İstanbul in Motion – Volume Zero [Time Lapse]

Türk Nikon üzerinde, zaman atlamalı çekim tekniği olarak bilinen birbirinden güzel Time Lapse videolarını sizlere ulaştırmaya ve tanıtmaya çalışıyoruz. Vimeo kanallarında hayat bulan, arka arkaya belirli aralıklarla çekilmiş fotoğraf karelerinin birleştirilmesi ile oluşan bu kısa filmleri, genelde yabancı fotoğrafçıların çalışmalarında görebiliyorduk. Bugün sizleri ülkemizden Abdüsselam Sancaklı’nın İstanbul in Motion – Volume Zero ismini verdiği time lapse videosuyla tanıştırıyor olacağız.

İstanbul in Motion – Volume Zero aslında Abdüsselam’ın “İstanbul in Motion” isimli time lapse videolar serisinin henüz ilk kısmını ifade ediyor. Bu yüzden takip etmeye başlamak ve yeni çalışmalarını görmek için çok da geç kalmış sayılmazsınız.

İstanbul in Motion videosunda tahmin edeceğiniz üzere İstanbul’un önemli tarihi ve turistik alanları yer alıyor. Çekim için Galata Köprüsü, Boğaziçi Köprüsü, Saraçhane, Haliç Köprüsü, Altunizade, Galata Kulesi, Kadıköy, Kız Kulesi, Ayasofya, Sultanahmet, İstiklal Caddesi ve Taksim tercih edilmiş. İstanbul’un bu seyir zevki yüksek time lapse videosunu oluşturmak için Abdüsselam Sancaklı’nın kullandığı ekipmanlar ise aşağıdaki gibi sıralanıyor.

İstanbul in Motion Time Lapse Video Çekiminde Kullanılan Kamera ve Ekipmanlar

Videoyu izlerken dinlediğiniz müzik ise  Levan Iordanishvili – Earth. Biz kendisiyle Türk Nikon Forum’a koymuş olduğu çalışmaları sayesinde ulaştık. Abdüsselam Sancaklı’nın çalışmalarını takip etmek için Time Lapse üzerine oluşturduğu web sitesini ziyaret edebilirsiniz. http://timelapseworks.com/

İstanbul in Motion – Volume Zero (Timelapse)

Skylum'un hepsi bir arada fotoğraf düzenleme programı olan Luminar 4, yeni kullanıcılar için oldukça avantajlı indirimler sağlıyor. Yeni AI özellikleri ve yenilenmiş UI ile birlikte gelen Luminar 4 programını tavsiye ediyoruz.

İlk görüş bildiren siz olun

Cevap Yazın