Nikon D500, D850 ve D5 için ‘CFexpress Type B’ Kart Desteği Sunuldu

Nikon, 2020 yılı başlarında geliştirdiğini duyurduğu, D5, D850 ve D500 DSLR fotoğraf makineleri için CFExpress Tip B desteği getiren üçlü bir ürün yazılımı güncellemesi yayınladı.

Yeni aygıt yazılımı, hafıza kartlarında yeni bir standart olan CFexpress için destek sağlamaktadır. Kameraya 12.000 kez takılıp çıkarıldıkları dayanıklılık testlerinden geçen bu bellek kartları, kullanıcılara daha fazla güvenlik hissi veriyor. Ayrıca, kullanıcılara daha verimli bir iş akışı sağlayacak yüksek hızlı performans sunarlar. Yükseltme işleminden sonra kullanıcılar, kameralarında hem CFexpress hem de XQD kartlarını birbirinin yerine kullanabilecekler.

CFExpress Tip B desteğine ek olarak, aygıt yazılımı güncellemeleri, aşağıdaki değişiklik detaylarında bulabileceğiniz bazı soruları da beraberinde düzeltmektedir. Aşağıdaki bağlantıları kullanarak yeni aygıt yazılımı güncellemelerinin her birini indirebilirsiniz:

Nikon D850 (Sürüm 1.20):

“C” Donanım Yazılımı Sürümü 1.11 İle 1.20 Arasındaki Değişiklikler

• CFexpress kartları (B Tipi) için destek eklendi. Daha fazla bilgi için ülkeniz veya bölgenize yönelik Nikon destek web sitesini ziyaret edin.• Özel Ayar b6 Merkez ağırlıklı alan için varsayılan değer ⌀8 mm’den ⌀12 mm olarak değiştirildi.• Aşağıdaki sorunlar çözülmüştür:- AYARLAR MENÜSÜ’ndeki CPU olmayan objektif verileri aracılığıyla objektif verilerinin sağlandığı bir CPU olmayan objektifte, objektif diyafram halkası maksimum diyaframa döndürülmüş olarak çekim yaparken, FOTOĞRAF ÇEKİMİ MENÜSÜ’ndeki Sessiz canlı görüntü çekimi için Açık (Mod 2) ile çekilen fotoğraflar için fotoğraf makinesi bazen doğru diyafram değerini ekranda görüntüleyemiyor ya da Exif diyafram değeri alanına kaydedemiyordu.- Film canlı görüntüsü HDMI aracılığıyla harici bir kaydediciye verildiğinde, fotoğraf makinesi ekranındaki R ve L ses seviyesi göstergeleri, HDMI cihazı için göstergeleri ters gösteriyordu.- Aşağıdaki koşulların tamamı karşılanırsa sessiz çekim sırasında ekranın bir kısmı kararıyordu:▹ FOTOĞRAF ÇEKİMİ MENÜSÜ’nde Sessiz canlı görüntü çekimi için Açık (Mod 1) seçildiyse▹ Deklanşör modu için sürekli yavaş hız (CL) seçildiyse▹ ÖZEL AYARLAR MENÜSÜ’nde Özel Ayar d1 CL modu çekim hızı için 2 fps seçildiyse.- Bir VR objektif takıldığında, aşağıdaki tüm koşullar karşılanırsa fotoğraf makinesi yanıt vermeyi durduruyordu:▹ Fotoğraf canlı görüntüsü etkinse▹ Deklanşör hızı 1,3 s veya daha yavaş olarak ayarlıysa▹ FOTOĞRAF ÇEKİMİ MENÜSÜ’nde Uzun pozlama KA için Açık seçilirse▹ FOTOĞRAF ÇEKİMİ MENÜSÜ’nde HDR (yüksek dinamik aralık) > HDR modu için Açık (dizi) veya Açık (tek fotoğraf) seçiliyse▹ Objektif VR düğmesiyle AÇIK seçiliyse

Nikon D5 (Sürüm 1.40):

“C” Donanım Yazılımı Sürümü 1.30 İle 1.40 Arasındaki Değişiklikler

• B Tipi CFexpress hafıza kartları için destek eklendi. Daha fazla bilgi için ülkeniz veya bölgenize yönelik Nikon destek web sitesini ziyaret edin.• Kullanıcılar fotoğraf makinesine takılan bir WT-6 veya WT-5 kablosuz verici üzerinden kablosuz ağlara bağlanırken artık ana bilgisayar SSID’si için bandı (2,4 veya 5 GHz) seçebilmektedir. Bant, Bağlantı Sihirbazı ağ seçim diyaloğunda ve bağlantı sonrasında  ekranında listelenir.• Fotoğraf canlı görüntüsünde çekim sırasında aşağıdaki koşulların tamamı karşılanırsa deklanşörün normal bir şekilde serbest bırakılmasını engelleyen ve bir hatanın görüntülenmesine neden olan bir sorun çözüldü:- E Tipi bir objektif ve SB-5000 gibi bir flaş ünitesi takılı.- Otomatik FP Yüksek Hızlı Flaş Senkronizasyon etkinken 1/500 s veya daha kısa bir deklanşör hızı seçilmiş.- Deklanşör modu için Tek kare seçilmiş veya Özel Ayar c3 (Otomatik zamanlama) için çekim sayısı 1 olarak ayarlıyken self_time (Otomatik Zamanlama Modu) seçilmiş.Not: Fotoğraf makinesinin NVM Express sürücüsünde bulunan açık kaynaklı yazılımın lisansı hakkında bilgi için bkz. “BSD License (NVM Express Driver)”

Nikon D500 (Sürüm 1.30):

“C” Donanım Yazılımı Sürümü 1.20 İle 1.30 Arasındaki Değişiklikler

• CFexpress kartları (B Tipi) için destek eklendi. Daha fazla bilgi için ülkeniz veya bölgenize yönelik Nikon destek web sitesini ziyaret edin.• ÖZEL AYARLAR MENÜSÜ’ndeki Özel Ayar e3 Flaş için pozlama telafisi için Tüm çerçeve ve Sadece arkaplan seçeneklerinin her ikisinin de flaşlı çekim sırasında Tüm çerçeve ile aynı sonuçları oluşturmasına neden olan bir sorun çözüldü.

Skylum'un hepsi bir arada fotoğraf düzenleme programı olan Luminar 4, yeni kullanıcılar için oldukça avantajlı indirimler sağlıyor. Yeni AI özellikleri ve yenilenmiş UI ile birlikte gelen Luminar 4 programını tavsiye ediyoruz.

İlk görüş bildiren siz olun

Cevap Yazın