Fotoğrafta Sağ ve Sol Beyin Testinin Etkisi – İllüzyon

Hatırlarsanız sizlere geçtiğimiz aylarda “Fotoğraf Çekerken Doğru Gözünüzü Kullanıyor Musunuz?” diye sormuştuk ve basit bir testle baskın gözünüzü nasıl tespit edebileceğinizi aktarmaya çalışmıştık. Bugün ise fotoğraf çekimlerinizde sağ ve sol beyin testinin etkisini ne kadar görüyorsunuz ve bu dansçı kız animasyonundan yola çıkarak fotoğraf çekimlerinizde daha çok sayısal mı yoksa sanatsal mı düşünüyorsunuz diye sormak istiyoruz.

Sağ ve sol beyin testi ile internette henüz karşılaşmamış ve bu nedir diye merak edenler için kısaca bahsedelim. Dansçı bir kız kendi etrafında dönüyor. İnternette sağ ve sol beyin testi olarak geçen bu illüzyonda kızın dönüş yönü herkese göre farklı olabiliyor. Eğer dönüş yönünü sağa doğru görüyorsanız beyninizin sol tarafını (analizci, mantıkçı, sayısal), eğer sola doğru döndüğünü görüyorsanız beyninizin sağ tarafını (sanatsal) kullandığınızı belirten ifadeler olsa da, bu durum dans eden kız animasyonunu yaratan web tasarımcısı Nobuyuki Kayahara’nın çizgileri kullanmadaki büyük başarısından kaynaklanıyor.

 

Algıda seçiciliğin ve görsel belirsizlikte stabil olmayan algının değişkenliğini iki durumlu bir şekilde ve herkese göre farklı şekilde sunan silhouette illusion ya da internetteki popüler tabiriyle sağ ve sol beyin testinin etkisini ya da sonuçlarını çektiğiniz fotoğraflarda ne kadar görüyorsunuz?

Yorumlarınızı bekliyoruz. Basitçe yukarıda resme bakıp teste katılabilirsiniz.

Skylum'un hepsi bir arada fotoğraf düzenleme programı olan Luminar 4, yeni kullanıcılar için oldukça avantajlı indirimler sağlıyor. Yeni AI özellikleri ve yenilenmiş UI ile birlikte gelen Luminar 4 programını tavsiye ediyoruz.

Görüşler

6 comments on “Fotoğrafta Sağ ve Sol Beyin Testinin Etkisi – İllüzyon

  1. baktıkça önce sağa sonra sola dönüyor . bu ne demek ikisini birden görmek?

  2. Avatar for Alper Orus

    Mahmut Altıaylık

    Hep sağa dönüyor .bir türlü sola döndüremedim….:)

  3. aga başım döndü u ne yaa bi sağa bi sola dönüyo :S

  4. bence çok saçma
    bir müddet sağ sonra sola dönuyor
    her ikisinide gördüm

  5. eğer sağdan dönmesini istiyorsan, beynine sağdan dönder deyip kız sağdan dönmeye başlar
    eğer soldan dönmesini istiyorsan aynı şekide yapıp bu sefer soldan döner.
    gözle değil beyin gözleye bakınca oluyor

  6. arkadaşlar buldum!!! 🙂

    resmin yukarısına sola baktığınızda kız sağdan sola dönuyor
    aşağı sola baktığınızda sola dönuyor

Cevap Yazın