En İyi Mobil Fotoğraf Düzenleme Uygulamaları

En iyi mobil fotoğraf düzenleme uygulamaları arayanlar için bazı önerileri derlediğimiz yazı içerisinde liste şeklinde çeşitli uygulamaları bulabileceksiniz.

Bildiğiniz üzere çektiğimiz fotoğrafların makine üzerinde ya da sonrasında üzerinde oynanması ve istenilen şekilde rötüşlenmesi olayına fotoğraf düzenleme diyoruz. Özellikle cep telefonu yani akıllı telefonlar ile fotoğraf çekmek yaygınlaştıktan sonra bu post processing işlemleri yapmayı kolaylaştıran mobil uygulamalar Android ve iOS platformlarında yerini almaya başladı.

Fotoğraf düzenleme işlemi kimi zaman ince ayar ve basit tonlamalar, kimi zaman ise daha fazla uğraş gerektirse de, herkes için ortak kullanılan ayarlar mevcuttur. Bu konuda muhtemelen Adobe Photoshop programı hayal gücünün sınır tanımadığını çeşitli efektler ile rahatça gösteriyor.

Photoshop programları kadar olmasa da beklentileri karşılayacak şekilde en iyi mobil fotoğraf düzenleme uygulamaları olması her kullanıcı için önemli bir ihtiyaçtır.

En İyi Mobil Fotoğraf Düzenleme Uygulamaları için Seçenekler

En İyi Mobil Fotoğraf Düzenleme Uygulamaları

Bu yazımızda akıllı telefon, tablet gibi cihazlara indirip kullanabileceğiniz en iyi mobil fotoğraf düzenleme uygulamaları için bir liste yapmaya çalıştık.

1. Instasize

Instasize mobil cihazlarda fotoğraf düzenlemeyi kolaylaştırır. Ücretsiz indirilebilir uygulama, 100 + filtreleri, yeniden boyutlandırma seçenekleri, fotoğraflarınızı vurgulamak için 30 + köşe koleksiyonları ve çok daha fazlası ile birlikte gelmektedir. Uygulamayı indirmek ücretsizdir ve hem IOS hem de Android için kullanılabilir.

Platform : IOS ve Android.

Fiyat: Ücretsiz

2. Adobe Photohop Lightroom CC

Mobil cihazlar için Adobe Photoshop Lightroom CC size, fotoğraflarınızı düzenleme ve paylaşmak için güçlü, ancak basit bir çözüm sunan ücretsiz bir uygulamadır. Fotoğraflarınız üzerinde sayısız kontrol imkanı ve aynı zamanda Masaüstü Adobe Lightroom CC programı ile senkronize olması gibi artıları mevcuttur.

Platform: iOS | Android

Fiyat: Ücretsiz (Ek olarak Adobe Creative Cloud Photography Plan üyeliği gerekebilir.)

3. VSCO

Kolay uygulanabilen efektleri ile VSCO fotoğrafçılar arasında oldukça popüler bir uygulama. Doğal görünümlü efektler sunan VSCO, ilk olarak üzerindeki geniş fotoğraf düzenleme arayüzü ve kaliteli filtreleri ile İnstagram’a alternatif olarak çıkmıştı. Bir mobil fotoğraf düzenleme uygulaması olarak VSCO’ya özellikle Android platformunda benzersiz diyebiliriz.

Platform: iOS Android

Fiyat: Ücretsiz

4. Google SnapSeed

Snapseed, Google tarafından geliştirilmiş eksiksiz ve profesyonel bir mobil fotoğraf düzenleme uygulamasıdır. Snapseed, fotoğraflarda keskinliği ve canlılığı artırmak veya azaltmak için filtreler sunar. Düzeltme fırçası, süsleme filtresi ve parlaklık filtreleri yanısıra yaratıcı fotoğraf çerçeveleri, dokular ve aydınlatma efektleri de vardır. Görüntüleri döndürebilir ve kırpabilirsiniz.

Platform: iOS | Android

Fiyat: Ücretsiz

5. AutoDesk Pixlr

Özellikle cep telefonu ile fotoğraf çeken ve bu görselleri düzenleme aşamasında arayüzü iyi ve donanımlı bir uygulama arayanlar için Autodesk Pixlr biçilmiş kaftan. Kullanıcı tarafında hazır ayarlar ile fotoğraf düzenleme işlemleri kolayca yapılsın beklentisi varsa bu mobil fotoğraf düzenleme uygulaması tam size göre.

Platform: iOS | Android

Fiyat: Ücretsiz

6. Enlight Photofox

Sosyal medyada paylaştığımız fotoğrafları düzenlemek için alternatiflerden birisi de Enlight Photofox uygulaması. Ücretli ve oldukça başarılı bir mobil fotoğraf düzenleme uygulaması olan Enlight’ın ücretsiz versiyonu olan Enlight Photofox sadece iOS platformunda Apple kullanıcılarına hitap ediyor.

Platform: iOS

Fiyaı: Ücretsiz

7. Adobe Photoshop Express

Adobe Photoshop Express, mobil cihazlarda kolay, hızlı ve güçlü düzenleme için en iyi fotoğraf düzenleme ve kolaj oluşturma araçlarından birisidir. Temel seviyedeki tüm ihtiyaçlarınızı karşılayan uygulama ile fotoğraflarınızı kırpın, düzleştirin, döndürün, çevirin ya da kırmızı gözü düzeltin.

Platform: iOSAndroid

Fiyat: Ücretsiz

8. Prisma

Bu listede bahsettiğimiz diğer uygulamalardan farklı olan Prisma aslında bir fotoğraf düzenleme uygulaması değil. Prisma, ünlü sanatçıların stillerini kullanarak fotoğraflarınızı tuvallere dönüştürüyor. Munk, Picasso ve daha dünyaca ünlü pek çok süslemeler ve desenleri fotoğraflarınıza uygulayabiliyorsunuz.

Platform: iOS | Android

Fiyat: Ücretsiz

9. Photo Mate R3

Eğer Android işletim sistemiyle gelen bir mobil cihaz kullanıyorsanız en kapsamlı fotoğraf düzenleme uygulamalarından birisi Photo Mate R3. Bu mobil fotoğraf düzenleme uygulaması ile galeriniz için kütüphane ve android için RAW düzenleyiciyi elde etmiş oluyorsunuz. Listedeki ücreti en yüksek uygulama olduğunu belirtelim.

Platform: Android

Fiyat: $8.09

Değerlendirme

Bu yazıda en iyi mobil fotoğraf düzenleme uygulamaları listesi oluşturup, gerektiğinde akıllı telefon veya tablet cihazlarla fotoğraf düzenleme işlemlerindeki seçenekleri görmeye çalıştık. Eğer eklemek istediğiniz mobil fotoğraf düzenleme uygulaması varsa listeyi genişletebiliriz.

Bu yüzden listede yer almayan ama sıklıkla kullandığınız en iyi mobil fotoğraf düzenleme uygulamaları yorumlarınızda paylaşırsanız gerekli güncellemeleri yaparak yazıyı daha zengin hale getirebiliriz.

Skylum'un hepsi bir arada fotoğraf düzenleme programı olan Luminar 4, yeni kullanıcılar için oldukça avantajlı indirimler sağlıyor. Yeni AI özellikleri ve yenilenmiş UI ile birlikte gelen Luminar 4 programını tavsiye ediyoruz.

Görüşler

Bir yorum var“En İyi Mobil Fotoğraf Düzenleme Uygulamaları

  1. Picsart’ın üzerine tanımıyorum yıllardır kullanırım

Cevap Yazın