Fujifilm X-H1, X-E3 ve X100F için ürün yazılım güncellemeleri yayınlandı

Fujifilm X serisi aynasız fotoğraf makineleri X-H1, X-E3 ve X100F için yeni ürün yazılımı güncellemelerini yayınladı. Özellikle Fujifilm X-E3 için önemli sayılabilecek yeni Fujifilm firmware güncelleme versiyon 1.20 diyebiliriz. 

Özellikle gelen Fujifilm X Raw Studio desteğini, Fujifilm X Acquire ile kamera ayarlarının yedeklenmesi ve geri yüklenmesi, Fujinon XC 15-45mm F/3.5-5.6 OIS PZ lens ile uyumluluk ve Bluetooth bağlantısını X-E3 için olan değişikliklerin arasında sayabiliriz. 

X100F bunlar arasından X Acquire ile ekran bilgilerinin büyütülmesi ve özelleştirilmesi ve kamera ayarlarının yedeklenmesi ve geri yüklenmesi için aynı özelliği güncelleme bünyesinde barındırıyor. 

Bkz. Fujifilm X-E3 İncelemesi

Fujifilm X-H1 için ise küçük bir hata düzeltmesi mevcut. Esas önemli firmware güncellemenin Mayıs ayında yapılması bekleniyor.  Her durumda X-H1, X-E3 ve X100F için yeni yazılım güncellemeleri kullanıcı tarafından bildirilen bazı hatalaraı giderir ve kamera performansını artırır. Detayları ve indirme linklerini yazının devamında bulabilirsiniz. 

Fujifilm X-H1, X-E3 ve X100F için ürün yazılım güncellemeleri yayınlandı

X-E3 ürün yazılımının 1.20 sürümü, üçüncü günclelemedir ve aşağıdaki iyileştirmelerle birlikte gelir:

  • Fujifilm X Raw Studio desteği: kamera kullanıcıları artık toplu işlem de dahil olmak üzere Raw dosyalarını ücretsiz Fujifilm X Raw Studio yazılımı ile dönüştürebiliyor.
  • Fujifilm X Acquire ile kamera ayarlarının yedeklenmesi ve geri yüklenmesi: Fotoğraf makinesini USB üzerinden bir bilgisayara bağladığınızda, fotoğrafçılar artık kamera ayarlarını bir dosyaya yedeklemek ve geri yüklemek için Fujifilm X Acquire yazılımını kullanabilirler. Ayarları bir kameradan diğerine kopyalamak da mümkündür.
  • Fujinon XC 15-45mm F/3.5-5.6 OIS PZ lens ile uyumluluk: bu lensi kullanırken odaklama zili işlevi otomatik olarak değişir. AF-S ve AF-C odaklama modlarında, ince zoom ayarı için kullanılır. Odak modunda M manuel odaklamayı kontrol eder. Ayrıca, fotoğraf makinesi kapatıldığında ve oynatma moduna geçildiğinde, lensin yakınlaştırma pozisyonu hafızaya alınır.
  • Geliştirilmiş radyo flaş kontrolörü çalışması: Kullanıcılar artık yüksek hızlı senkronizasyonda uyumlu üçüncü parti stüdyo flaş üniteleriyle çekim yapabilir veya radyo kontrolörleri kullanarak TTL modu.
  • Büyütülmüş ve özelleştirilebilir ekran göstergeleri ve bilgileri: Kullanıcılar artık vizörde veya LCD monitörde görüntülenen göstergeleri ve çekim bilgilerini genişletebilir. Ekrandaki bilgilerin yerini de özelleştirebilirsiniz.
  • Camera Remote uygulamasıyla geliştirilmiş Bluetooth bağlantısı: Fujifilm Camera Remote uygulaması ile kullanıcı, Bluetooth ve uzaktan kumandalı uyumlu kameralarla kamera ürün yazılımını güncelleyebilir.

X100F ürün yazılımının 2.10 sürümü , XE-3’ün güncellemesi gibi, X Acquire ile ekran bilgilerinin büyütülmesi ve özelleştirilmesi ve kamera ayarlarının yedeklenmesi ve geri yüklenmesi için aynı özelliği sunar.

Fuji X-H1 için firmware sürüm 1.02 güncellemesi oldukça basittir, sadece Setup menüsündeki Select Folder (Klasör Seç) işlevinde bir görüntü klasörü seçildiğinde görüntü dosyalarının üzerine yazılmasına neden olabilecek bir hatayı düzeltmek yeterlidir.

Skylum'un hepsi bir arada fotoğraf düzenleme programı olan Luminar 4, yeni kullanıcılar için oldukça avantajlı indirimler sağlıyor. Yeni AI özellikleri ve yenilenmiş UI ile birlikte gelen Luminar 4 programını tavsiye ediyoruz.

İlk görüş bildiren siz olun

Cevap Yazın