Fujifilm X-E3 incelemesi ve örnek fotoğraflar

Fujifilm X-E3 incelemesi içerisinde orta seviye aynasız fotoğraf makinesi özellikleri, satış fiyatı, çekilmiş örnek fotoğrafları yanısıra X-E2s ile karşılaştırmasını bulabilirsiniz.

Fujifilm’in minimalist ruh ile sunduğu rangefinder gövdeye sahip X-E serisi (X-E2 ve X-E2s) satışları hem sıfır hem ikinci el oldukça iyi olan, son derece yetenekli fotoğraf makineleridir. Dolayısıyla bu durumda Fujifilm’in halefini değerli kılacak ayrıntılı bir güncelleme dışında başka önemli detaylara ihtiyaç vardı. Bundan ötürü yeni Fujifilm X-E3APS-c sensöre sahip X-serisi modellerdeki amiral gemisi X-T2’den birçok şeyi ödünç alıyor ve bu da sonuç olarak ortaya çıkan makinenin genel hatlarıyla bizim umduğumuz bir model olduğunu gösteriyor.

Yeni X-E3, Fuji’nin hareket halindeyken fotoğraflarını paylaşmak isteyen kişiler için tasarlanmış Bluetooth teknolojisine sahip ilk X serisi modelidir. Akıllı telefon veya tabletiniz ile çekim amaçlı birleştirdiğinizde, “FUJIFILM Camera Remote” uygulaması ile çektiğiniz fotoğrafları kolayca akıllı telefona veya tablet bilgisayara aktarabilirsiniz. Şimdi Fujifilm X-E3 incelemesi kapsamında bu yeni değiştirilebilir lensli aynasız fotoğraf makinesi detaylarına bakalım.

Fujifilm X-E3 incelemesi – özellikler ve fiyat detayları

Fujifilm X-E3 incelemesi için özellikler detaylarına bakmadan önce ilgili kullanıcıların (özellikle X-E2 ve X-E2s sahibi olanların) X-E3 vs X-E2s vs X-E2 karşılaştırmasına bakmalarını tavsiye ederiz.

Fujifilm X-E3 incelemesi ve örnek fotoğraflar

Sonuçta, yeni Fujifilm X-E3, X-PRO2 ve X-T2  ile aynı şekilde 24.3 megapiksel APS-C boyutlu X-Trans CMOS III görüntü sensörünü kullanıyor. Ve tabii ki burada sensörün sağladığı etkilerin yanısıra X-Processor Pro görüntü işlemcisini de belirtmemiz gerekiyor. Bu da hız potansiyeli, tampon derinliği, video kapasitesi ve doğal ISO hassasiyeti gibi birkaç anahtar alanda X-E3’e oldukça önemli avantaj ve güç kazandırıyor.

X-E3 içerisindeki bu üstün özellikler X-E serisinin minimalizm ruhu ile yapılan gövde yapısını bozmuyor. Tersine FUJIFILM X-E3, işlevsel performansı son haddine getirme amacı ile yeniden dizayn edilmiş. Serinin sade ve güzel dış görünüm tarzı, yenilikçi işlevler ve inanılmaz bir kompakt ve hafif tasarım ile birleşmiştir. Bu özellikleri sadece 337gram olan bir gövdede düşünün. 

Fujifilm X-E3 incelemesi ve örnek fotoğraflar

X-E3 Özellikler

Fujifilm X-E3 özellikleri açısından bakarsak sensör 24.3 megapiksel ile sunuluyor. X-E2s’in 16-megapiksel ile geldiğini düşündüğünüzde piksel sayısının ve doğal olarak fotoğraf boyutunun arttığını söyleyebiliriz. Yukarıda bahsettiğimiz gibi X-E3 üzerinde firmanın amiral gemisi gövdeler olan X-Pro2 ve X-T2 üzerinde kullandığı sensör kullanılmış. Bu sensör ile beraber sunulan doğal ISO hassasiyeti 100-51200 şeklinde ve artırılmış.

X-E3 modeli geniş bir faz keşifli AF alanı ve güncellenmiş algoritmalar kullandığı için 0.06saniye ile en süratli AF hızını sunar. Yüksek performanslı tampon ara bellek sayesinde tek bir yüksek hızlı seri çekimde 26 adede kadar RAF yani RAW fotoğraf çekebilirsiniz. Fujifilm’in JPEG kalitesini düşündüğümüzde bu çıktılara sahip olmak isteyen kullanıcılar seri çekimde 48 fotoğraf elde edebiliyorlar. X-E3 seri çekim hızı ise 8 fps şeklindedir. 

Makinenin arka yüzünde bulunan LCD ekran statik bir dokunmatik panel kullandığı için konvansiyonel “Dokunmatik çekim”, “Dokunmatik AF” ve “Odak alanı seçimi” özellikleri desteklenir. X-E3 modelinde bulunan yepyeni “Dokunma fonksiyonu” fiskeli veya aşırmalı zoom gibi jestik kontrol sağlayarak X-E3 modelinde bulunan gelişmiş dokunmatik işlemleri daha ileri götürmektedir.

Fujifilm X-E3 ile Gelen Yenilikler

Fujifilm X-E3 incelemesi ve örnek fotoğraflar

Şimdi X-E2 ve X-E2s aynasız fotoğraf makinelerinden terfi etmeyi düşünen kullanıcılar için X-E3 ile olan genel farkları bir tablo eşliğinde sunalım. 

