Instagram Resim ve Video Boyutları

Instagram resim ve video boyutları nasıl olmalı? Fotoğraf ve video paylaşım platformu Instagram için güncel fotoğraf ve video boyutlarına ilişkin paylaşım ölçülerini bu yazıda bulabilirsiniz.

Instagram geçtiğimiz yıllarda sadece kare şeklinde tek tip görsel boyutu kabul ediyordu. Yani yüklediğiniz görsel bu boyutta değilse kırpma işlemi yapılıyordu ve sonuç olarak kullanılan bu ölçü her resim için 1080 x 1080 px şeklindeydi.

Günümüzde Instagram’da istediğiniz her boyutta görseli ekleyebiliyorsunuz. Ama bunun için de dünyanın en fazla kullanılan sosyal ağının çeşitli standartları var. Bu doğrultuda Instagram’ın istediği ölçülerde resim ve video yüklemek istiyorsanız aşağıdaki ölçüleri kullanmanız daha doğru olacaktır.

Instagram Profil Fotoğrafı Ölçüsü

Instagram profil fotoğrafı ölçülerine bakalım. Instagram profil fotoğrafları 320x320px olarak kullanılıyor. Bu ölçülerden daha yüksek boyutlarda bir fotoğraf yüklemeniz durumunda Instagram bunu 320x320px olarak yeniden kırpacaktır. Bu durumda yüklemeye çalıştığınız resim üzerinde çözünürlük kaybı oluşacaktır.

Instagram Fotoğraf ve Video Ölçüleri

Instagram ilk piyasaya sürüldüğünde, kare görüntü formatına öncülük etti. Ancak birkaç yıl önce kalıbı kırmaya ve kullanıcıların hem portre hem de manzara standartlarında fotoğraf yüklemelerine izin vermeye başladı. Fotoğrafınızın hangi çözünürlükte olduğu önemli değil, Instagram aşağıdaki boyutlara uyacak şekilde otomatik olarak yüklediğiniz fotoğrafları yeniden boyutlandırılacaktır. Bu aşamada dikkat etmeniz gereken aşağıdaki ölçülerden daha küçük bir fotoğraf paylaşmamanız şeklinde olacaktır.

Eğer paylaşımlarınızın Instagram tarafından boyutlandırılmasını istemiyorsanız, aşağıda yer alan Instagram resim ve video boyutu ayarlama yöntemleri sayesinde yüklediğiniz video ya da fotoğraflar sorunsuz bir şekilde ekranda yer alacaktır.

Instagram‘a yükleyeceğiniz resim ve video boyutları için gerekli ölçüler

  • Instagram profil fotoğrafı 320 piksel x 320 piksel (1:1 kare) boyutlarında olmalıdır.
  • Kare fotoğraf ve video paylaşımları için Instagram boyutları 1080px X 1080px (1:1 kare)
  • Portre fotoğraf ve video paylaşımları için Instagram boyutları 1080px X 1350px (4:5 portre)
  • Manzara (Landscape) fotoğraf ve video paylaşımları için Instagram boyutları 1080px X 566px (1.91:1 landscape)
  • Instagram hikaye boyutları 1080px X 1920px (9:16) – Bkz. Instagram hikaye boyutu ne kadar olmalı?

Bu yazıda Instagram resim ve video boyutları hakkında çözünürlüklerin ne olması gerektiğine dair güncel ölçüleri öğrendik. Eklemek istedikleriniz varsa yorumlarınızda belirtebilirsiniz.

Skylum'un hepsi bir arada fotoğraf düzenleme programı olan Luminar 4, yeni kullanıcılar için oldukça avantajlı indirimler sağlıyor. Yeni AI özellikleri ve yenilenmiş UI ile birlikte gelen Luminar 4 programını tavsiye ediyoruz.

İlk görüş bildiren siz olun

Cevap Yazın