MKPFOD, 1.Ulusal Mustafakemalpaşa Su Uçtu Fotomaratonu Sona Erdi

23-25 Kasım 2012 tarihleri arasında gerçekleştirilen “1.Ulusal Mustafa Kemal Paşa Su Uçtu Fotomaratonu” sona erdi. Mustafakemalpaşa’nın; tarihsel, kültürel, doğal ve turistik yönlerinin ön plana çıkarılmasının amaçlandığı bir sanat etkinliğinde fotoğraf severlerin buluşması. Mustafakemalpaşa’nın tatlısı dışında sonbaharda da nefis görüntülere sahip olduğunun belgelenmesi.
Suuçtu şelalesi bölgesinde sonbaharda sararmış yapraklar altındaki dokusunun fotoğraflarla belgelenmesi. İlçenin köylerindeki yaşamın, tarihi ve kültürel yönlerinin fotoğraflanması. Düzenlenecek olan diğer sportif ve kültürel etkinliklerle ilçede geçmişten geleceğe köprülerin nasıl kurulduğunun fotoğraflanması. Yurdun çeşitli illerinden gelecek olan fotoğrafçıların farklı bakış açıları ile kısa bir zamanda gerçekleştirecekleri fotoğraf çekimleri ile Mustafakemalpaşa ilçesinin sınırları içerisinde bulunan mekanların birbirinden bağımsız bir biçimde sanatsal bir yaklaşımla fotoğraflanması bu sayede ilçede fotoğraf sanatının daha fazla özendirilmesi. Yapılan etkinlik sonucunda ortaya çıkan görsel veriler belediyenin çeşitli çalışmalarında kullanılabilecek, gelecek kuşaklara belge niteliğinde veriler bırakılmış olması amaçlanmıştır.

Fotomaratona 98 kişi katılmış olup yarışma sonunda Osman ÖNDER (BUFSAD, EFİAP), Arif TERZİOĞLU (BASAF), Suat Cumali GÜNGÖR (KASFOT), Mustafa İLHAN (MKPFOD) ve Mustafa EREN ( M.K.Paşa Bel.Bşk.Yrd)’den oluşan jüri üyeleri 469 fotoğrafı değerlendirmeye almıştır. Değerlendirme sonucunda Gündüz AKAGÜNDÜZ birinci, Murat AKSU ikinci ve Murat İBRANOĞLU üçüncülüğü kazanmıştır.

Birinci: Gündüz AKAGÜNDÜZ – Manisa

İkinci: Murat AKSU – Balıkesir

Üçüncü: Murat İBRANOĞLU – Kocaeli

M.K.P. Bel.Ö.Ö.: Emre SOYTÜRK – İstanbul

M.K.P. Bel.Ö.Ö.: İlknur AKCAN – Bursa

M.K.P. Bel.Ö.Ö.: Ümmü KANDİLCİOĞLU – Balıkesir

M.K.P. Bel.Ö.Ö.: Ümmü KANDİLCİOĞLU – Balıkesir

M.K.P. Bel.Ö.Ö.: Ümmü KANDİLCİOĞLU – Balıkesir

Sefa Mağazaları Ö.Ö. : Elif KILIÇASLAN – Bursa

Sefa Mağazaları Ö.Ö. : Nadire GÜNDAY – Aydın

Sefa Mağazaları Ö.Ö. : Nuray ERTUĞ – Bandırma

Devam etmekte olan tüm fotoğraf etkinliklerini Türk Nikon Etkinlik Sayfası veya Türk Nikon Facebook Etkinlik Sayfası üzerinden takip edebilirsiniz. Sonucu açıklanmış diğer fotoğraf yarışmaları için tıklayınız.

Skylum'un hepsi bir arada fotoğraf düzenleme programı olan Luminar 4, yeni kullanıcılar için oldukça avantajlı indirimler sağlıyor. Yeni AI özellikleri ve yenilenmiş UI ile birlikte gelen Luminar 4 programını tavsiye ediyoruz.

İlk görüş bildiren siz olun

Cevap Yazın