Nikon D810A Gökyüzü Fotoğrafçılığı için Yeni DSLR

Nikon’un yeni FX-format tam kare DSLR fotoğraf makinesi D810A gökyüzü fotoğrafçılığı meraklıları için resmi olarak duyuruldu.

Genel olarak Nikon D810 üzerine kurulan D810a ile evrenin olağanüstü yüksek çözünürlüğe sahip fotoğraflarını çekebilirsiniz. Nikon D810A bugün için gökyüzü fotoğrafçılığı temel alınarak üretilmiş ilk tam kare DSLR olma ünvanını almıştır.

Gökyüzü fotoğrafçılığı için özel geliştirilmiş olan D810A, hidrojen alfa dalga boyuna yayılan nebulaların 36,3 megapiksel çözünürlüğe sahip muhteşem görüntülerini yakalar.

Yeniden tasarlanan kızılötesi (IR) kesme filtresi sayesinde D810A, H-alfa tayf çizgisine (yaklaşık 656 nm’lik bir dalga boyu) D810’a göre dört kat daha duyarlıdır. Fotoğrafçılar için güçlü bir araç olan bu özelleştirilmiş D-SLR, gökyüzünün derinliklerindeki mucizelerin gerçek renklerini fotoğraf makinesinde ayar yapmaya gerek kalmadan yakalamanız için sizi özgür bırakır.

Fotoğraf makinesinin özel tasarlanmış işlevleri gökyüzü fotoğrafçılığının zorluklarının üstesinden gelir. Üstelik fotoğraf makinesinde bulunan ultra yüksek ISO ve olağanüstü yüksek işlem gücü muhteşem ayrıntılar sağlar. Basit bir Nikon D810A vs D810 samanyolu karşılaştırmasını aşağıda görebilirsiniz. Soldaki D810A 🙂

Nikon-D810a-vs-D810-ornek

Nikon D810a daha fazla ışık yakalamak için yaklaşık 900 saniye (15 dakika / Uzun Pozlama M modu) enstantane hızıyla geliyor ve 51,000 gibi oldukça yüksek ISO hassasiyetine çıkabiliyor.

Nikon’un ürün yelpazesine yeni eklenen  gökyüzü fotoğrafçılığı temel alınarak üretilmiş D810a 3800$ fiyat etiketiyle Mayıs ayında satışa sunulacak. Diğer tüm detayları Nikon D810A özel sayfasında bulabilirsiniz.

Nikon D810a DSLR Fotoğraf Makinesi Videoları

Nikon D810A: Time-lapse Video

Nikon D810A: The World of Astrophotography

nikon-d810a-dslr-00

Basın Duyurusu

OLAĞANÜSTÜ D810A ILE TANIŞIN: NIKON’UN GÖKYÜZÜ FOTOĞRAFÇILIĞI IÇIN TASARLADIĞI ILK D-SLR

Amsterdam, Hollanda, 10 Şubat 2015 Nikon bugün, gökyüzü fotoğrafçılığı için tasarladığı FX biçimli ilk D-SLR fotoğraf makinesi D810A’yı duyuruyor. Birçok özel işleve sahip olan bu fotoğraf makinesi ile evrenin tam 36,3 megapiksel çözünürlüklü resimlerini çekebilirsiniz.

Harika D810A, Nikon’un yüksek çözünürlük ustası D810’un özel olarak değiştirilmiş bir sürümüdür. Yeniden tasarlanan bir kızılötesi (IR) kesme filtresine sahip olan bu özel D-SLR, H-alfa tayf çizgisine (yaklaşık 656 nm’lik bir dalga boyu) dört kat daha duyarlıdır. İlk kez bir Nikon’da hidrojen alfa dalga boyunda ışıma yapan bulutsuların gerçek rengi artık fotoğraf makinesini modifiye etmeye gerek duyulmadan görüntülenebilir. Yeni filtreyle birlikte çalışan fotoğraf makinesinin ultra yüksek ISO kapasitesi, olağanüstü çözünürlük gücü ve birçok özel işlev bir araya gelerek fotoğrafçıların uzayın derinliklerindeki harika kesitleri nefes kesici ayrıntılarla yakalamasına olanak sağlar.

