Nikon D810 ve D750 Yazılım Güncellemesi Yayınlandı [Firmware]

Nikon, FX-format olarak duyuruğu iki yeni tam kare digital SLR fotoğraf makinesi modeli Nikon D810 ve D750 için yeni yazılım güncellemelerini duyurdu.

Çeşitli hataların giderildiği güncellemede D750 için C donanım yazılımı sürüm 1.00’dan sürüm 1.01’e yükselirken, D810 için C donanım yazılımı sürüm 1.00 ve sürüm 1.01’den sürüm 1.02’ye yükseliyor.

Bir firmware güncellemesi yayınlandığında bu tarz yazılımların kullandığınız dijital SLR kameraya nasıl yükleneceğini adım adım açıklamaya çalıştığımız yazıdan faydalanarak güncellemeyi yapabilirler. bkz. Kameramızın Firmware (Donanım Yazılımı) Güncellemesi Nasıl Yapılır?

Nikon D810 ve D750 Donanım Güncellemesi Detayları

nikon-d810-ve-d750-yazilim-guncellemesi-yayinlandi-firmware

D810 Donanım Yazılımı Güncellemesi C 1.02

  • Hafıza kartına erişim lambası çekimden hemen sonra hala yanık haldeyken fotoğraf makinesi ekranındaki (büyütülmüş görüntü) bir görüntüye izleme zoom işlevi uygulandığında, görüntü doğru şekilde görüntülenemiyordu. Bu sorun giderildi.
  • Menüler 4K uyumlu bir TV’ye HDMI ile bağlanan bir fotoğraf makinesi ile görüntülendiğinde, hem fotoğraf makinesindeki hem de TV’deki görüntü doğru değildi. Bu sorun giderildi.
  • d1: Beep Özel Ayarı, Kapalı dışında herhangi bir seçeneğe ayarlanmış olduğunda bazen duyulabilen gürültü azaltıldı.

D750 Donanım Yazılımı Güncellemesi C 1.01

  • İsteğe bağlı bir Speedlight Flaş Birimi ile çekim yaparken, otomatik FP yüksek hızlı flaş senkronizasyon Açık konumdayken ve fotoğraf çekim menüsündeki ISO duyarlılığı ayarları > Otomatik ISO duyarlılığı denetimi olarak seçildiğinde, görüntülerde bazen aşırı pozlanma oluyordu.  Bu sorun giderildi. (Otomatik FP yüksek hızlı flaş senkronizasyonu açma:  e1: Flaş senkr hızı Özel Ayarı için 1/200 s (Otomatik FP) veya 1/250 s (Otomatik FP) ‘den birini seçin).
  • Menüler 4K uyumlu bir TV’ye HDMI ile bağlanan bir fotoğraf makinesi ile görüntülendiğinde, hem fotoğraf makinesindeki hem de TV’deki görüntü doğru değildi.  Bu sorun giderildi.
  • d1: Beep Özel Ayarı, Kapalı dışında herhangi bir seçeneğe ayarlanmış olduğunda bazen duyulabilen gürültü azaltıldı.

Download Nikon D810 Firmware C 1.02 | Nikon D750 Firmware C 1.01

Skylum'un hepsi bir arada fotoğraf düzenleme programı olan Luminar 4, yeni kullanıcılar için oldukça avantajlı indirimler sağlıyor. Yeni AI özellikleri ve yenilenmiş UI ile birlikte gelen Luminar 4 programını tavsiye ediyoruz.

İlk görüş bildiren siz olun

Cevap Yazın