Nikon D7200 Donanım Yazılım Güncellemesi 1.01 Yayınlandı

Nikon D7200 DSLR fotoğraf makinesi için donanım yazılım güncellemesi versiyon 1.0.1 yayınlandı.

Nikon D7200 için donanım yazılım güncellemesi (firmware update) 1.0.1 çeşitli hataları gideriyor. Bunların başında ise ayarlar menüsünde fotoğraf makinesinin hangi donanım sürümünde olduğunu gösteren kısım düzeltilmiş.

Ek olarak NEF dosya uzantılı fotoğraflar çekildiğinde yani RAW görüntüler açısından RÖTUŞ MENÜSÜ’nde bulunan RAW işleme seçeneği kullanıldığında negatif bir değer seçilirse pozlama telafisi istenen sonuçları vermiyordu. Bu düzeltilmiş. Diğer detaylara ve indirme linkine yazının devamında ulaşabilirsiniz.

Nikon D7200 Donanım Yazılım Güncellemesi 1.01 Detayları ve İndirme Linki

Öncelikle bu donanım yazılım güncellemesinin Nikon D7200 için ilk versiyon olduğunu hatırlatalım. Bunun dışında dijital SLR fotoğraf makinesi için Nikon sadece distortion control data versiyon 2’yi duyurmuştu.

Nikon D7200 Donanım Yazılım Güncellemesi 1.01 Yayınlandı

“C” Donanım Yazılımı Sürümü 1.00 İle 1.01 Arasındaki Değişiklikler

  • • Aşağıdaki sorunlar çözülmüştür:
    • – AYARLAR MENÜSÜ’nde Donanım yazılımı sürümü öğesini seçmek “C X.XX L X.XXX” sürümünü görüntülemiyordu.
    • – Film canlı görüntüsü sırasında harici HDMI kayıt cihazları ile kaydedilen seslerde yaklaşık 4 saniyelik statik duyulabiliyordu.
    • – NEF (RAW) görüntüler RÖTUŞ MENÜSÜ’ndeki NEF (RAW) işleme seçeneği kullanılarak işlendiğinde negatif bir değer seçilirse pozlama telafisi istenen sonuçları vermiyordu.
    • – 29 Şubat, bazen artık yıllarda doğru görüntülenmiyordu.

Donanım yazılımı sürümünü 1.01’e güncellemenin menü ayarlarını sıfırlayacağını hatırlatmış olalım. Güncellemeyi gerçekleştirmeden önce ayarları kaydetmenizi tavsiye ederiz.

Nikon D7200 Donanım Yazılım Güncellemesi 1.01 İndir

Nikon D7200 Ayarlarını Nasıl Kaydederim

Ayarları hafıza kartına kaydetmek için fotoğraf makinesi AYARLAR MENÜSÜ içerisinde bulunan Ayarları kaydet/yükle > Ayarları kaydet kısmını seçin. Aşağıdaki indirme linkinden makineniniz donanım yazılımını 1.01’e güncelledikten sonra, kaydedilen ayarları geri yüklemek için yine aynı menü içerisinden Ayarları kaydet/yükle > Ayarları yükle öğesini seçebilirsiniz.

Nikon D7200 dijital SLR fotoğraf makinesi özellikler açısından 24.2-megapiksel çözünürlükte APS-c CMOS sensor, hava şartlarına dayanıklı magnezyum alaşımlı gövde, 1100 kare çekim imkanı sağlayan gelişmiş pil ömrü sunuyor. Dahili Wi-Fi ve NFC ile gelen orta segmentteki DSLR makine aynı zamanda gelişmiş ara tampon belleğini 6 fps sürekli çekim hızıyla bütünleştiriyor. Özel film ayarları menüsüne sahip makine, gelişmiş ses kontrolü seçenekleri ile video ile ilgilenenler için de  daha fazla esneklik tanır.

Skylum'un hepsi bir arada fotoğraf düzenleme programı olan Luminar 4, yeni kullanıcılar için oldukça avantajlı indirimler sağlıyor. Yeni AI özellikleri ve yenilenmiş UI ile birlikte gelen Luminar 4 programını tavsiye ediyoruz.

İlk görüş bildiren siz olun

Cevap Yazın