Nikon D500 ile Çekilmiş Örnek Fotoğraflar

Nikon D500 ile çekilmiş örnek fotoğraflar ve tanıtım videoları yayınlanmaya devam ediyor.

Nikon D500 DSLR fotoğraf makinesi için yurtdışında dağıtımlar başladı ve inceleme sitelerinin ilk değerlendirmeleri ve dolayısıyla farklı ISO değerleriyle çekilmiş örnek fotoğrafları da yayınlanmaya başladı.

Doğal ISO hassasiyeti olarak 51,200 ve artırılmış ISO hızı bir DX model için oldukça yüksek ISO 1,640,000 olan Nikon D500 için yayınlanan örnek fotoğraflarda doğal ISO sınırında bile gayet kullanılabilir fotoğraflar oluştuğunu söyleyebiliriz.

Aşağıda  yüksek iso değerleri olarak 25,600 ve 51,200’de çekilmiş ve %100 crop uygulanarak elde edilmiş iki örnek fotoğrafı görebilirsiniz.

Nikon D500 ile Yüksek ISO Değerleriyle Çekilmiş Fotoğraflar

Nikon D500 ile Çekilmiş Yüksek ISO Fotoğraflar

Nikon-D500-at-ISO-51200

Nikon D500 ile çekilmiş fotoğraf açısından, makinenin yüksek ISO başarımı hakkında fikir sahibi olmak için güzel örnekler diyebiliriz. Eğer D500 ile çekilmiş daha fazla örnek fotoğraf görmek istiyorsanız dpreview üzerindeki bu galeriye bakabilirsiniz.

Diğer taraftan Nikon D500’ün elektronik titreşim engelleme özelliğini anlatan bir video yayınlandı. Elektronik titreşim engelleme nedir diye merak ediyorsanız, kısaca fotoğraf makinesi elde video çekimi yapılırken yatay, dikey ve dönel yönde kameranın titremesinin etkilerini azaltır. Aynı zamanda kullandığı lensin VR özelliği ile iyi çalışır.

İkinci video ise Nikon D500’ün düşük ışık performansı ile ilgili. Hatta tamamen karanlık bir ortamda otomatik netleme sisteminin nasıl çalıştığını göstermeye çalışıyor.

Evet gördüğünüz gibi 20.9-megapiksel çözünürlükte APS-C CMOS sensör ile son kullanıcıyla tanışan Nikon D500 hakkında yeni bilgiler gelmeye devam ettikçe bu üst seviyedeki DX model makinenin neler yapabileceğini daha iyi anlıyoruz.

Nikon D5 tam kare modelden terfi ettiği güçlü 153 noktalı Multi-CAM 20K 153-Point AF otomatik netleme sisteminden yüksek ISO performansına kadar detaylar gayet tatmin edici gözüküyor.

Saniyede seri çekim hızı 10fps ve tampon bellek açısından bakıldığında RAW (Sıkıştırılmamış 14bit) modunda 79 kareye kadar çekim yapabilen D500 için dağıtımlar yurtdışında başlıyor. Nikon D5oo Türkçe kullanım kılavuzu için ise buraya bakabilirsiniz.

$2000 USD satış fiyatı ile raflarda yerini alan Nikon D500 için yoğun talep olması bekleniyor.

Skylum'un hepsi bir arada fotoğraf düzenleme programı olan Luminar 4, yeni kullanıcılar için oldukça avantajlı indirimler sağlıyor. Yeni AI özellikleri ve yenilenmiş UI ile birlikte gelen Luminar 4 programını tavsiye ediyoruz.

İlk görüş bildiren siz olun

Cevap Yazın