Nikon AF-n Dönemi (AF-new cosmetics): 1990

Bu yeni kozmetik erken döneme ait AF lenslerle yeni versiyonları ayırt etmek için geliştirilmiştir.

1980’lerin ortalarındaki ilk AF lenslerin, elle netlik yapılan netlik halkası hem sert hem de inceydi ve bu özelliğinden dolayı kimse sevmiyordu. Nikon, AF motorun çevirdiği ama büyüklüğü nedeniyle el ile tutma zorluğu olan lensi ürettiklerinde, kimsenin bu lense dokunmak istemeyeceğini düşünüyordu.

Öte yandan fotoğrafçılar ise üzeri plastikler kaplanmış, geleneksel olarak kullanılan geniş netlik halkası tercih ediyorlardı.

Bu nedenle AF-n lensler 1980’lerin plastik kaplamalı netlik halkalı modeli ile erken döneme ait gerçek netlik halkası olmayan AF modelleri arasında çizim farkları kadar önemsiz farkla kullanılmıştır.

Bu günün AF lensleri kesinlikle 1980’lerin geç devrine ait AF-n lenslerinden daha yenidir. Büyük bir yeniden dizayn olmadıkça yeni bir adlandırma kullanılmamıştır. Sadece AF-D lens olan 28 mm f/2.8D AF lensi son olarak E serisi lensin 5 eleman dizaynı modernize edilip 6 elemana çıkartılarak 1998 yılı civarında güncellenmiştir.

Skylum'un hepsi bir arada fotoğraf düzenleme programı olan Luminar 4, yeni kullanıcılar için oldukça avantajlı indirimler sağlıyor. Yeni AI özellikleri ve yenilenmiş UI ile birlikte gelen Luminar 4 programını tavsiye ediyoruz.

İlk görüş bildiren siz olun

Cevap Yazın