Nefes Kesen Bir Time Lapse Videosuyla Bir Şehrin Uyanışını İzleyin

Türkçe karşılığını daha önce “Zaman Atlamalı Çekim Tekniği” olarak ifade ettiğimiz Time Lapse için kısaca bir tanımda bulunmak istersek herhalde –arka arkaya belirli aralıklarla çekilmiş fotoğraf karelerinin birleştirilmesi ile oluşmuş kısa film– diyebiliriz

Fotoğrafçı Tom Ryaboi tarafından düzenlenen ve City Rising olarak isimlendirilen dört dakikalık time lapse videosu, Toronto şehrinin farklı görünümlerini sunarken, şehrin en ünlü silüeti olan CN Tower binasını da içeriyor. Tom Ryaboi videosunu şu sözlerle ifade ediyor.

Yer ve gök arasındaki sınırın belirsiz olduğu ve şehrin sakin güzelliğinin sessizce aşağı doğru yayılarak kendini bıraktığı anda “City Rising” çalışması ile şehri insanların hiç görmedikleri şekilde göstermek istedim.

Günbatımından şafağa bir şehrin yükselişinin nefes kesen time lapse videosunu izlerken aynı zamanda o şehrin nasıl güne başladığını da gayet net görebileceksiniz.

City Rising – Time Lapse

Skylum'un hepsi bir arada fotoğraf düzenleme programı olan Luminar 4, yeni kullanıcılar için oldukça avantajlı indirimler sağlıyor. Yeni AI özellikleri ve yenilenmiş UI ile birlikte gelen Luminar 4 programını tavsiye ediyoruz.

Görüşler

Bir yorum var“Nefes Kesen Bir Time Lapse Videosuyla Bir Şehrin Uyanışını İzleyin

  1. Avatar for Alper Orus

    Halil Demir

    gerçekten harika yorum yok !!!!1

Cevap Yazın