Nikon D800E DSLR için Tavsiye Edilen Lensler

Nikon’un 36 megapiksel çözünürlük sunan profesyonel fotoğraf makinesi Nikon D800E DSLR için tavsiye edilen lensler  resmi olarak Nikon tarafından güncellendi.

Nikon D800e dijital fotoğraf makinesi 2012 yılının başında Nikon D800 ile beraber duyurulmuştu. Nikon D800 ile tek farkı Anti Aliasing (AA) filtresi olmayan bir sensöre sahip olması olan Nikon D800E’de neden AA filtre olmadığına buradan bakabilirsiniz.

Nikon D800E sunduğu yüksek megapiksel çözünürlüğünü efektif bir şekilde kullanabilmek için doğru ve bunu destekleyen lenslere ihtiyaç duyuyor. Bu üst seviye kameraların detaylarına ilişkin resmi duyuruları sonrasında hazırlanan D800 / D800E Tips sayfasında tavsiye edilen lenslerin bir listesi sunuluyordu. Nikon, D800E fotoğraf makinesi için tavsiye ettiği ve en iyi performans alınabilecek lens modelleri şeklinde bir güncelleme yaptı.

nikon-d800e

Nikon D800E DSLR için Tavsiye Edilen Lensler

Nikkor 50mm f/1.8G’nin listelenmediği, bunun yanısıra Nikkor 24-85mm f/3.5-4.5G lensin güncel listede yer aldığı tabloyu aşağıda bulabilirsiniz.

Nikon D800E sayfasından alıntı :

With cameras like the D800E, which are suited to photography of visually complex subjects, maximizing lens resolution is vital. Though results will vary from lens to lens, the greatest contrast all the way to frame peripheries can generally be achieved at an aperture setting two to three stops down from maximum aperture. Some lenses that offer excellent resolution are listed below.

DxOMark’ın daha önce Nikon D800 ile en iyi performans gösteren lensler serisine de ayrıca bakmanızı tavsiye ederim.

Nikon D800 DSLR ile En İyi Performans Gösteren Lensler
Nikon D800 DSLR ile En İyi Performans Gösteren Zoom Lensler
Nikon D800 DSLR ile En İyi Performans Gösteren Geniş Açı Lensler

via Nikon Published Recommended Lenses for the D800E Camera

Skylum'un hepsi bir arada fotoğraf düzenleme programı olan Luminar 4, yeni kullanıcılar için oldukça avantajlı indirimler sağlıyor. Yeni AI özellikleri ve yenilenmiş UI ile birlikte gelen Luminar 4 programını tavsiye ediyoruz.

İlk görüş bildiren siz olun

Cevap Yazın