Fotoğraf Makinesi ve Lens Haberleri

Fujifilm X100T için Video İncelemesi Yayınlandı : Fujifilm’in Photokina 2014 kapsamında duyurduğu yeni X100T aynasız fotoğraf makinesi modeli için bir video inceleme yayınlandı. DigitalRev TV’nin youtube kanalında yayınlanan video inceleme aynı sensor, aynı lens ve aynı dizayn olmasına rağmen X100T’nin yeni elektronik OVF vizörünün ne kadar iyi olduğunun altını çiziyor.

Fujifilm X100T vs X100S Karşılaştırması : Fujifilm’in yeni duyurduğu X100T ile yerini aldığı bir önceki modeli X100S için bir karşılaştırma yayınlandı. Fuji X100T’nin hangi alanlarda öne çıktığını görmek için X1ooT vs X100S özellikler karşılaştırmasına bakabilirsiniz.

Olympus Fotoğraf Makinesi ve Lens Haberleri

Olympus 40-150mm PRO Lens için ilk incelemeler yayınlandı : Olympus’un uzun bir süredir merakla beklenen ve Photokina 2014 etkinliğinde resmi olarak duyurduğu M.Zuiko ED 40-150mm f/2.8 PRO lens için ilk incelemeler ve örnek fotoğraflar yayınlandı.

Olympus Capture Software İndirilebilir : Olympus Capture yazılımı Olympus’un E-M1 üst seviye aynasız fotoğraf makinesi için firmware versiyon 2.0 ile gelen tethering özelliğini kullanabilmeleri için destek sayfasından indirilebilmektedir.

olympus e-m5 yenilemesi

Olympus E-M5 Yenilemesi Yakında Gelebilir

Olympus E-M5 Yenilemesi Yakında Gelebilir : Olympus görüntüleme bölümü başkanı Ogawa Haruo ile yapılan bir röportajda değindiği üzere, Olympus popüler aynasız fotoğraf makinesi modeli E-M5 için geliştirme çalışmalarını tamamladı ve yakında duyurulması bekleniyor.

Panasonic Fotoğraf Makinesi ve Lens Haberleri

Panasonic FZ1000 DxOMark Tarafından Test Edildi : Panasonic’in 1-inç sesnöre sahip köprü fotoğraf makinesi modeli FZ1000 için DxOMark tarafından sensör performansı ve test sonuçları yayınlandı. 4K video kaydı yapabilen ve 25-400mm lense sahip Panasonic FZ1000 test sonuçlarından 64 gibi iyi bir puan aldı.

Panasonic GH4 Yazılım Güncelleme Versiyon 2.0 DuyurulduPanasonic GH4 firmware güncelleme sürümü 2.0, aynasız fotoğraf makinesinin  performansı ve kontrolünü arttırmak ve yeni 4K Fotoğraf Modu özelliği ile duyuruldu. Yeni firmware 4K video üzerinden hareketsiz görüntüler alabilmek için tethered özelliğini ekliyor.

panasonic lx100 incelemelr

Panasonic LX100 için İlk İncelemeler Yayınlandı

Panasonic LX100 için İlk İncelemeler Yayınlandı : 16 megapiksel Micro Four Thirds sensor ile duyurulan Panasonic LX100 kompakt fotoğraf makinesi için ilk incelemeler, örnek fotoğraflar ve video incelemeler yayınlandı.

Diğer Haberler

HTC RE Aksiyon Fotoğraf Makinesi : HTC yeni aksiyon fotoğraf makinesi RE modelini duyurdu. 1/2.33-inç 16-megapiksel CMOS sensor ve f/2.8 lense sahip HTC RE’nin oldukça ilginç bir görünümü var.

htc re

HTC RE’nin oldukça ilginç bir görünümü var

Sigma USB Dock Firmware Güncelleme 1.02 : Sigma’nın firmware güncelleme versiyonu 1.02 yeni lens modelleri Sigma 150-600mm F5-6.3 DG OS HSM S014 ve 18-300mm F3.5-6.3 DC Macro OS HSM C014 için uyumluluk sağlıyor. Elbette bu güncellemeyi yapabilmek için Sigma Optimization Pro 1.2 yazılımına itiyacınız bulunuyor.

Ricoh WG-30W ve WG-30 Dayanıklı Kompakt Modeller Duyuruldu : Ricoh dayanıklı kompakt fotoğraf makinesi modelleri WG-30W ve WG-30’u duyurdu. Ricoh WG-30W Wi-Fi bağlantısı ile gelirken WG-30 Wi-Fi olmadan geliyor. Her iki model ortak olarak 16-megapiksel 1/2.3-inç tipinde CMOS sensor ve a 5x optik yakınlaştırma sağlayan zoom lens ile geliyor ve modeller 1080/30p HD video kaydı yapabiliyor.

Adobe Creative Cloud Güncellendi : Adobe MAX 2014 kapsamında hem mobil hem de masaüstü kullanıcıları için Cerative Cloud suite güncellemesini duyurdu.

Metabones, Sony E ve MFT sistemleri için Yeni PL Adaptörünü Duyurdu : Metabones PL lenslerin Sony E-mount ve Micro Four Thirds sistem fotoğraf makinelerde kullanılabilmesi için yeni PL adaptörünü duyurdu.

Leica X Vario Firmware Güncelleme 1.1 : Leica Camera APS-c sensor ve sabit lens içeren X Vario fotoğraf makinesi için yeni firmware güncellemesi versiyon 1.1’i duyurdu.

Skylum'un hepsi bir arada fotoğraf düzenleme programı olan Luminar 4, yeni kullanıcılar için oldukça avantajlı indirimler sağlıyor. Yeni AI özellikleri ve yenilenmiş UI ile birlikte gelen Luminar 4 programını tavsiye ediyoruz.

İlk görüş bildiren siz olun

Cevap Yazın