İlk Nikon D820 Özellikleri : 46MP sensör, Dönebilir LCD ve Snapbridge

Yeni Nikon D820 özellikleri internette sızmaya başladı. Buna göre D810 yenilemesi olarak duyurulması beklenen DSLR fotoğraf makinesi 46MP sensör, dönebilir LCD ekran ve gelişmiş Snapbridge bağlantı teknolojisi içerebilir. 

Nikon D820 veya daha önce aktardığımız gibi Nikon D850 isimleri, yenileme modelinin ismi için konuşuluyor. Her ne kadar full-frame sensör içerecek fotoğraf makinesinin ismi kesin olmasa da Nikon D820 olarak devam etmesinin ağır bastığını gelen dedikodular sayesinde söyleyebiliriz.

Diğer taraftan Nikon’un D800 serisinin devamı niteliğindeki model için yüksek çöünürlüklü sensör gelmesini bekleyebiliriz. Yeni gelen Nikon D820 özellikleri arasında daha önce dedikodu kazanında sıkça konuşulan 46-megapiksel sensörün artık net bir şekilde yer aldığını görüyoruz. 

Yeni Nikon D820 Özellikleri Sızdı

Nikon’un 100.yıl etkinliği Temmuz ayının 23’ünde başlıyor. Bu etkinlikten önce yaz aylarının başında ortaya çıkması beklenen Nikon ürünleri arasında bulunan D820 yanısıra DF2’nin de gelmesi bekleniyor. 

İlk Nikon D820 Özellikleri : 46MP sensör, Dönebilir LCD ve Snapbridge

Nikon D820’ye 46 megapiksel içeren tam kare algılayıcı koymayı planlıyor. Yüksek çözünürlüklü DSLR, SnapBridge’in yeni ve geliştirilmiş bir sürümüyle gelecek. Bunun yanı sıra, aynı D750 ve D500 gibi dönebilir LCD ekranı (muhtemelen dokunmatik) olması bekleniyor.

Gelen haberlere göre Nikon D820’nin aynı zamanda bir XQD ve bir SD olmak üzere iki kart yuvası içereceği belirtiliyor. Yeni sensör, Nikon D810’dan daha iyi bir ISO performansı sağlayacakmış.

Yeni Nikon D820 özellikleri

  • Duyurunun bu yaz olması bekleniyor
  • İsim büyük ihtimalle D820 olacak (D850 hala bir olasılık)
  • Sensör 45-46 MP arasında olacak
  • D820’nin Canon’a kıyasla düşük ve yüksek ISO değerlerinde ve D810 modelinden daha iyi performans vereceği söyleniyor
  • D820, SnapBridge’in yeni ve geliştirilmiş bir sürümüyle birlikte gelecek
  • Dahili GPS yok
  • D750 ve D500 gibi dönebilir LCD ekran olacak
  • Bellek kartı yuvaları D500’deki ile aynı olacaktır: bir SD ve bir XQD

via: NR, DCN

Skylum'un hepsi bir arada fotoğraf düzenleme programı olan Luminar 4, yeni kullanıcılar için oldukça avantajlı indirimler sağlıyor. Yeni AI özellikleri ve yenilenmiş UI ile birlikte gelen Luminar 4 programını tavsiye ediyoruz.

Görüşler

Bir yorum var“İlk Nikon D820 Özellikleri : 46MP sensör, Dönebilir LCD ve Snapbridge

  1. Avatar for Alper Orus

    Ulas Engin

    sensör boyutu aynı,çözünürlük daha yüksek dolayısı ile tekil pixsel boyutu biraz daha küçülecek ışık alma kapasitesi daha da düşüyor nasıl iso performansı beklentisi daha iyi olur? D5 VE 4DS deki gibi yada D4-D3 KIYASLAMISI GİBİ BİR SONRAKİ MODELLERDE PİXSEL HEP ARTTIRILMIŞ AMA NEDENSE ISO OLARAK BİR ÖNCEKİ MODELLER DAHA İYİ BUNU D4S DE D5 E GÖRE GÖRÜYORUZ

Cevap Yazın