Kadının Gücü Temalı Naciye Suman Uluslararası Fotoğraf Yarışması Sonuçlandı

Konusu “Kadının Gücü” olan ve ilk Türk kadın fotoğrafçı olan Naciye SUMAN anısına düzenlenen uluslararası fotoğraf yarışması tamamlandıktan sonra kazananları da belli oldu.

19 ülkeden 158 katılımcının gönderdiği 607 fotoğraf arasından yapılan değerlendirmede çeşitli kategorilerde ödül kazanan fotoğraflar belli oldu.

Naciye SUMAN’ın anısını yaşatmak, fotoğrafa katkılarını ve o günün şartlarında bir kadın olarak yaşam mücadelesi adına attığı adımı ölümsüzleştirmek için her yıl düzenlenmesi planlanan yarışmada, dünya üzerinde herhangi bir yerde ve zamanda, günlük yaşamın en önemli yapı taşı olan kadının her halinin fotoğraf karelerinde yer alması amaçlanıyor.

Naciye Suman Uluslararası Fotoğraf Yarışması ile ilgili detayları yazının devamında bulabilirsiniz.

Kadının Gücü Temalı Naciye Suman Uluslararası Fotoğraf Yarışması Sonuçları

FIAP Altın Madalya ödülü için birinciliğe Vietnam’dan Nguyen vu PHUOC’ın aşağıdaki fotoğrafı layık görüldü.

kadinin-gucu-temali-naciye-suman-uluslararasi-fotograf-yarismasi-sonuclandi

1. FIAP Altın Madalya / nguyen vu phuoc / VietNam

UPI Altın Madalya ödülü için birinciliğe Türkiye’den Murat ASLANKARA’nın aşağıdaki fotoğrafı layık görüldü.

kadinin-gucu-temali-naciye-suman-uluslararasi-fotograf-yarismasi-sonuclandi-01

1. UPI Altın Madalya / Murat Aslankara / Türkiye

Naciye Suman Hakkında

Naciye Suman, Kurtuluş Savaşı yıllarında ailesini geçindirmek için 1917 yılında İstanbul’daki evinin bir odasını stüdyo haline getirerek fotoğrafçılığa başlamıştır. Müşterileri, genellikle cephede savaşan erkeklerine göndermek için fotoğraf çektiren kadınlar olmuştur.

Yarışma ile ilgili diğer kazanan fotoğrafları TFSF’nin sayfasında bulabilirsiniz.

Devam etmekte olan tüm fotoğraf etkinliklerini Türk Nikon Fotoğraf Yarışmaları sayfası üzerinden takip edebilirsiniz. Sonucu açıklanmış diğer fotoğraf yarışmaları için tıklayınız.

Skylum'un hepsi bir arada fotoğraf düzenleme programı olan Luminar 4, yeni kullanıcılar için oldukça avantajlı indirimler sağlıyor. Yeni AI özellikleri ve yenilenmiş UI ile birlikte gelen Luminar 4 programını tavsiye ediyoruz.

İlk görüş bildiren siz olun

Cevap Yazın