Nikon Df2 fotoğraf makinesi 24MP sensör ile gelebilir

Nikon’un artık ikonlaşmış F serisi 35mm film kameralarına benzer görünümü ile sunulan DF-serisinin yeni modeli 2017 yılında duyurulabilir. Nikon DF2 ismiyle kullanıcıyla buluşması beklenen tam kare fotoğraf makinesi, aynı D750 gibi 24MP sensör içerecekmiş.

Nikon 2017 yılında 100. yılını kutlamaya hazırlanıyor. Bu vesileyle 100.yıl dönümü web sitesi hazırlanmış. Nikon’un 100. yıl dönümü kutlamalarını taçlandırmak üzere retro görünüme sahip tam kare DSLR fotoğraf makinesi DF’nin yeni modeli olan Nikon Df2’yi sunması bekleniyor. 

Bilindiği üzere Nikon bu seride klasik retro görünüm, manuel kontrolleri “pure photography” sloganıyla sunmuştu. Birinci nesil makine Nikon’un en üst seviyede konumlanan D4’te kullandığı 16.2 megapiksel tam kare sensör barındırıyordu. Nikon Df2 ise D750’den transfer edeceği 24-megapiksel görüntü sensörü ile gelecekmiş. 

Nikon Df2 fotoğraf makinesi 2017’de D750’deki 24MP sensör ile gelebilir

Nikon Df2 fotoğraf makinesi 24MP sensör ile gelebilir

Enstantane, ISO hassasiyeti, pozlama telafisi gibi ayarlar için mekanik butonlar sunan Nikon Df, geçmişe dönük olarak tüm AF-S, AF-S ve AF Nikkor Lenslerin yanısıra pre-AI olarak bilinen tüm lensler ile uyumlu bir şekilde geliyor.

Nikon’un DF serisi için ciddi teknolojik gelişmeler beklememek gerekiyor. Serinin amacı ya bir dönemi taçlandırmak ya da olgunlaşmış teknolojiyi (sensör ve işlemci anlamında) ikonlaşmış F serisi 35mm film kamera görünümünde sunmak. Tabi Nikon kullanıcıları arasında bu eski görünüm tam kare fotoğraf makinesini Nikon’un yarım asırlık lens yelpazesiyle kullanmak ayrı bir keyif veriyor.

Nikon Df2 ise işte bu aşamada artık kendini her açıdan ispatlamış 24.3 megapiksel CMOS sensör ile gelecekmiş. Buradan yola çıkarak Nikon Df2 özellikleri arasında maksimum ISO 51,200, Expeed 4 görüntü işlemci ve 51 nokta AF sistemini de sayarak speküle edebiliriz. 

Nikon, özellikle dağıtımının kutlamalara yetişmesini isteyecektir.  Bu yüzden Nikon Df2 tam kare DSLR fotoğraf makinesinin Temmuz 2017’deki kutlamalardan önce duyurulmasını bekliyoruz. 

via: DCN

Skylum'un hepsi bir arada fotoğraf düzenleme programı olan Luminar 4, yeni kullanıcılar için oldukça avantajlı indirimler sağlıyor. Yeni AI özellikleri ve yenilenmiş UI ile birlikte gelen Luminar 4 programını tavsiye ediyoruz.

İlk görüş bildiren siz olun

Cevap Yazın