Fujifilm X-E3 vs X-E2s Karşılaştırması – Fuji vs Fuji

  Fujifilm X-E3 Fujifilm X-E2S
Sensör X-Trans CMOS III X-Trans CMOS II
Çözünürlük 24.3MP 16.3MP
ISO aralığı 200 – 12800 200 – 6400
Maksimum Enstantane  8fps 7fps
AF noktaları 325 nokta/91 Faz 77 nokta/15 Faz
EVF 2360k-dot OLED 2360k-dot OLED
LCD 3.0in 1040k-piksel dokunmatik 3.0in 1040k
Video 4K Full HD
Bağlantı Bluetooth, WiFi Wifi
Ağırlık 337g 350g

Film Simülasyonları

80 yılı aşkın bir zamandır film üretiminden gelen bilgileri de içeren FUJIFILM X-E3’ün Film Simülasyon modları farklı renk tonlarının ve zengin gradasyonların, sanki aktüel filmler ile değişmişsiniz gibi zevkine varmanızı sağlar. Titreşimli renklerin reprodüksiyonu için PROVIA ve Velvia artı ince detaylı monokrom imajlar için ACROS dahil toplam 15 mod’a erişilebilir. Gren efekti işlevini tüm Film Simülasyon modları ile kombine etmek mümkündür ve böylece tekstüre bir görünüm eklenir ve daha fazla artistik efektler teslim edilir. Ayrıca bakınız Fujifilm Lensler – Tam Liste

Fujifilm X-E3 satış fiyatı

Yurtdışında sadece gövde olarak tavsiye edilen satış fiyatı $899.95. Fujifilm X-E3 için oluşturulmuş kit bundle ise XF 23mm f/2 WR lens ile geliyor ve bu lens kit fiyatı ise $1,299.95

Fujifilm X-E3 Türkiye satış fiyatı ne olur? Belirleyici olan döviz kuru olduğundan kesin bir fiyat söylemek çok zor. Ancak gerçek olan şu ki, Fujifilm X-E3 ün satış fiyatı Fujifilm Türkiye’nin fiyat politikası sayesinde genel olarak Amerika ile aynıdır. Fujifilm’in resmi sitesinde Fujifilm X-E3 ün fiyatı sadece gövde olarak 3.299 TL olarak gözükmektedir. X-E3 ve Xf 18-55 kit lens fiyatı ise 4.799 TL şeklindedir. 

Fujifilm X-E3 ile çekilmiş fotoğraflar

Fujifilm X-E3 örnek fotoğraflar

Fujifilm X-E3 örnek fotoğraflar

Fujifilm X-E3 örnek fotoğraflar

Fujifilm X-E3 örnek fotoğraflar

Fujifilm X-E3 incelemesi için artık sözlerimizi tamamlıyoruz. Fujifilm bu yeni hızlı aynasız fotoğraf makinesi için olması gereken çoğu özelliği yeni bir sensör ve işlemci ile güncellemiş gözüküyor. Özellikle artan ISO performansı düşük ışık performansını artırırken, yeni AF modülü ve seri çekim hızı bu seri için büyük bir artı. 

Skylum'un hepsi bir arada fotoğraf düzenleme programı olan Luminar 4, yeni kullanıcılar için oldukça avantajlı indirimler sağlıyor. Yeni AI özellikleri ve yenilenmiş UI ile birlikte gelen Luminar 4 programını tavsiye ediyoruz.

Görüşler

3 comments on “Fujifilm X-E3 incelemesi ve örnek fotoğraflar

  1. Merhaba. Elimdeki EOS 70D yi elden çıkartıp yerine Fuji X-E3 almayı düşünüyorum. Bu konuda ne dersiniz? Fuji sistemleri hakkında henüz detaylı bilgim yok. Böyle bir şey yaparsam ileride pişman olma olasılığım var mı sizce? Ağırlık, boyutlar vs dışında. Görüntü kalitesi olarak. X-E3 ün sensörü, işlemcisi nasıl. Lens olarak da başlangıç için 23mm f2 lensi düşünüyorum. Bu lenslerin keskinliği nasıl acaba? Konu hakkında bilginiz varsa aydınlatırsanız sevinirim.

    • Avatar for Alper Orus

      Alper Orus

      Merhaba, açıkçası sensör, işlemci ve beraberindeki görüntü kalitesi için herhangi bir olumsuzluk yaşamazsınız. Aksine oldukça güçlü bir makine. Fuji’nin artık kendini kanıtlamış 24MP APS-c sensörünü kullanıyor. DSLR’dan geçişlerde boyut oldukça ufaldığından ve ağırlık düştüğünden (oldukça iyi) elde kullanım ergonomisi değişiyor. Yani sadece bulunduğunuz ilde bir Fujifilm Shop’a uğrayıp elde görmeniz ve cihazı hissetmenizi tavsiye edebilirim. Fuji lensler, özellikle keskin primeler gayet iyidir. Eğer başlangıçta zoom ihtiyacınız varsa direkt 18-55 kit ile de başlayabilirsiniz.

      • Avatar for Alper Orus

        Hakan Eroğlu

        Çok güzel izah etmişsiniz workshoplara katılarak makinaları daha yakından tanıma fırsatları var kişilerin 300 gr bir ağırlık cebinize alıp gidebileceğiz bir fotoğraf makinası boyun fıtığı olma riskinizde ortadan kalkmış olur bu seçimle.

Cevap Yazın