PhotoShop Yerine Kullanılabilecek Ücretsiz Programlar

Fotoğraf düzenleme ve işleme için PhotoShop yerine kullanılabilecek ücretsiz programlar hangileridir, bu yazımızda listelemeye çalışacağız. Photoshop’a alternatif programlar arasında fotoğraf düzenleme işlemlerinizi gerçekleştirebileceğiniz sayısız program bulunmaktadır.

Photoshop, bilindiği üzere Adobe tarafından fotoğraf dünyasına sunulmuş en popüler fotoğraf işleme programlarından birisidir. Hatta fotoğraf düzenleme, işleme işlemleri için “En iyi photoshop programı”  ifadeleri ile markanın önüne geçmiştir.

Adobe Photoshop programının bu kadar popüler olmasındaki sebeplerden en önemlisi, bir fotoğrafın düzenlenmesi konusunda hayal gücünün sınır tanımaması olsa gerek. Fotoğrafçının veya tasarımcının, fotoğrafı işleme aşamasındaki, neredeyse bütün ihtiyaçlarını karşılayabilen Photoshop Programı, her ne kadar üstün özellikler sunsa da ücretli bir program.

Bir fotoğraf üzerinde oynamak ve basitçe düzenlemek istiyorsunuz. Yapmak istediğiniz işlemleri hayata geçirebileceğiniz Photoshop dışında programlar olduğunu bilmek, bazı durumlarda özellikle Photoshop programını satın alabilecek parası olmayan kişiler için faydalı olacaktır diye düşünüyoruz.

Eğer Photoshop programını satın alacak durumda değilseniz ya da o kadar para vermek istemiyorsanız size Photoshop’a alternatif ve ücretsiz olabilecek en iyi programları aktarmaya çalışacağız. PhotoShop yerine kullanılabilecek ücretsiz programlar sayesinde neredeyse Photoshop’un yaptıklarını yapabilecek, belki de kullandıktan sonra vazgeçemeyeceğiniz programlar ile tanışmış olacaksınız.

Photoshop Alternatifi En iyi Ücretsiz Programlar

1. PhotoWorks

PhotoWorks, kullanımı kolay ve uygun fiyatlı bir yazılımdır. Çeşitli renk derecelendirme seçenekleri, kolay arka plan değiştirme ve fotoğraf montaj araçları dahil ancak bunlarla sınırlı olmamak üzere etkileyici bir dizi birinci sınıf özellik sunar. PhotoWorks, portrelerinizi ve manzaralarınızı sezgisel kaydırıcılar veya tek tıklama efektleriyle rötuşlamanıza yardımcı olan içeriğe duyarlı bir AI tarafından desteklenmektedir. Renk ve ton geliştirme, kırpma vb. gibi temel fotoğraf düzenleme araçları, uygulamanın genel özelliklerini tamamlar.

PhotoWorks, hem yeni başlayanlar hem de deneyimli profesyoneller için uygun, karmaşık olmayan yapısıyla verimli olmanızı sağlayan harika bir Photoshop alternatifidir. Bu akıllı fotoğraf düzenleyici, tüm yorucu düzenleme süreçlerini otomatikleştirerek size renk, kompozisyon ve montaj araçlarıyla gönlünüzün istediği şekilde deneme yapma özgürlüğü verir. Tüm bunlar – artı makul bir fiyat – bu fotoğraf düzenleyiciyi gerçek bir kullanıcı favorisi yapar.

2. GIMP

GIMP, (GNU Image Manipulation Program), açık kaynak kodlu ve ücretsiz bir programdır. Oldukça uzun bir zamandır Linux’un vazgeçilmez fotoğraf düzenleme programı GIMP yıllar geçtikçe popüler bir hale gelmiş ve sonrasında Windows ve Mac sürümleri ile çoklu işletim sistemlerini desteklemiştir.

PhotoShop yerine kullanılabilecek ücretsiz programlar -1

 

GIMP ile Photoshop üzerinde yaptığınız çoğu işlemi gerçekleştirebilirsiniz. Adobe Photoshop benzeri katman kullanımları ve blending mode’lara sahip olan yazılım, eğer Photoshop arayüz ve menülerine çok alıştım diyorsanız yabancılık çekmemeniz için GimpShop programını da sunuyor.

3. PAINT.NET

Microsoft’un basit seviyedeki fotoğraf düzenleme aracı olan Paint programından yola çıkan ve gönüllüler tarafından geliştirilen Paint.NET açık kaynak kodlu ve çok geniş eklenti desteğine sahiptir.

PhotoShop yerine kullanılabilecek ücretsiz programlar -2

Paint.NET katmanları(layers) destekler, limitsiz geri alma (undo) özelliği vardır, özel efektleri ve çok gelişmiş araçları bulunmaktadır. Katmanlı (layer) çalışmaya imkan vermesiyle Adobe Photoshop alternatifleri arasındaki listede GIMP’ten sonra önemli bir yere sahiptir.

