Kadın Gözüyle Hayattan Kareler ’16 Fotoğraf Yarışması Başladı

Anadolu Hayat Emeklilik’in bu yıl onuncusunu düzenlediği “Kadın Gözüyle Hayattan Kareler’16 Fotoğraf Yarışması”na başvurular başladı.

“Kadın Gözüyle Hayattan Kareler ‘15” Fotoğraf Yarışması’nın konusu “Hayata Dair” olarak belirlenmiş. Yarışmanın amacı, amatör veya profesyonel kadın fotoğrafçıların; kendi objektiflerinden hayata ve dünyaya bakışlarını yansıtan eserlerini toplumla paylaşmaya aracı olmak, onların motive olmasına katkıda bulunmaktır.

“Hayata Dair” teması ile düzenlenen ve amatör olduğu kadar profesyonel kadın fotoğrafçılara da açık olan yarışmaya ilk düzenlendiği 2007 yılından bu yana 7 bini aşkın kadın, 32 bini aşkın fotoğrafla başvurmuştur. Kadınların hayata ve dünyaya bakışlarını fotoğraf kareleriyle yansıtacakları bir platform yaratmak amacıyla düzenlenen yarışma, Türkiye’nin en çok ilgi gören fotoğraf yarışmalarından biri haline geldi.

Kadın Gözüyle Hayattan Kareler ’16 Fotoğraf Yarışması Başladı

kadin-gozuyle-hayattan-kareler-16-fotograf-yarismasi-basladi

Fotoğrafçıların eserleri jüri tarafından değerlendirilecektir. Yarışma; Anadolu Hayat Emeklilik A.Ş. tarafından, sanata ve sanatçıya saygı bağlamında Türkiye Fotoğraf Sanatı Federasyonu (TFSF) desteğiyle düzenlenmektedir.

“Hayata Dair” temasıyla düzenlenen yarışmaya 18 yaş ve üzeri tüm amatör ve profesyonel kadın fotoğrafçılar en fazla 4 fotoğrafla katılabiliyor.

YARIŞMA TAKVİMİ

  • Yarışma Başlangıç Tarihi : 04 Ocak 2016 Pazartesi
  • Son Katılım Tarihi  14 Mart 2016 Pazartesi günü saat 23.00 (TSI)
  • Değerlendirme Toplantısı : 24 Mart 2016
  • Sonuç Bildirimi : 05 Nisan 2016
  • Ödül Töreni ve Sergi : Mayıs 2016’nın ilk yarısı

Sonuçları 5 Nisan’da kurumun internet sitesinde yayınlanacak yarışmanın birincisi 5 binikincisi 3 binüçüncüsü de  2 bin lira ödül alacak. 3 eser 750’şer lira mansiyon ödülü kazanacak.

Yarışma sonucunda dereceye giren ve sergilenmeye layık görülen 44 eser, İstanbul başta olmak üzere çeşitli illerde sergilenmekte ve fotoğrafseverlerle buluşmaktadır. Bu eserler aynı zamanda her yıl özel bir katalogda toplanmaktadır.

Kadın Gözüyle Hayattan Kareler’15 Fotoğraf Yarışması’na başvurularınızı TFSF üzerinden yapabilirsiniz.

Devam etmekte olan tüm fotoğraf etkinliklerini Türk Nikon Fotoğraf Yarışmaları sayfası üzerinden takip edebilirsiniz. Sonucu açıklanmış diğer fotoğraf yarışmaları için tıklayınız.

Skylum'un hepsi bir arada fotoğraf düzenleme programı olan Luminar 4, yeni kullanıcılar için oldukça avantajlı indirimler sağlıyor. Yeni AI özellikleri ve yenilenmiş UI ile birlikte gelen Luminar 4 programını tavsiye ediyoruz.

İlk görüş bildiren siz olun

Cevap Yazın