Instagram Hikaye Boyutu Nasıl Ayarlanır?

Instagram hikaye boyutu nasıl ayarlanır? Popüler fotoğraf paylaşım platformu Instagram üzerinde hikaye (story) paylaşılabiliyor. Peki Instagram hikaye boyutu ne olmalıdır ve nasıl ayarlanır?

Instagram dünyanın en fazla kullanılan sosyal ağlarından bir tanesi ve çok sayıda insan gün içinde fotoğraf ve video  paylaşımları yapmaktadır.  Instagram “Stories” yani hikaye özelliği sayesinde mevcut fotoğraf paylaşımlarının yanı sıra 24 saat içerisinde otomatik olarak silinen fotoğraflar paylaşılmasını sağlıyor. Bu şekilde takipçileriniz paylaştığınız fotoğrafları görüyor ve fotoğraflar 24 saat içerisinde siliniyor. 

Instagram’a hikaye yüklerken en ve boy oranının ayarlanması gerekmektedir. Instagram hikaye boyutu için en ve boy oranının ayarlanmaması, hikayenin Instagram tarafından otomatik olarak biçimlendirilmesine neden olacaktır. Eğer hikayelerinizin Instagram tarafından boyutlandırılmasını istemiyorsanız, aşağıda yer alan Instagram hikaye boyutu ayarlama yöntemleri sayesinde yüklediğiniz video ya da fotoğraflar sorunsuz bir şekilde ekranda yer alacaktır. 

Instagram Hikaye Boyutu Ne Kadar Olmalı?

Instagram hikaye boyutu ne kadar olmalı? Instagram tarafından desteklenen boyutlar 9:16 olup farklı boyuttaki dosyalar hikaye bölümüne yüklendiğinde çeşitli görüntü sorunları yaşanacaktır. Bu yüzden hikaye bölümüne yüklenen fotoğrafların ya da videoların çözünürlüklerinin 9:16 olması gerekmektedir. Yani instagram hikaye boyutu yani stories kısmındaki çözünürlük 9:16 şeklindedir. Kullanıcıların Instagram hesaplarında böyle bir sorun yaşamamaları için mutlaka resim ve videoları ya bu çözünürlükte çekmesi ya da bu çözünürlüğe getirmesi gerekiyor.

Instagram hikaye boyutu için çözünürlüğün en 1080px yüksekliğin ise 1920px olması gerekiyor. Telefon ile dikey şekilde çekilen fotoğraflar rahat bir şekilde görülecektir. Bu oranlarla yapılan paylaşımlar herhangi bir kırpma işlemine ihtiyaç duyulmadan Insta Story’lerde gözükür. Ancak telefonun yatay olarak kullanılarak yapılan çekimlerin tam olarak görülmesi için bir takım kırpma işlemlerinin yapılması gerekir. Aksi durumda ekrana sığmayacaktır. 

Videolar için Instagram kullanıcılarının video çekerken boyutunu HD 16:9 (1280×720) olarak ayarlaması önerilir. Böylece videolar da tam olarak ekrana sığacak ve düzeltme işlemine gerek kalmayacaktır.

Instagram Hikaye Boyutu Ayarlama – Uygulamalar

Instagram hikaye boyutu ayarlama işlemi için kullanılabilecek uygulamalardan bahsedelim. Bunun için basit bir şekilde PhotoGrid ve Inshot mobil uygulamaları kullanabilirsiniz. Bu uygulamalar hem Android hem de iOS yüklü cihazlar da çalışmaktadır yani Google Play ve App Store’dan indirebilirsiniz. 

Uygulamaları indirdikten sonra boyutlandırılmak istenilen fotoğraf ya da video hikayesinin boyutu 9:16 olarak seçilmelidir. 

PhotoGrid ve Inshot video ve fotoğraf düzenleme uygulamaları için Play Store ve Apple Store linklerinden detaylara bakabilirsiniz. 

PhotoGrid : Android | iOS

InShotAndroid | iOS

Instagram bu hikayelere bakanları görebilmenizi sağlıyor. Instagram kullananların en çok merak ettiği konuların belki de ilk sırasında hikayeye bakanların neye göre sıralandığı yer alır. Özet olarak bu konuda Instagram’ın kullandığı algoritma, takip edilme oranlarını da göz önünde bulundurduğunu söyleyebiliriz. Yani sizi takip etmese de profilinize fazlasıyla girip çıkan biri story’lerde üst sıralarda çıkabiliyor.

Bu yazıda Instagram hikaye boyutu nasıl ayarlanır, çözünürlük ne kadar olmalı ve hangi uygulamalar ile gerekli ayarlamaları yapabiliriz konularına değindik. Eklemek istedikleriniz varsa yorumlarınızda belirtebilirsiniz. 

Skylum'un hepsi bir arada fotoğraf düzenleme programı olan Luminar 4, yeni kullanıcılar için oldukça avantajlı indirimler sağlıyor. Yeni AI özellikleri ve yenilenmiş UI ile birlikte gelen Luminar 4 programını tavsiye ediyoruz.

Görüşler

Bir yorum var“Instagram Hikaye Boyutu Nasıl Ayarlanır?

  1. Avatar for Alper Orus

    Bülentcan

    Peki bu 9:16 yaptığımız videolarda arkada bulanıklık oluyo onu nasıl kaldırabiliriz

Cevap Yazın