Nikon D6 ve AF-S NIKKOR 120-300mm F/2.8E FL ED SR VR Lens Geliştirme Duyurusu

Japon görüntüleme devi Nikon, uzun zamandır dedikoudusu geçen Nikon D6 DSLR fotoğraf makinesi modelinin geliştirme duyurusunu gerçekleştirdi. DSLR fotoğraf makinesi pazarında firmanın amiral gemisi modeli Nikon D5‘in yenilemesi kapsamında çıkacak Nikon D6 için 2020 Tokyo Olimpiyatları öncesinde resmi olarak satışa sunulması bekleniyor.

Nikon D6 DSLR için gövde tasarımı Nikon D5 modelinden çok da farklı olmayacak. Sağlam gövde yapısı her türlü zorlu koşul altında rahatlıkla kullanılabilecek şekilde FF, FX yani tam kare sensör kullanacak. Bunun dışında Nikon D6 özellikleri hakkında geliştirme duyurusunda başka detay bulamıyoruz.

Buna ek olarak firma,  AF-S NIKKOR 120-300MM F/2.8E FL ED SR VR lensin de aktif olarak geliştirildiğini duyurdu. Tam kare Nikon FX DSLR modelleri için üretielcek bu telefoto lens, görüntü sabitleme özelliğine sahip ve zorlu şartlara dayanıklı olarak tasarlanıyor.

Nikon, Nikon D6 profesyonel DSLR fotoğraf makinesinin geliştirildiğini duyurdu.

Amsterdam – Hollanda, 4 Eylül 2019: Nikon, Nikon D6 profesyonel dijital SLR fotoğraf makinesinin ve Nikon FX biçimli fotoğraf makineleriyle uyumlu AF-S NIKKOR 120-300mm f/2.8E FL ED SR VR telefoto zoom objektifin geliştirildiğini gururla duyurur.

Nikon’un bugüne kadarki en gelişmiş dijital SLR fotoğraf makinesi olan D6’nın geliştirilmesi, tek haneli D serisinin 20. yıl dönümüne işaret ediyor. 1999 yılında D1’in piyasaya sürülmesinden bu yana, Nikon’un amiral gemisi fotoğraf makineleri endüstrinin en gelişmiş teknolojileriyle ve Nikon’un fotoğraf makinesi geliştirme alanındaki köklü geçmişi boyunca edindiği fotoğrafçılık bilgi birikimiyle evrildi. Tıpkı selefleri gibi D6’nın geliştirilmesi de en zorlu koşullarda bile performans konusunda en üst seviyeyi isteyen profesyonel fotoğrafçıların kati taleplerine yönelik bir cevap niteliği taşıyor.

D serisi fotoğraf makineleri için kullanılan Nikon F objektif yuvasının 60. yıl dönümünü kutlayan Nikon, AF-S NIKKOR 120-300mm f/2.8E FL ED SR VR objektifin geliştirildiğini de duyuruyor. Yeni telefoto zoom objektif, spor fotoğrafçılığı gibi sahada çekim gerektiren alanlara odaklanan profesyonel fotoğrafçılara daha da fazla destek sağlayacak.

Yeni ürün geliştirmeleri, Nikon’un fotoğrafçılığa ilişkin olanakları genişletme konusundaki kararlılığının yanı sıra hem dijital SLR hem de aynasız fotoğraf makinesi sistemleriyle birlikte zengin objektif serisi ile fotoğrafçılık kültürüne yaptığı öncülüğü ortaya koymaktadır.

*Bu ürünlerin piyasaya sürülme tarihlerini ve perakende fiyatlarını da içeren ayrıntılar ileriki bir tarihte açıklanacaktır.

Skylum'un hepsi bir arada fotoğraf düzenleme programı olan Luminar 4, yeni kullanıcılar için oldukça avantajlı indirimler sağlıyor. Yeni AI özellikleri ve yenilenmiş UI ile birlikte gelen Luminar 4 programını tavsiye ediyoruz.

İlk görüş bildiren siz olun

Cevap Yazın