Kuş Fotoğrafları için Mükemmel Örnekler

Kuş fotoğrafları için birbirinden güzel örneklerden bazılarını bu yazıda bulabilirsiniz. İlham veren kuş fotoğrafları için çeşitli görselleri derledik.

Doğa fotoğrafçılığının bir dalı olan “kuş fotoğrafçılığı“, diğer fotoğraf alanlarında kullanılan ekipmanlara göre farklılıklar gösterir. Özellikle standart lenslerin yerine teleobjektiflerin kullanıldığı kuş fotoğrafçılığı, teknik ve uygulama açısından zor dallardan birisidir. 

Kuş fotoğrafçılığı yaparken çoğu zaman doğada uzun yürüyüşler yapmanız gerekir. Ayrıca uçan kuşları çekmek için uzun bir süre beklemek ve doğru zamanda hareket etmek gerekir. Tabi bu sırada uyguladığınız kamuflaj ve kuşlara ne kadar yaklaşabildiğiniz de önemlidir. 

Kuş fotoğrafları çekmek için zaman, sabır ve doğru ayarlar bulunduğundan istenilen fotoğrafı çekebilmek için oldukça pahalı ekipman ihtiyacını beraberinde gerektirir. Elbette çekim aşaması anlık bir durum olduğundan fotoğrafçı açısından yüksek konsantrasyon gerektirmektedir.

Birbirinden Güzel Kuş Fotoğrafları

İşte doğada bulunan resmedilmiş güzelliklerden bir tanesi olan kuşlardan derlediğimiz farklı kareler. 

Kuş Fotoğrafları için Mükemmel Örnekler

Kuş Fotoğrafları için Mükemmel Örnekler

Nikon D7200 + 300mm f/2.8

Kuş Fotoğrafları için Mükemmel Örnekler

Kuş Fotoğrafları için Mükemmel Örnekler

Nikon D7200 + 200-500mm f/5.6

Kuş Fotoğrafları için Mükemmel Örnekler

Nikon D4s + 500mm f/4

Kuş Fotoğrafları için Mükemmel Örnekler

Nikon D4s + 200-500mm f/5.6

kuş fotoğrafları

Nkon D5000

kuş fotoğrafları

Nikon D7000

kuş fotoğrafları

Nikon D3s

kuş fotoğrafları

Nikon D700

Kuşların fotoğrafını çekmek istiyorsunuz. O an gördüğünüz ve çerçeveye aldığınız kuşun hareketine göre enstantane hızını ayarlamalısınız. Yani eğer hareket halinde ve uçan bir kuşsa, o zaman başlamanız gereken pozlama hızı 1/800 gibi olmalıdır. Duruma göre bunu 1/1600’e bile yükseltmeniz gerekebilir. 

Diğer taraftan hareketli olmayan, bir çit veya dalın üzerinde durn kuş fotoğrafları için daha düşük enstantane hızları kullanabilirsiniz. Örnek olarak 1/800’ün altı ya da 1/250 ile 1/800 arasında değerler uygun olacaktır. Düşük ISO değerleriyle tripod kullanmanızı ayrıca tavsiye ederim. Böylelikle görüntü kalitesi yüksek, daha keskin ve net fotoğraf elde etme imkanınız olur. 

Eğer kuş sabitse daima en yakın gözüne odaklanın. Kuş fotoğraflarında kuyruk veya diğer bölümlerin bulanık olması kabul edilebilir, ancak en azından bir göz her zaman net ve keskin olmalıdır. Uçan kuşlar için ise her zaman kafaya veya göğse odaklanın. 

Umarız bu güzel kuş fotoğrafları galerisi size ilham vermiştir. Eğer sizin de paylaşmak istediğiniz fotoğraflar varsa bunun için Türk Nikon’un Facebook duvarında yayınlanmasını istediğiniz görselleri, bizlere Kullanılan Nikon Fotoğraf Makinesi, Nikon Lens ve EXIF bilgileri ile göndermeniz yeterli olacaktır. Daha detaylı bilgi için lütfen “Facebook Fotoğraf Paylaşımı” yazısına bakınız.

Skylum'un hepsi bir arada fotoğraf düzenleme programı olan Luminar 4, yeni kullanıcılar için oldukça avantajlı indirimler sağlıyor. Yeni AI özellikleri ve yenilenmiş UI ile birlikte gelen Luminar 4 programını tavsiye ediyoruz.

İlk görüş bildiren siz olun

Cevap Yazın