Fujifilm X-Pro3, Titanyum Gövde, Gizli LCD ve Yeni Film Simülasyonu ile tanıtıldı

Japonya’nın Tokyo kentindeki Fujifilm X-zirvesi’nde Fujifilm, yakında çıkacak olan X-Pro3’ün geliştirildiğini duyurdu ve rangefinder tarzındaki aynasız fotoğraf makinesinin sahip olacağı çeşitli yeni ve ilgi çekici özellikleri tanıttı. Fujifilm X-Pro3 için dikkat çeken detaylar arasında titanyum gövde, mini arka LCD, gizli ekran ve yeni film simülasyonunu sayabiliriz.

Fujifilm’in sunumundaki ilk detaylardan birisi, X-Pro3’ün üç farklı renk seçeneği ve titanyum gövdeyle inşa edileceği şeklindeydi. Buna göre duyuru tarihi 23 Ekim 2019 olan Fuji X-Pro 3 için Siyah, DURA Siyah ve DURA Gümüş gövde renk seçenekleri ile tercih edilebilecek. Standart ‘Siyah’ versiyonu boyanmış gibi görünürken, ‘DURA’ versiyonları bir şekilde kaplanmıştır.

Titanyum, kamera gövdelerinde geleneksel olarak kullanılan diğer metal alaşımlarına göre daha dayanıklı ve daha hafif bir metal olarak dikkati çekiyor.

Fujifilm X-Pro3 ile beraber hibrit vizördeki değişimler göze çarpıyor. Vizörün içinde daha yüksek çözünürlük, daha yüksek kontrast, daha geniş renk yelpazesi, daha yüksek parlaklık ve daha yüksek bir yenileme hızı sunan yeni bir elektronik vizör (EVF) bulunuyor. Fujifilm ayrıca, distorsiyonu azaltmayı ve vizörün bakış açısını iyileştirmeyi de başardığını söyledi.

Fujifilm, standart arka LCD’yi kameranın arkasının iç kısmında yer alacak şekilde (GFX kameralardaki üst LCD ekran ile karşılaştırılabilir) kompakt bir LCD ekran şeklinde konumlandıracağını açıkladı. Nostalji arayan fotoğrafçıların seveceği tarzdaki bu kompakt LCD aynı zamanda seçilen film simülasyonunu göstermek için de kullanılabiliyor.

Tabi tüm bu mini arka ekranın içinde çok güzel bir hamle ile Fujifilm, X-Pro3’e gizli LCD özleliğini eklemiş.. Fujifilm, LCD’nin yeniden konumlandırılmasının, yani gizli LCD yapmalarının sebebini kameranın arkasındaki ekran yerine “fotoğrafçıların vizörden bakmasını sağlamak” için olduğunu söyledi. Bu da Fujifilm X-Pro3 ile devam ettirmeye çalıştıkları “salt fotoğrafçılık” kavramının bir karşılığı olarak yansımış oluyor. Fuji X fotoğrafçıları bu özelliği oldukça sevecek

Son olarak, söylentilere göre, Fujifilm, Fujicolor Superia’nın görüntüsüne benzeyecek olan “Klasik Negatif” adlı 10. film simülasyonu.

Fujifilm X-Pro3 Geliştirme Duyurusu

  • X-Pro3 gövdesi titanyumdan yapılmıştır.
  • X-Pro3 süper dayanıklıdır, çizilmeye karşı çelikten 10 kat daha dayanıklıdır, neredeyse safir seviyesine sahiptir
  • Fujifilm X-Pro3, 3 renkte gelecek
  • X-Pro3  için HVF komple yeniden tasarlandı (OVF ve EVF yeniden tasarımı)
  • X-Pro3 “gizli LCD” ekrana sahip olacak
  • Fujifilm, X-Pro ve X-T hattını ayırmaya çalışıyor
  • Klasik Negatif, 10. Fujifilm film simülasyon modu olacak. Nostaljik film
  • 23 Ekim 2019’da X-Pro3’ün resmi duyurusu yapılacak

via BCN

Skylum'un hepsi bir arada fotoğraf düzenleme programı olan Luminar 4, yeni kullanıcılar için oldukça avantajlı indirimler sağlıyor. Yeni AI özellikleri ve yenilenmiş UI ile birlikte gelen Luminar 4 programını tavsiye ediyoruz.

İlk görüş bildiren siz olun

Cevap Yazın