Fujifilm X-T200 Aynasız Fotoğraf Makinesi – Özellikleri ve Fiyatı

Fujifilm X-T200 Aynasız Fotoğraf Makinesi üst düzey seçeneklerle karşılaştırıldığında çok yönlü olmasa bile fotoğraflar için akıllı telefonunuza göre daha büyük bir adım. Bu yazıda Fujifilm X-T200 özellikleri, fiyatı, çekilmiş örnek fotoğraflar ve tanıtım videolarına ilişkin tüm detayları bulabilirsiniz.

Fotoğrafçılıkla ilgileniyorsanız ve bu zamana kadar yalnızca bas-çek kamera veya telefon kullandıysanız sizin için aynasız kamera bariz bir yükseltme olacaktır. Ancak her teknolojik üründe olduğu gibi doğru kamerayı seçmek zordur. Bu açıdan giriş seviyesi fiyat aralığında, birkaç güçlü oyuncu var ve gördüğümüz kadarıyla en iyilerinden birisi Fujifilm X-T200.

Aynasız fotoğraf makinesi pazarının öne çıkan isimlerinden Fujifilm, giriş seviyesinde konumlanan Fujifilm X-T200 modelinde profesyonel seviye özellikler, hafif ve kompakt aynasız bir gövde içinde sunulmaktadır. Bir bakışta Fujifilm X-T200’e bakmak istersek 24.2MP APS-C CMOS Sensor, UHD 4K ve Full HD Video, 2.36m-Dot OLED Elektornik Vizör ve 3.5″2.7m Dokunmatik Haraketli Ekranı sayabiliriz. Yüksek çözünürlüklü EVF, hızlı ve kesinlikli yüz tanımı AF, 8 FPS ile 24,2MP fotoğrafları çekme gücü ve geniş ekranlı ve değişken açılı LCD dokunmatik ekranı ile 4K UHD videoları her açıdan çekebilme becerisi ile sunmaktadır.

X-T200 modeli 4K (3840×2150) videoları 6K video olarak çeker ve kesmeden (6032×3392) alt-örnekleme yapabilir. Böylece çok düşük kumlanmalı olan inanılmaz bir resim kalitesi elde edilir. Film simülasyonlarını video çekimleri sırasında uygulayarak özel tarzda etkiler ekleyebilirsiniz.

Fujifilm X-T200 Özellikler

Fujifilm X-T200, şirketin X-serisi ürün yelpazesinde konumlanan, düşük ila orta kademe aynasız bir fotoğraf makinesidir. Sensör üzerinde faz algılamalı 24MP APS-C CMOS sensöre (X-Trans olmayan) sahiptir. Nispeten kompakt boyutuna rağmen, Fujifilm, X-T200’e tamamen dönebilir 3,5″ dokunmatik ekran ve elektronik vizör eklemenin bir yolunu bulmuş. Ara bellek hızla dolsa da, kamera 8fps’ye kadar sürekli AF ile seri çekim yapabilir. Kesilmemiş 4K görüntüler, 15 dakikalık bir sınırla 30p’ye kadar çekilebilir. Kameranın yerleşik bir mikrofon jakı var ve dahili bir adaptör aracılığıyla kulaklıkları destekler. Bağlantı seçenekleri arasında Wi-Fi ve Bluetooth bulunur.

  • Bayer renk filtreli 24MP APS-C sensör ve daha hızlı okuma hızları
  • 425 faz algılama noktasıyla güncellenmiş hibrit otofokus sistemi
  • Ergonomik ve daha hafif gövde
  • 3,5 inç, 16: 9, 2,76 milyon noktalı tam eklemli LCD
  • Kullanımı kolay dokunmatik menüler
  • 0,62x büyütmeli 2,36M noktalı OLED vizör
  • 8 fps seri çekim
  • Yeni “Netlik” efekti
  • Kırpma olmadan yüksek hızda örneklenmiş 4K video
  • Ses seviyesi kontrolleri
  • Mikrofon ve kulaklık girişleri (daha sonra USB-C adaptörü ile)
  • Yeni Dijital Gimbal ve HDR video seçenekleri

