Nano Kristal Kaplama (Nano Crystal Coating) Nedir? [2006]

Nano Kristal Kaplama (Nano Crystal Coating) 1970 yılından beri üretilen çok katmanlı kaplamanın ötesinde yeni bir yansıma önleyici kaplamadır. Nikon’un yarı iletken üretim bölümü tarafından icat edilmiş olan Nano Kristal Kaplama, ince nano boyutlu kristal parçacıkları kullanan bir yansıtmasız kaplamadır. Bu kristalize partiküller, lens içindeki görünür ışık dalgalarının spektrumu boyunca oluşan yansımaları ortadan kaldırırlar.

Lens üzerindeki hayalet, parlama ve kontrast performansı çok sayıda faktöre bağlıdır. Nano Kristal Kaplama Nikon’un geleneksel olarak kullandığı SIC (Super Integrated Coating) teknolojisinin geliştirilmiş hali olarak, özellikle ultra geniş açı ve balık gözü lenslerin ilk elementinin iç yüzeyi üzerinde etkilidir. Çünkü bu lenslerin ilk elementleri oldukça büyük cam kullanırlar. Nano Kristal Kaplama sayesinde ışık camdan yansımayıp, camın içinden geçecek şekilde yönlendirilir. Böylelikle nano kristal kaplamanın ışık geçirgenliğini de artırdığını söyleyebiliriz.

Nano Kristal Kaplama sadece önceki sistemler için inanılmaz zor olan kırmızı ışık kaynaklı hayalet efektleri (ghost) çözmekle kalmaz, aynı zamanda lens içerisine çapraz bir şekilde giren ışık nedeniyle oluşan hayalet (ghost) ve parlama (flare) etkilerini de azaltmaktadır.

Elbette tüm bunların tek amacı daha net görüntüler elde etmektir. Bu vesileyle bir nanometrenin, bir milimetrenin milyonda birine eşit olduğunu da aktarmış olalım.

Skylum'un hepsi bir arada fotoğraf düzenleme programı olan Luminar 4, yeni kullanıcılar için oldukça avantajlı indirimler sağlıyor. Yeni AI özellikleri ve yenilenmiş UI ile birlikte gelen Luminar 4 programını tavsiye ediyoruz.

İlk görüş bildiren siz olun

Cevap Yazın