Nikon Avrupa’nın Profesyonel Ürünler Müdürü Dirk Jasper şöyle diyor: “D810A, fotoğrafçılara derin uzay fotoğrafçılığı için güçlü bir araç sunuyor. D810’un diğer modellere kıyasla sahip olduğu avantajlar göz önünde bulundurulduğunda bu yüksek çözünürlük ustasını gökyüzü fotoğrafçılığına uyarlamazsak olmazdı. Bu, ince ayrıntıların ve kusursuz hassaslığın çok önemli olduğu bir alan ve D810A her iki konuda da bekleneni veriyor.”

Yüksek çözünürlüklü gökyüzü fotoğrafçılığı

Tüm Nikon D-SLR ürünleri içinde üstün çözünürlük gücüne sahip olan fotoğraf makinesinin değiştirilmiş bir sürümü olan D810A çok özel bir fotoğraf makinesi. Resim ayrıntıları açısından en iyisini sunacak biçimde tasarlanan FX biçimli sensör, en az yanlış renkle 36,3 megapiksel çözünürlüğünde yüksek kontrastlı muhteşem resimler elde etmenizi sağlar. 200­-12.800 arasındaki standart ISO aralığı, 51.200 ISO’ya (eşdeğer) kadar çıkarılabilir ve 3B kumlanma azaltma özelliği sayesinde yüksek ISO değerlerinde net, iyi tanımlı görüntüler elde edebilirsiniz. Nikon’un hızlı ve güçlü EXPEED 4 resim işlemcisi fotoğraf makinesinin genel performansını artırır ve renk sapmasını minimuma indirir.

Değiştirilmiş kızılötesi (IR) kesme filtresi

Gerçekten olağanüstü bir fotoğraf makinesi olan D810A, sıradan bir D-SLR ile elde edemeyeceğiniz sonuçlar sunar. D810, gökyüzü fotoğrafçıları arasında popüler bir fotoğraf makinesidir. Gece vakti gökyüzü çekimleri yapacak kadar güçlü olsa da standart bir fotoğraf makinesi sensörü, H-alfa dalga boyunda ışıma yapan bulutsuların resimlerini yakalamak için pek iyi bir seçenek değildir. Genel D-SLR ürünlerdeki optik filtreler, kırmızı ışık taşmasını önlemek amacıyla görünür ışık aralığındaki kırmızıya yakın ışıkların aktarımını kısıtlar. Oysa D810A’nın optik filtresi, hidrojen alfa tayf çizgisinden gelen kırmızımsı ışıkların aktarımını yaklaşık dört kat (D810’a kıyasla) artıracak biçimde değiştirilmiştir. Bu sayede fotoğrafçılar, fotoğraf makinelerinde değişiklik yapmaya gerek duymadan H-alfa dalga boyuna yakın değerlerde ışıma yapan bulutsuların o göz alıcı “gerçekten kırmızı” rengini yakalayabilir. D810A’nın değişikliklerinin sunduğu avantajlar, yıldız kümeleri ve yıldız manzaraları çekimlerinde bile net bir şekilde görülebilir.

