Nikon D5600 DSLR fotoğraf makinesi yakında duyurulacak

Nikon D5600 DSLR fotoğraf makinesinin, D5500 yenilemesi olarak, oldukça yakın bir zamanda duyurulması bekleniyor.

Bildiğimiz üzere fotoğraf makinesi yenilemeleri özellikle giriş seviyesi modellerde 1 yıl veya en fazla 18 ay gibi bir süre içerisinde yapılıyor. Fiyat olarak daha yukarıda bulunan orta veya üst seviye profesyonel makinelerin yenilenme ömürleri ise genelde minimum 3 yıl. 

APS-c sensör kullanan DX-format giriş seviyesi gövdelerde orta seviye kabul edilen modeller için yeni Nikon D5600 DSLR yakın bir zamanda duyurulacak. 

Nikon D5600 DSLR Yakında D5500 Yenilemesi Olarak Geliyor

Nikon D5600 DSLR fotoğraf makinesi yakında duyurulacak

Takvimler Ocak 2015’i gösterdiğinde yine bu segmentte Nikon D5500 fotoğraf makinesi modeli ile tanışmıştık. D5500 özellikleri arasında 24.2 megapixel sensor, 39-nokta AF sistemi, 5 fps sürekli çekim hızı bulunuyor. Nikon kullanıcıları bu cihaz sayesinde dönebilir 3.2 inç dokunmatik LCD ekran ve bütünleşik Wifi ile tanışmışlardı.

Henüz sızan bilgiler arasında Nikon D5600 DSLR modelinin özellikleri tam olarak belirtilmese de D5500’den dahili wireless bağlantı teknolojisini taşıyacağını düşünüyoruz. Dokunmatik LCD ekran artık bu modellerin devamında göreceğimiz bir başka özellik olacaktr. 

Diğer taraftan tahmin edeceğiniz üzere bu modelin, Nikon’un hareket halindeyken fotoğraflarını paylaşmak isteyen kişiler için tasarlanmış SnapBridge teknolojisine sahip olacağı aşikar. Bu teknolojiyi halihazırda yeni Nikon D500 ve D3400 cihazları kullanabiliyor. 

Nikon D5600 DSLR için gelmesi beklenen bir diğer özellik ise gelişmiş dinamik aralık (dynamic range). Bu aşamada Nikon aynı D7200 modelinde kullandığı dinamik aralık IR özelliğini bu modele eklemeyi düşünüyormuş. Böylelikle yeni orta giriş seviyesi fotoğraf makinesi sensörünün ayni karede daha iyi kontrast saglayabileceğini düşünebiliriz. 

Yeni AF-P DX Nikkor lenslerle uyumlu olmasını rahatlıkla bekleyeceğimiz Nikon D5600 için iş videoya geldiğinde 4K video kaydı özelliği sunması beklenmiyor. Ama firma bu konuda belki bir sürpriz yapabilir. Diğer taraftan aynı D3400 modelinde olduğu gibi pil performansında geliştirilmeye gidilebilir. 

Nikon D5600 DSLR fotoğraf makinesi için ilk gelen bilgiler bu şekilde. Her zaman olduğu gibi resmi duyuru sonrasında oluşan özellikleri, satış fiyatı ve çekilmiş örnek fotoğrafları burada bulabilirsiniz. 

Skylum'un hepsi bir arada fotoğraf düzenleme programı olan Luminar 4, yeni kullanıcılar için oldukça avantajlı indirimler sağlıyor. Yeni AI özellikleri ve yenilenmiş UI ile birlikte gelen Luminar 4 programını tavsiye ediyoruz.

İlk görüş bildiren siz olun

Cevap Yazın