Fujifilm X-T200 Gövde Yapısı

Uzaktan bakıldığında X-T200, Fujifilm’in diğer fotoğraf makinelerine benzer şekilde hoş bir retro görünüm. Ayrıca Apple’ın ‘Uzay Grisi’ ürünleri ve buna uygun çok sayıda aksesuar gibi diğer birçok teknoloji cihazıyla eşleşen renk seçenekleri mevcut. Bunların arasında ‘Gümüş’, ‘Koyu Gümüş’ ve ‘Şampanya Altın’ olmak üzere üç renkte seçeneği sunulmaktadır.

Fotoğraf makinesinde bir mikrofon girişi bulunuyor, ancak ses içi kulaklık kullanmak istiyorsanız, kutuda bulunan USB-C – 3,5 mm AUX adaptörünü kullanmanız gerekiyor. Bu makine bir şarj cihazıyla birlikte gelmiyor ve bunun yerine modern bir akıllı telefon veya dizüstü bilgisayar gibi USB-C ile şarj olabiliyor. X-T200 ile ilgili bir başka harika şey ise devasa 3,5inç LCD ekranıdır. Tamamen dönebilir ve çekim yaparken neredeyse her açıdan görüntülemenizi sağlar. Kalite açısından, süper parlak ve doğrudur ve dokunma hassasiyeti bile iyi çalışır. Fujifilm X-T200 herhangi bir hava sızdırmazlığı özelliğine sahip değildir, bu nedenle ıslanmamasına dikkat etmeniz gerekir.

Fujifilm X-T200 Satış Fiyatı

Giriş seviyesinde gelişmiş özellikler sunan Fujifilm X-T200 aynasız fotoğraf makinesi yurt dışı gövde fiyatı 700 dolar seviyesinde. Türkiye satış fiyatı ise 4.900 TL civarında seyrediyor. Makinenin kit fiyatı ise XC 15-45mm F3.5-5.6 OIS PZ lens ile 800 dolar şeklinde.

Fujifilm X-T200 İncelemeler

DPReview‘den inceleme sonuçları:

Fujifilm X-T200 çekici bir tasarıma, iyi bir yapı kalitesine ve fantastik 3,5 inç ekrana sahip bir kameradır. Neredeyse tamamen dokunmatik ekran aracılığıyla çalıştırılabilir, ancak kullanmak isterseniz bol sayıda kadrana sahiptir. Fotoğrafı ve 4K video kalitesi çok iyi, ancak 1080 kalitesi o kadar da sıcak değil. Mikrofon ve kulaklık soketleri ve “dijital gimbal” işlevi dahil olmak üzere bazı güzel video özelliklerine sahiptir. Kameranın bazı ergonomik tuhaflıkları var, otomatik odaklaması iyi ama harika değil ve pil ömrü ortalama.

Kimlere Göre;
Kullanımı kolay bir dokunmatik ekran arayüzüne sahip bir kamera arayanlar veya geniş bir harika lens koleksiyonuna sahip kompakt, ucuz bir kamera isteyenler.

Kimlere Göre Değil;
Büyük ölçüde özelleştirilebilir bir kamera isteyenler veya otomatik netleme performansının en önemli öncelik olduğu kişiler.

Fujifilm X-T200 Çekilmiş Fotoğraflar ve Videolar



Fujifilm | Fujifilm fotoğraf makineleri | Fujifilm X-T200

Skylum'un hepsi bir arada fotoğraf düzenleme programı olan Luminar 4, yeni kullanıcılar için oldukça avantajlı indirimler sağlıyor. Yeni AI özellikleri ve yenilenmiş UI ile birlikte gelen Luminar 4 programını tavsiye ediyoruz.

İlk görüş bildiren siz olun

Cevap Yazın