Özelleştirilmiş özellikler

Bir dizi özel işleve sahip olan D810A, gökyüzü fotoğrafçılarının karşılaştığı bazı zorlukları etkin bir şekilde ortadan kaldırır. Uzun Pozlama ve Süre ayarlarının yanı sıra yeni bir Uzun Pozlama Manuel modu 900 saniyeye kadar pozlamalara olanak tanır. Pozlama sırasındaki dahili titreşimleri en alt düzeye indirmek isteyen fotoğrafçılar, fotoğraf makinesinin elektronik ön perde deklanşörünü etkinleştirebilir ve en ince ayrıntılarda bile mikro bulanıklık riskini azaltabilir. Canlı görüntü modunda çekim yapılırken Uzun Pozlama ve Süre ayarları için sanal pozlama önizlemesi, netleme ve çerçeveleme işlemlerine yardımcı olur. Ayrıca, D810’da olduğu gibi Canlı görüntü resmi 23 kata kadar büyütülebildiğinden kritik netleme denetimleri tam hassaslıkla yapılabilir. Vizörle çekim yapıldığında yeni bir kırmızı ışıklı sanal ufuk ekranı ile yeryüzüyle açınızı doğrulayabilirsiniz.

Daha uzun süreli çekim gücü

Uzun süreli çekim yapabilmeniz için tasarlanan D810A’nın enerji açısından verimli tasarımı, fotoğraf makinesinin uzun pozlamalarla sorunsuz bir biçimde binlerce görüntü yakalayabilmesini olanaklı kılar. Fotoğraf makinesinin yüksek kapasiteli EN-EL15 pili sayesinde tek şarjla 3860’a kadar durağan görüntü¹ çekebilir, ek güç kaynaklarıyla daha da uzun süre çekime devam edebilirsiniz. Nikon’un isteğe bağlı MB-D12 Çok Yönlü Pil Paketi fotoğraf makinesiyle sorunsuz bir şekilde çalışır ve tek şarjla 10.660’a kadar durağan görüntü yakalayabilir.² Pil kullanımının sırası fotoğraf makinesi üzerinden seçilerek ayarlanabilir. Çekim süresini daha da uzatmak için isteğe bağlı EH-5b AC Adaptörünü EP-5B Güç Konektörü ile birlikte kullanın.

NIKKOR objektifler

D810A’nın sunduğu önemli bir avantaj da NIKKOR objektifleri kullanma olanağıdır. Dünya çapında gökyüzü fotoğrafçılığı meraklıları arasında kabul gören NIKKOR objektifler fotoğraf makinesinin 36,3 megapiksel çözünürlüklü sensörünün tüm potansiyelinden kolayca yararlanır. Böylesine yüksek çözünürlüklü bir fotoğraf makinesi için en yüksek kalibrede optikler şarttır: AF-S NIKKOR 14–24mm f/2.8G ED gibi hızlı geniş açılı objektiflerden AF-S NIKKOR 200mm f/2G ED VR II gibi yüksek performanslı telefoto objektiflere kadar FX biçimli objektifler olağanüstü sonuçlar elde etmenizi sağlar.

