Nikon D800 / D800E İçin Yazılım Güncellemesi Yayınlandı [Firmware A 1.10, B 1.10]

Nikon’un profesyonel DSLR fotoğraf makinesi Nikon D800 / D800E için yeni ve önemli bir firmware güncellemesi yayınlandı. Nikon’un D800 ve D800E için duyurduğu A 1.10, B 1.10 firmware güncellemesi ile giderilen sorunların detaylarını aşağıda bulabilirsiniz.

Nikon D800 36.3-megapiksel FX-format CMOS sensor, EXPEED 3 görüntü işlemci, ISO 100 ve 6400 arası doğal ISO hassasiyeti ile Nikon’un 2012 yılı başında duyurduğu ve oldukça popüler olmuş DSLR fotoğraf makinesidir.

Çeşitli hata düzeltmelerinin giderildiği Nikon D800 / D800E için yazılım güncellemesi, firmware update A 1.10, B 1.10 ile ilgili tüm detayları ve indirme linklerini aşağıda bulabilirsiniz.

Nikon D800 / D800E İçin Yazılım Güncellemesi Yayınlandı [Firmware A 1.10, B 1.10]

nikon-d800-firmware-update

Bir firmware güncellemesi yayınlandığında bu tarz yazılımların kullandığınız dijital SLR kameraya nasıl yükleneceğini adım adım açıklamaya çalıştığımız yazıdan faydalanarak güncellemeyi yapabilirler. bkz. Kameramızın Firmware (Donanım Yazılımı) Güncellemesi Nasıl Yapılır?

Nikon D800 / D800E Yazılım Güncellemesi A 1.10, B 1.10 Detayları

  • Özel Ayar f13 Film Kayıt Düğmesini Ata olarak değiştirilmiştir.
  • Özel Ayar f13 Film Kayıt Düğmesi Ata olarak değiştirildiğinden, Assign MB-D12 AF-ON artık Özel Ayar f14’tür.
  • Özel Ayar f15: Uzak Fn Düğmesi Ata eklendi.
  • D800 Sür. 2.0 donanım yazılımını çalıştıran İletişim Ünitesi UT-1 ile kullanıldığında aşağıdaki işlevler eklendi veya yeniden adlandırıldı. Ayarlar menüsüne bir Ağ (UT-1) seçeneği eklendi ve Kablosuz verici seçeneği Kablosuz verici (WT-4) olarak yeniden adlandırıldı.
    Eklenen işlev:
    – HTTP sunucusu modu
    Bir bilgisayar veya iPhone’daki web tarayıcısından fotoğraf makinesinin hafıza kartındaki fotoğrafları görüntülemek veya fotoğraf çekmek için kullanabilirsiniz.
    Yeniden adlandırılan işlevler:
    – FTP yüklemesi modu (önceki adıyla Aktarım modu (FTP))
    Fotoğraf makinesinin hafıza kartındaki fotoğraf ve filmleri ya da çekim sırasında çektiğiniz fotoğrafları bir ftp sunucusuna yüklemek için kullanabilirsiniz.
    – Resim aktarımı modu (önceki adıyla Aktarım modu (PC))
    Fotoğraf makinesinin hafıza kartındaki fotoğraf ve filmleri ya da çekim sırasında çektiğiniz fotoğrafları bir bilgisayara yüklemek için kullanabilirsiniz.
    – Fotoğraf makinesi kontrolü modu (önceki adıyla PC modu)
    Camera Control Pro 2’yi (ayrı satılır) çalıştıran bir bilgisayardan fotoğraf makinesini kontrol etmek veya doğrudan bilgisayara fotoğraf ve film kaydetmek için kullanabilirsiniz.
    Bu işlevlere yönelik desteği etkin hale gelmesi için İletişim Ünitesi UT-1 donanım yazılımının Sür. 2.0 veya üzerine; Wireless Transmitter Yardımcı Programı’nın Sür. 1.5.0 veya üzerine güncellenmesi gerekir. Fotoğraf makinesinin donanım yazılımı yüklendiğinde, önceki donanım yazılımı sürümleriyle belirtilen ağ profilleri kullanılamaz. Ağ profillerinin yeniden oluşturulması gerekir.
  • İletişim Ünitesi UT-1 donanım yazılımının güncellenmiş sürümü için destek eklenmiştir.
  • 128 GB’tan büyük kapasiteye sahip CompactFlash hafıza kartları için destek eklenmiştir.
  • Vizör fotoğrafçılığı sırasında Özel Ayar a4 (AF etkinleştirme) için Yalnızca AF-ON seçeneği belirlenmişken otomatik netlemeyi başlatmak için AF-ON düğmesine basıldığında, kullanıcı parmağını düğmeden çektiğinde bile netleme kilitli kalıyordu ve deklanşör her zaman bırakılabiliyordu.  Ancak özellikler, aşağıdaki koşullarda fotoğraf makinesi netleme yapamazsa deklanşöre basılamayacak şekilde değiştirildi.
    – Otomatik netleme modu AF-S (single-sürekli servo AF) olarak ayarlıysa
    – AF alanı modu Tek nokta AF olarak ayarlıysa
    – Özel Ayar a2 (AF-S öncelik seçimi) Netle olarak ayarlıysa
  • Ayarlar menüsünde 12 veya 18 objektiflere ait değerler AF ince ayar > Kaydedilen değer ile kaydedildiğinde, Kaydedilen değerleri listele bölümünde yalnızca bazı objektiflerin depolanan verileri görüntüleniyordu. Bu sorun giderildi.
  • Özel Ayar g4 (Deklanşör düğmesi ata) Film kaydet olarak ayarlıyken canlı görüntü seçici canlı görüntü çekimine ayarlandığında, önceden belirlenmiş beyaz dengesi ölçülemiyordu. Bu sorun giderildi.
  • Dahili flaş Ayar düğmesi modu olarak ayarlandığında, uzak Speedlight flaş birimleri bazen yanmıyordu. Bu sorun giderildi.
  • Ender karşılaşılan bazı durumlarda, hafıza kartına erişim lambası normalden daha uzun süre yanıyordu ve herhangi bir işlem yapılabilmesi için biraz zaman gerekiyordu. Bu sorun giderildi.

Nikon D800 ve D800E için yazılım güncellemesini aşağıdaki destek linklerinden indirebilirsiniz.

  • Nikon USA :  D800 | D800E | UT-1
  • Nikon EU : D800 | D800E | UT-1

Skylum'un hepsi bir arada fotoğraf düzenleme programı olan Luminar 4, yeni kullanıcılar için oldukça avantajlı indirimler sağlıyor. Yeni AI özellikleri ve yenilenmiş UI ile birlikte gelen Luminar 4 programını tavsiye ediyoruz.

İlk görüş bildiren siz olun

Cevap Yazın