Nikon 1 J4 Aynasız Fotoğraf Makinesi Duyuruldu

Nikon, 1 serisinin yeni üyesi Nikon 1 J4 aynasız fotoğraf makinesi modelini resmi olarak duyurdu. Bahar ayları gelmeden üst segmentte Nikon 1 V3 duyurusu sonrası aynasız segmentteki ürünlerin devamı bekleniyordu.

Nikon 1 J4 bu beklentileri karşılayacak şekilde Nikon’un bu sene ikinci aynasız gövdesi olarak son kullanıcıyla buluşacak. Nikon 1 J4 ile ilgili belirtilmesi gereken detaylardan bir tanesi ürünün Amerika’da satışa sunulmayacağı ve sadece Avrupa ve Asya marketlerinde raflarda yerini alması olabilir.

Bunun için yapılabilecek yorum ise Amerika’nın pek fazla aynasız fotoğraf makinesi sevdalısı olmadığı olabilir. Zira fotoğraf makinesi tüketim dağılımına bakıldığında diğer bölgelerdeki satış rakamları da bunu destekler nitelikte. Canon’un EOS M 2 modelini sadece Asya’da duyurmasından sonra Nikon’da 1 serisindeki bu ürününü sadece Avrupa ve Asya marketleri için duyurmuş oldu.

Nikon 1 J4 Aynasız Fotoğraf Makinesi Duyuruldu

nikon-1-j4-silver

 

Nikon 1 J4 yeni sensör, iyileştirilmiş Hybrid AF sistemi ve dahili Wi-Fi özellikleriyle öne çıkıyor. Nikon 1 J4 özellikleri arasında yeni Nikon 1 V3 üzerinde bulunan 18.4 megapiksel CMOS sensor, dahili  ISO 160–12800 ve yeni EXPEED 4A görüntü işlemciyi sayabiliriz.

Nikon 1 J4 aynasız fotoğraf makinesinin AF sistemi artık, 105’i hareketi göz açıp kapayıncaya kadar yakalayabilen kademe belirlemeli nokta olan 171 otomatik netleme noktasına sahip.  Gövde yapısını küçük tutmak için geleneksel olarak kullanılan SD hafıza kartı yerine microSD girişinin olması da Nikon 1 J4 ile gelen yenilikler arasında yer alıyor. 

Fiyatı henüz belli olmayan Nikon 1 J4 ile ilgili diğer tüm detaylara Nikon 1 J4 sayfasından bakabilirsiniz.

Skylum'un hepsi bir arada fotoğraf düzenleme programı olan Luminar 4, yeni kullanıcılar için oldukça avantajlı indirimler sağlıyor. Yeni AI özellikleri ve yenilenmiş UI ile birlikte gelen Luminar 4 programını tavsiye ediyoruz.

İlk görüş bildiren siz olun

Cevap Yazın