Nikon D5500 DSLR Dokunmatik Ekran ve Wi-Fi ile Duyuruldu

Nikon, yeni DX-format DSLR fotoğraf makinesi 24.2-megapixel çözünürlükteki Nikon D5500 modelini resmi olarak duyurdu. CES 2015 etkinliğinde duyurulan ve giriş seviyesi DSLR fotoğraf makineleri arasında üst seviyede konumlanan ve D5300’ün yenilemesi olarak duyurulan D5500 ile ilgili ürün bilgilerini ve satış fiyatını aşağıda bulabilirsiniz.

Nikon D5500 özellikleri arasında yeni tasarlanan 24.2 megapixel DX-format sensor, 39-nokta AF sistemi, 5 fps sürekli çekim hızı, ISO 100–25600 arası doğal hassasiyet, Full HD 1080/60p video kaydı ve elbette dönebilir 3.2 inç LCD ekran.

Nikon D5500 sadece gövde yurtdışı liste fiyatı $899.95, AF-S DX NIKKOR 18-55mm f/3.5-5.6G VR II lens ile kit fiyat $999.95, veya AF-S DX NIKKOR 18-140mm f/3.5-5.6G ED VR kit ile fiyatı $1,199.95 olarak belirlenmiş.  Nikon D5500 Şubat ayının başından itibaren dağıtımına başlanacak.

Nikon D5500 ile ilgili tüm bilgilere özel Nikon D5500 sayfasından bakabilirsiniz.

Nikon D5500 DSLR Fotoğraf Makinesi Duyuruldu

nikon-d5500-dslr

Basın Duyurusu

Amsterdam, Hollanda, 6 Ocak 2015 Nikon bugün, değişken açılı dokunmatik ekrana sahip ilk DX biçimli fotoğraf makinesi olan D5500’ü tanıtıyor. Hafif ve güçlü olan bu taşınabilir D-SLR en iyi görüntüleri yakalamanızı sağlar.

D5500, hareketli konulardan zorlu, düşük ışıklı ortamlara ve büyük boyutlu baskılardan olağanüstü filmlere kadar her türde çekim yapmak isteyen yaratıcı fotoğrafçılar için mükemmeldir. Fotoğraf makinesinin DX biçimli büyük görüntü sensörü ve 100–25.600 arasını kapsayan ISO aralığı, daha önce hiç olmadığı kadar net ve temiz görüntüler yakalamanızı sağlar. Uyumlu bir NIKKOR objektifinin sağladığı güçle çok net resimler elde edebilirsiniz. Büyük boyutlu baskılarda veya büyük ekranda görüntülendiğinde bile fotoğraflarınız ve filmleriniz dünyayı sizin gözünüzden kristal berraklığında yansıtır.

Önceki modelden çok daha hafif ve ince olan D5500, yeni takviyesiz gövde yapısına ve parmaklarınıza uygun sağlam bir tutucuya sahiptir. Değişken açılı dokunmatik ekran, fotoğraf makinesini bir akıllı telefon gibi kontrol edebilmenizi sağlar. Dahili Wi-Fi sayesinde yüksek kalitedeki fotoğraflarınızı akıllı cihazınız¹ aracılığıyla paylaşabilirsiniz. Performans, taşınabilirlik, rahatlık: D5500 ile mükemmele ulaşmak artık daha kolay.

Nikon Avrupa’nın Consumer D-SLR Ürün Müdürü Marina Gurevich ifadesiyle: “D5500’ün kullanım şekli beni gerçekten heyecanlandırıyor. Akıllı telefonların ortaya çıkmasıyla çok sayıda yaratıcı fotoğrafçılık örneği gördük ve bu D-SLR makine, insanların fotoğrafçılık yeteneklerini geliştirmelerini sağlayan büyük bir fırsat. Yeni tasarımı ve ergonomisi çok etkileyici ve dokunmatik paneli inanılmaz hassas: Fotoğraf makinesine çok çabuk alışıyorsunuz. En önemlisi de Nikon’un güçlü görüntüleme teknolojisi, D5500 ile ihtiyacınız olan mükemmel sonuçları elde etmenizi sağlar.”