Nikon D810A Temel Özellikler

  • 36,3 MP FX biçimli sensör: En az yanlış renkle muhteşem yüksek kontrastlı görüntüler elde etmenizi sağlar.
  • Modifiye edilmiş kızılötesi (IR) kesme filtresi: H-alfa tayf çizgisine (yaklaşık 656 nm’lik bir dalga boyu) D810’a göre dört kat daha duyarlıdır.
  • Uzun Pozlama M modu: 900 saniyeye kadar tüm pozlamalara olanak sağlar.
  • Elektronik ön perde deklanşörü: Pozlama sırasında iç titreşimleri en alt düzeye indirerek, olabilecek en keskin sonuçları elde etmenizi sağlar.
  • Muhteşem ISO: ISO’nun standart 200-12.800 ISO aralığı 51.200 ISO’ya (eşdeğeri) kadar artırılabilir.
  • Sınırsız sürekli çekim: Göz alıcı ışık izi fotoğraflar elde edin. Medya kartınızın ve pil ömrünüzün yettiği kadar yüksek kaliteli JPEG’ler kaydedin.
  • Canlı görüntü: Görüntü 23 kata kadar büyütülebilir ve Uzun Pozlama ve Süre ayarları için sanal pozlama önizlemesine sahiptir.
  • Kırmızı ışıklı sanal ufuk: Vizörle çekim yaparken yeryüzüyle açınızı doğrulayabilirsiniz.
  • EXPEED 4: Fotoğraf makinesinin genel performansını bambaşka bir düzeye çıkarır.
  • Picture Control 2.0: Maksimum dinamik aralık için Düz ayarını kullanarak üretim sonrasına kalan işlerinizi kolaylaştırın ve Netlik özelliğiyle ayrıntılarda ince ayar yapın.
  • Amiral gemisi AF performansı: Multi-CAM 3500FX 51 noktalı AF sistemi 9 nokta, 21 nokta ve 51 noktayı kapsayan ayarlarla yapılandırılabilir ve -2 EV’ye (ISO 100, 20 °C/68 °F) kadar hassastır.
  • Renk ayarlı ekran: Yansıtma yapmayan, 8,0 cm (3,2 inç), 1229 k-noktalı RGBW LCD ekran. Renk dengesini ve parlaklığı dilediğiniz gibi ayarlayın.
  • Çok alanlı D Film: FX ve DX biçiminde 50p/60p hızında Full HD (1080p) filmler. Çekim sırasında tüm ışık duyarlılığı düzeylerine erişin; deklanşör hızını, diyaframı ve ses düzeylerini kontrol edin.
  • S Boyutlu RAW: Görüntüleri daha hızlı aktarmanıza ve üretim sonrası süreci daha sorunsuz hale getirmenize imkan sağlayan zengin, 12 bit, sıkıştırılmamış Nikon NEF dosyaları elde etmenizi sağlar.
  • Hızlı, dayanıklı deklanşör: 52 ms deklanşör gecikmesine, 200.000 basışlık standart yaşam döngüsüne ve 1/8000 ile 900 saniye arası deklanşör hızına sahip, Kevlar/karbon fiber kompozitinden üretilen deklanşör birimi.
  • Yüksek kapasiteli EN-EL15 pil: 1900 mAh (7,0 V) kapasiteli ultra kompakt ve hafif, şarj edilebilir lithium-ion pil. Bir kere şarj ederek 3860 adede kadar durağan görüntü¹ çekin.
  • Depolama ortamı: Sorunsuz bir çekim deneyimi için iki kart yuvası. Yüksek hızlı UDMA 7 kartlar için bir CF kart yuvası; yüksek hızlı ve yüksek kapasiteli SDXC ve UHS-I kartlar için de bir SD kart yuvası.
  • Dayanıklı Magnezyum alaşımı gövde: Kapsamlı hava ve toz yalıtımına sahip D810A, neme ve toza karşı dayanıklıdır.
  • Kablolu ve kablosuz bağlantı: Ethernet ve kablosuz LAN’ı destekler. Bağlanmak için isteğe bağlı UT-1 Veri Aktarıcısı ile WT-5 Kablosuz Verici’yi kullanın.
  • İsteğe bağlı aksesuarlar: MB-D12 Multi-Power Battery Pack ile veya EP-5B Güç Konektörlü EH-5b AC Adaptörü ile çekim süresini uzatın.
¹ Dahili flaşın kullanılmadığı ve görüntülerin izlenmediği Nikon testlerine dayanır. CIPA standartlarına göre, dahili flaşın pozlamaların yarısında kullanılmasıyla tek şarjda yaklaşık 1200 görüntü çekilebilir.
² Dahili flaş kullanılmayan Nikon testlerine dayanır. CIPA standartlarına göre, dahili flaşın pozlamaların yarısında kullanılmasıyla yaklaşık 3270 görüntü çekilebilir.

Skylum'un hepsi bir arada fotoğraf düzenleme programı olan Luminar 4, yeni kullanıcılar için oldukça avantajlı indirimler sağlıyor. Yeni AI özellikleri ve yenilenmiş UI ile birlikte gelen Luminar 4 programını tavsiye ediyoruz.

İlk görüş bildiren siz olun

Cevap Yazın