Nikon 70-200mm f/2.8E FL ED VR lens incelemeleri

Yeni Nikon 70-200mm f/2.8E FL ED VR lens incelemeleri çeşitli internet sitelerinde yer almaya başladı. Bu ilk inceleme yazılarının yanısıra lens ile ilgili bazı ön izleme videolarını da izleyebilirsiniz.

Nikon’un oldukça popüler olan ve profesyonel fotoğrafçıların ilk tercihleri arasında yer alan objektifi, gelişmiş optik kalitesi, hafiflik ve elektromanyetik diyafram mekanizması ile sunuluyor. Yeni modelde geliştirilmiş AF izleme ve pozlama kontrolü ile VR SPORT modu mevcut. 

FX-format tam kare gövdeler ile uyumlu lens özellikle spor, aksiyon, haber veya röportaj yanısıra düğün fotoğrafları üzerine çekimler yapanlar için ideal özelliği taşıyor. Şimdi ilk Nikon 70-200mm f/2.8E FL ED VR lens incelemeleri bu yeni objektif hakkında neler söylemiş bakalım. 

İlk Nikon 70-200mm f/2.8E FL ED VR lens incelemeleri ve videolar

Nikon 70-200mm f/2.8E FL ED VR lens incelemeleri

Yeni VR teknolojisini kullanan objektif, VR olmadan yapılan çekimlere göre 4 duraklatmaya kadar daha yavaş deklanşör hızlarında çekim yapabiliyor. SPORTS VR özelliği ise sıra dışı hızlarda hareketli çekimler yaparken vizördeki görüntünün daha stabil olmasını sağlıyor.

Yukarıda bahsettiğimiz yeni eklenen elektromanyetik diyafram mekanizması, yüksek hızda arka arkaya çekim sırasında bile son derece stabil AE kontrolü sağlıyor.

PetapixelPhotographyblog ve Thom Hogan tarafından yayınlanan detaylı Nikon 70-200mm f/2.8E FL ED VR lens incelemeleri, yeni telefoto zoom lensin ciddi profesyonellerin güncellemesi olduğuna işaret ediyor. Nikon AF-S NIKKOR 70-200mm f/2.8E FL ED VR telefoto zoom lensin satış fiyatı $2,799.95. 

Özetle eğer yıllar boyunca ekipmana para yatırdıysanız ve üst seviye Nikon fotoğraf makinesi ve lenslerle çalışıyorsanız o zaman bu lensin getirdiği avantajlar size göre uygundur diyebiliriz. Ancak eğer sadece hobi odaklı çekimler yapıyorsanız bu değişkenler sizin için önemli olmayabilir.

Yani eğer yeni alıcıysanız ve hobi amaçlı çekimler için f/2.8 diyafram sunan bir objektif arıyorsanız o zaman önce modeller sizin 2002 yılında üretilmiş uygun fiyatlı 70-200mm f/2.8G AF-S ED VR ya da 2009 model 70-200mm f/2.8G AF-S ED VR II sizin için daha uygun olabilir.

Skylum'un hepsi bir arada fotoğraf düzenleme programı olan Luminar 4, yeni kullanıcılar için oldukça avantajlı indirimler sağlıyor. Yeni AI özellikleri ve yenilenmiş UI ile birlikte gelen Luminar 4 programını tavsiye ediyoruz.

İlk görüş bildiren siz olun

Cevap Yazın