nikon-d5500-dslr-01

Fotoğraflarınız hiç bu kadar harika görünmemişti

Görüntü bulanıklığını unutun ve dikkat çekici, canlı, zengin ayrıntılara sahip resimler elde etmenin tadını çıkarın. Konu istediğiniz görüntüyü yakalamak olduğunda, D5500’ün gelişmiş performansı her zaman mükemmel sonuçlar elde etmenizi sağlar. Özellikle sensör koruyucu filtre (OLPF) olmadan tasarlanan fotoğraf makinesinin görüntü sensörü, NIKKOR objektifi kullanıldığında 24,2 megapiksel çözünürlükten en iyi şekilde yararlanır ve son derece net ayrıntılara sahip görüntüler elde etmenizi sağlar. 100–25.600 arasındaki ISO aralığı, ışık düzeyinin düşük olduğu ortamlarda bile harika fotoğraflar ve filmler çekmenize olanak tanır. Böylece istediğiniz zaman, istediğiniz yerde çekim yapabilirsiniz. Merkezinde dokuz adet çapraz tip sensöre sahip Nikon’un 39 noktalı otomatik netleme sistemi, konunuz çerçevenin neresinde olursa olsun her zaman hedefte kalır ve 5 çerçeve/sn’lik sürekli çekim hızı sayesinde anlık hareketleri ve yüz ifadelerini anında yakalayabilir. Nikon’un EXPEED 4 görüntü işlemcisi sayesinde yüksek hızlı işlem, gelişmiş kumlanma azaltma ve sorunsuz film kaydı gibi avantajlara sahip olabilir, unutulmaz anları yakalayabilir ve elde ettiğiniz sonuçlarla daha fazlasını yapabilirsiniz.

Sezgilerinizi izleyin

Dokunmatik ekran kontrolü, değişken açılı sanatsal çekimler ve dahili Wi-Fi sayesinde, D5500 yaratıcılığınızın en üst sınırına ulaşmanızı sağlar. Kendi bakış açınızı yansıtmak için değişken açılı ekranı yatırmanız, eğmeniz veya döndürmeniz yeterlidir. Netlemek ve çekim yapmak veya diyafram, ISO ve deklanşör hızı gibi ayarları belirlemek için hassas dokunmatik ekrana dokunun. Resimler arasında gezinmek için kaydırın veya izleme sırasında yakınlaştırmak ya da uzaklaştırmak için ekranın üzerinde parmaklarınızı kıstırın. Beğendiğiniz resimleri bulun ve bunları dahili Wi-Fi¹ işleviyle paylaşın: Fotoğraflarınızın etkileyici kalitesi uzun süre akıllardan çıkmayacak. Parmağınızla kaydırarak temel ayarları belirlemenizi sağlayan Dokunmatik Fn işlevi sayesinde vizörü kullanarak çekim yaparken bile fotoğraf makinesinin dokunmatik kontrol seçeneklerinden yararlanabilirsiniz. Dokunmatik Fn işlevine netleme noktası, AF alanı modları, diyafram ve ISO duyarlılığı dahil olmak üzere sekiz ayar atanabilir. Ayrıca Wi-Fi işleviyle fotoğraf makinesini, bağlı bir akıllı cihazla uzaktan kontrol edebileceğinizi unutmayın: Değişken açılı ekran ve kaliteli görüntü sayesinde özçekimleriniz kendi resmim moduyla çektiğiniz harika fotoğraflara dönüşür.

Yaratıcı esneklik

D5500, yaratıcı fikirlerinizi hayata geçirmenizi sağlayan güçlü bir araçtır. Video kaydetmek istediğinizde, D Film işlevi 50p/60p’ye kadar olan kare hızlarında düzgün, ince detaylı Full HD video klipler kaydeder. Filmler için üstün performans ve keskin netleme sunan bu fotoğraf makinesi, sadece özel video kayıt düğmesine basılmasıyla kayda başlar. Fotoğraf çekerken tam netlik elde etmek için vizörden bakarken konunuzu gecikme olmadan veya dikkatiniz dağılmadan gerçek zamanlı olarak izleyebilirsiniz. D5500, daha rahat bir çekim işlemi sunmak için gözünüzü vizörden uzaklaştırdığınızda çektiğiniz resmi LCD ekranda otomatik olarak görüntüler. Fotoğrafını çektiğiniz konunun görünümüne ince ayar yapmak isterseniz, Nikon’un ikinci nesil Picture Control özelliği sayesinde durağan resim veya video çekerken keskinleştirme, kontrast, parlaklık, renk ve doygunluk seçenekleri üzerinde tam denetim sağlayabilirsiniz. Çekimden sonra rötuş yapmanıza olanak sağlayan ve hem parlak noktalardaki hem de gölgelerdeki tüm ayrıntıları ve zengin tonal bilgileri koruyan Düz ayar dahil olmak üzere yedi mod arasından seçim yapabilirsiniz.
nikon-d5500-dslr-02

