Nikon Coolpix A Dijital Kompakt Fotoğraf Makinesi Hakkında Bilinmesi Gerekenler

Nikon, DX-format ve APS-C boyutlarında bir sensöre sahip Nikon Coolpix A isimli üst seviye dijital kompakt fotoğraf makinesini duyurdu. Nikon’un Coolpix serisine eklediği bu yeni üst seviye dijital kompakt fotoğraf makinesi Coolpix A, Coolpix modellerinin yeni amiral gemisi olurken, Nikon’un performans serisi Coolpix modelleriyle giriş seviyesi dijital SLR fotoğraf makineleri arasında bir noktada konumlanıyor.

Giriş seviyesi dijital SLR fotoğraf makineleriyle aynı sensöre sahip Nikon Coolpix A, 16.2 megapiksel CMOS sensöre sahip ve görüntü işlemci olarak EXPEED 2 kullanıyor. Bunun yanısıra keskin fotoğraf çekebilmek için dahili olarak kullanılan optik low-pass filtresini kaldırılmış olarak geliyor. Nikon Coolpix A resmi duyurusu ve buna ek olarak Nikon Coolpix A ile çekilmiş fotoğrafları sizlere aktarmıştık. Nikon kendi açısından Coolpix A ile yeni bir segment yarattığından biz de bu yeni dijital kompakt fotoğraf makinesi için bilinmesi gerekenleri, kullandığı aksesuarların listesini ve daha fazla tanıtım videosu ve örnek fotoğrafları bu yazıda toplamaya çalışacağız.

Nikon-Coolpix-A-siyah-gumus

Nikon Coolpix A Kompakt Fotoğraf Makinesi Hakkında Bilinmesi Gerekenler

  • Nikon Coolpix A dijital kompakt fotoğraf makinesi opsiyonel olarak WU-1a kablosuz mobil adaptör ile uyumludur
  • Nikon Coolpix A optik low-pass filtresi kaldırılmış olarak gelmektedir.
  • Nikon Coolpix A 14-bit sıkıştırılmış NEF (RAW) dosya desteği sağlamaktadır.
  • Nikon Coolpix A’nın sadece üst kısmı magnezyum alaşımlı gövdeden oluşmuştur.
  • Nikon yeni Coolpix A modelini pazarlarken DX boyutlu sensöre sahip küçük kompakt fotoğraf makinesi ifadesini kullanmaktadır.
  • Nikon Coolpix A ile gelen 18.5mm f/2.8 lens manuel odak halkası içermektedir.

Nikon-Coolpix-A-SB-400-flash

Nikon Coolpix A Kompakt Fotoğraf Makinesi Aksesuarlar

Nikon Coolpix A dijital kompakt fotoğraf makinesi ile uyumlu aksesuarlar aşağıdaki gibidir.

  • DF-CP1 optik vizör
  • UR-E24 adaptör halkası (parasoley ve lens filtrelerini bağlamak için)
  • HN-CP18 metal parasoley

Nikon-Coolpix-A-optical-viewfinder

Nikon DF-CP1 optik vizör satış fiyatı $449.96 olarak belirlenirken, parasoley ve lens filtrelerini bağlamak için satılacak adaptör halkası beraber sunuluyor ve satış fiyatı ise $129.96 olarak belirlenmiş. Bu harici ve opsiyonel olarak kullanılabilecek aksesuarları almazsanız Nikon Coolpix A satış fiyatı resmi duyurusu sonrası $1,096.95 olarak listeleniyor. Eğer bu aksesuarları da alırsanız Nikon Coolpix A dijital kompakt fotoğraf makinesinin fiyatı $1,676.87 oluyor. Nikon’un Coolpix A modeliyle beraber düşündüğü pazarlama stratejisini beraber gözlemleyeceğiz ama ilk etapta oldukça üst seviye bir kompakt kamera olarak düşünüldüğü belli oluyor.

Nikon Coolpix A Dijital Kompakt Fotoğraf Makinesi ile Uyumlu Aksesuar Listesi

Nikon-Coolpix-A-aksesuarlar

MTF Grafikleri

Nikon Coolpix A sabit olarak 28mm’e eş değer geniş açı 18.5 mm f/2.8 lens ile geliyor ve lens 5 grupta 7 elemente sahip. Doğal ISO hassasiyeti olarak ISO 100 ile 3200 aralığında bir ISO başarımı sunan yeni Coolpix A, artırılabilir olarak ISO 25600 destekliyor. f/2.8 ve f/5.6 diyafram durakları için MTF grafikleri.

Bkz. MTF Lens Grafiği Nedir ve Nasıl Okunur?

Nikon-Coolpix-A-MTF-chart-at-f2.8 Nikon-Coolpix-A-MTF-chart-at-f5.6

Nikon Coolpix A ile Çekilmiş Örnek Fotoğraflar

Nikon Coolpix A dijital kompakt fotoğraf makinesi ile çekilmiş örnek fotoğraflar için Nikon Fransa’nın flickr setini aşağıda bulabilirsiniz.

Nikon Coolpix A Tanıtım Videoları

Skylum'un hepsi bir arada fotoğraf düzenleme programı olan Luminar 4, yeni kullanıcılar için oldukça avantajlı indirimler sağlıyor. Yeni AI özellikleri ve yenilenmiş UI ile birlikte gelen Luminar 4 programını tavsiye ediyoruz.

İlk görüş bildiren siz olun

Cevap Yazın