PhotoShop yerine kullanılabilecek ücretsiz programlar listesi

4. PhotoPlus

Bir diğer ücretsiz fotoğraf düzenleme programı olan PhotoPlus, dijital fotoğraflarınız üzerinde profesyonele yakın bir şekilde düzenleme yapmanıza olanak sağlar.

PhotoShop yerine kullanılabilecek ücretsiz programlar -3

PhotoPlus sunduğu araçlar ile sizin fotoğraflarınızda gözükmesini istemediğiniz öğeleri kaldırabilmenizi, düzeltilmesi gereken yerlere müdahale edebilmenizi ve eğlenceli efektlerle fotoğraflarınızın görünümünü değiştirmenizi sağlar.

5. Pixia

Bir başka ücretsiz photoshop alternatifi olan program ise Pixia. Photoshop programı ile yapacağınız birçok kolay efekti pixia ile de kolayca hazırlayabilirsiniz.

PhotoShop yerine kullanılabilecek ücretsiz programlar -4

Pixia aslında tamamen Japonca tasarlanmış bir fotoğraf düzenleme programı. Fakat artık İngilizce versiyonu da çıkmış durumda. İlk başta anime ve manga’lar için çizim yapmayı hedefleyenlere yönelik Japonca tasarlanan program daha sonra İngilizce olarak da çıkartılmış ve yeni bir çok özellik eklenmiştir.

6. Google Picasa

Bir Google hizmeti olan ‘Picasa’, fotoğraflarınızı düzenlemeye ve üzerinde basit değişiklikler yapmaya yarayan ücretsiz bir programdır. Google Picasa, yukarıda örneklendirmeye çalıştığımız yazılımlar kadar yeterli olmayabilir.

PhotoShop yerine kullanılabilecek ücretsiz programlar -5

Google’ın fotoğraf düzenleme programı Picasa özellikle fotoğraf çekmeye yeni başlayanlar ve  fotoğraf işleme işlemi ile henüz çok fazla uğraşmayanlar için oldukça yeterli ve güzel bir program. Bu yüzden PhotoShop yerine kullanılabilecek ücretsiz programlar listesinde beşinci sırada kendisine yer buluyor.

7. Photoscape

PhotoScape bir fotoğraf düzenleme programında bulunması gereken en temel araçları, efektleri ve seçenekleri sunmaktadır. Ücretsiz olan program sayesinde fotoğraflarınızda oynamalar yapabileceğiniz gibi her türlü düzenleme işlemini de yapabilirsiniz.

photoscape

Photoscape’in kolay kullanılır arayüzü yanısıra içerdiği fazla sayıda araç sayesinde fotoğraflarınızı birleştirme işlemine kadar pek çok düzenlemeyi hayata geçirebilirsiniz.

Bu yazıda Photoshop yerine kullanılabilecek ücretsiz programlar listesi oluşturup, gerektiğinde alternatif fotoğraf düzenleme programları hangileridir görmeye çalıştık. Eğer eklemek istediğiniz Photoshop’a alternatif olabilecek bir uygulama varsa listeyi genişletebiliriz.

Bu yüzden listede yer almayan ama fotoğraf düzenleme işlemleriniz için Photoshop yerine kullandığınız ücretsiz programları yorumlarınızda paylaşırsanız gerekli güncellemeleri yaparak yazıyı daha zengin hale getirebiliriz.

Fotopedi.Org Facebook Sayfasını Takip Edin:

Skylum'un hepsi bir arada fotoğraf düzenleme programı olan Luminar 4, yeni kullanıcılar için oldukça avantajlı indirimler sağlıyor. Yeni AI özellikleri ve yenilenmiş UI ile birlikte gelen Luminar 4 programını tavsiye ediyoruz.

Görüşler

7 comments on “PhotoShop Yerine Kullanılabilecek Ücretsiz Programlar

  1. Avatar for Alper Orus

    TC Murat Zeybek

    bunların hepsini kullandım photoscape bunların hepsini döver hemde tektek değil hepsini birden döver hem türkçe hem kullanımı kolay hem oda ücretsiz burada olmaması bile başlıbaşına garip..

    • Avatar for Alper Orus

      Alper Orus

      Yorumunuz için teşekkürler. Niye garip olsun, yazının sonunda belirttiğimiz üzere photoscape gibi eklenebilecek çok sayıda program var. Böyle böyle listeyi zenginleştireceğiz. Photoscape eklenmiştir.

    • Avatar for Alper Orus

      HequrerAMC

      hocam sakın olun bıraz 😀 haklısınız diğerleri gereksiz gibi kalıor

  2. Avatar for Alper Orus

    burak kartal

    Merhaba,
    Lightroom’a alternatif, ücretsiz bir program önerirnisiniz.

Cevap Yazın