NIKKOR, Speedlight flaş birimi ve sistem uyumluluğu

NIKKOR objektiflerinin kalitesi, bir Nikon D-SLR fotoğraf makinesinin diğer tüm fotoğraf makinesi türlerine kıyasla sahip olduğu en büyük avantajdır ve D5500, DX biçimli objektiflerin tamamıyla uyumludur. Genel kullanım veya seyahatler için mükemmel olan kompakt zoom objektiflerden güzel ışık noktaları (arka plan bulanıklığı) elde eden hızlı ana objektiflere ve taşınabilir telefoto objektiflere kadar her duruma uygun bir objektif vardır. Hangisini seçerseniz seçin, fotoğraf makinesinin 24,2 megapiksel çözünürlüğünden sonuna kadar yararlanma imkanının sunduğu hassaslık ve esnekliğe sahip olarak canlı renklerde ve çarpıcı kontrastta fotoğraflar çekmenin tadını çıkarabilir veya film çekerken sinema efektlerini deneyebilirsiniz. Objektiflere ek olarak SB-300 gibi Nikon Speedlight Flaş Birimleri, ışıkla adeta oyun oynamanıza olanak tanır. SB-500 film kaydı için uygun olan yüksek yoğunlukta dahili LED aydınlatmaya sahiptir. Filmin sesi de görüntüsü kadar önemli olduğu için Nikon’un harici stereo mikrofonları net ve temiz sese sahip kayıtlar elde etmenizi sağlar.

Nikon D5500 Temel Özelliklerin Özeti

  • İnanılmaz resim kalitesi: 24,2 megapiksel DX biçimli sensör, OLPF’siz
  • Üstün düşük ışık performansı: ISO 100–25600
  • Değişken açılı ekran: büyük 8,1 cm (3,2 inç) Geniş resim açılı ve 1.037k nokta yüksek çözünürlüklü LCD ekran
  • Hassas dokunmatik ekran: Netlemek ve çekim yapmak veya diyafram, ISO ve deklanşör hızı gibi ayarları belirlemek için dokunun
  • Dokunmatik Fn işlevi: Vizörden çekim yaparken önemli ayarları parmağınızı kaydırarak hızlı bir şekilde değiştirin.
  • Dahili Wi-Fi: Uyumlu bir akıllı telefon veya tablet aracılığıyla etkileyici fotoğraflar paylaşın
  • Modern tasarım: Takviyesiz gövde yapısı ve sağlam tutucu. Yakl. 124×97×70 mm’lik boyutuyla, bu fotoğraf makinesi yalnızca 420 g ağırlığındadır (pil ve hafıza kartı olmadan)
  • : Merkezde dokuz çapraz tip sensörlü 39 noktalı AF sistemi
  • Gelişmiş kontrast ölçümlü AF: Canlı Görüntü çekiminde D5300’den %20 daha hızlı
  • Hızlı ve güçlü EXPEED 4 görüntü işleme sistemi
  • Maksimum 5 fps hızında sürekli çekim
  • Full HD filmler: 1080/50/60p ve Full HD/60p çıkışı destekler
  • Picture Control 2.0: İstediğiniz şekilde fotoğraf veya film çekmenizi sağlayan değerli araçlar. Maksimum dinamik aralık için yeni Düz ayarını içerir
  • Dahili stereo mikrofon ve Nikon’un ME-1 Stereo Mikrofonu ile uyumluluk
  • Vizör: Yaklaşık 0,82x büyütme ile yaklaşık %95 çerçeve alanı
  • Durağan görüntü ve filmler için 10 özel efekt
  • 16 Sahne Modu
  • Yaratıcı araçlar: Rötuş menüsü, basamaklama işlevleri, HDR çekim, aralıklı çekim, vinyet kontrolü
  • Genişletilebilir sistem: NIKKOR DX biçimli objektiflerin tamamı ve özel Nikon Speedlight flaş birimleri ile uyumlu
  • WR-R10/WR-T10 Kablosuz Uzaktan Kumandalar ile uyumlu

Skylum'un hepsi bir arada fotoğraf düzenleme programı olan Luminar 4, yeni kullanıcılar için oldukça avantajlı indirimler sağlıyor. Yeni AI özellikleri ve yenilenmiş UI ile birlikte gelen Luminar 4 programını tavsiye ediyoruz.

Görüşler

Bir yorum var“Nikon D5500 DSLR Dokunmatik Ekran ve Wi-Fi ile Duyuruldu

  1. * 2014’te DSLR satışlarının azalmasının sebebi olarak giriş seviye DSLRlarda yeterince ilerleme olmamasını görüyor Canon. Mevcut kullanıcılar yeni modelleri alma gerekliliği duymuyor diyor. “Canon demeci”

    Gelişmiş ülkelerde araştırma yapıp fiyat performans olarak katıkları için Canon bundan çok darbe yiyiyor. D5500 de fotoğraf kalitesi üzerine ne kadar iyi olacak onu merak ediyorum. Dokunmatik ekranmış, wifi miş ilgilendirmiyor insanı. Fotoğraf kalitesi olarak bir şey sunamaz ise sadece yarışta bende varım beni unutmayın modeli olacaktır bu.

Cevap Yazın