Nikon D90, D7000, D7100, D600, D610 ve D4s için Yazılım Güncellemeleri Duyuruldu

Nikon hem DX hem de FX olmak üzere çeşitli digital SLR fotoğraf makineleri için yeni yazılım güncellemelerini duyurdu. Nikon D90D7000D7100,  D600, D610 ve D4s için duyurulan yeni yazılım güncellemeleri (firmware updates) bilgilerini aşağıda bulabilirsiniz.

Özellikle Nikon’un profesyonel DSLR fotoğraf makinesi Nikon D4s için birçok iyileştirme ve hata düzeltmesinin yer aldığı firmware güncellemesi, diğer modeller için ise sadece bir yeni ekleme içeriyor.

Çeşitli hata düzeltmelerinin giderildiği Nikon’un D90, D7000, D7100, D600, D610 ve D4s firmware update (yazılım güncellemeleri) ile ilgili tüm detayları ve indirme linklerini aşağıda bulabilirsiniz.

Nikon D90, D7000, D7100, D600, D610 ve D4s için Yazılım Güncellemeleri Duyuruldu

nikon-firmware-updates

Nikon D4S Yazılım Güncelleme Sürüm C:1.10 Detayları

  • AF-S NIKKOR 400mm f/2.8E FL ED VR’de yerleşik olarak bulunan SPORT VR modu seçildiğinde, KAPALI seçildiğinde kullanılabilen sürekli çekim modu bu durumda da kullanılabilir.
  • Önceki sürümlerde, 128 GB’den büyük kapasiteli hafıza kartları fotoğraf makinesi ile biçimlendirildiğinde, FAT32 dosya sistemi kullanılarak biçimlendirilmekteydi.  Artık exFAT dosya sistemi kullanılarak biçimlendirilmektedir.
  • Çalışma, menülerin film canlı görüntü sırasında görüntüleneceği ve film kayıt düğmesine basılacağı, menü ekranının kaybolacağı ve ekranın film canlı görüntüye döneceği şekilde değiştirildi. Film kaydına başlamak için, film kayıt düğmesine yeniden basın.
  • İzleme modu için f1: Çoklu Seçici Orta Düğmesi Özel Ayarı ile Zoom açık/kapalı seçeneği, artık zoom ekranı etkin netleme noktasında olan resimleri, canlı görüntü fotoğrafçılığı ile çekilmiş olsalar bile, yakınlaştırmak için kullanılabilir. Ancak, netleme noktası görüntülenmez.
  • f19: Objektif Netleme İşlev Düğmeleri Özel Ayarı altındaki Ön ayar netleme noktası için sağlanan Yardım açıklaması yenilendi.
  • Aşağıdaki sorunlar çözüldü.
    – Çekim menüsündeki NEF (RAW) kaydı > Resim boyutu RAW S (Küçük) olarak ayarlandığında, fotoğraf makinesi tarafından görüntülenen kesintisiz çekim ile olası çekim sayısı (arabellek kapasitesi, C-REM) seçilen NEF (RAW) kaydı > NEF (RAW) bit derinliği ayarına göre farklılık gösteriyordu.
    – PC+KART’a ayarlanmış Kaydet ve fotoğraf makinesinin çekim menüsünde Kapasite aşımı’na ayarlanmış İkincil yuva işleviile resim çekmek için Camera Control Pro 2 kullanıldığında, birincil yuvadaki hafıza kartı dolduğunda deklanşör serbest bırakılamıyordu.
    – İzleme menüsünde Resim inceleme Açık olarak ayarlandığında, pozometre kapalıyken deklanşör serbest bırakıldığında resimler bazen ekranda görüntülenmiyordu.
    – Resimler bir HDMI cihazına çıkarıldığında, çözünürlük tam çerçeve izleme modunda görüntüleme için yetersiz kalıyordu (izleme zoom ekranına uygulanmıyordu).
    – İzleme menüsündeki Resim izleme ile çekilen resimler Açık olarak ve çekim menüsündeki Otomatik dağılma kontrolü Açıkolarak ayarlandığında, çekim sonrasında ekranda hemen görüntüleniyordu, otomatik dağılma kontrolü bazen uygulanmıyordu.
    – İzleme menüsünde Açık olarak ayarlanmış Resim izleme ve Çekim menüsünde Açık olarak ayarlanmış Otomatik dağılım denetimi ile resim çekmek için çoklu pozlama işlevi kullanıldığında, otomatik dağılım denetimi kayıtlı resimlere uygulanmıyordu.
    – Bir resim yorumunun eklendiği bir resim Beyaz dengesi > Ön ayar manuel’e kopyalandığında, resim yorumunun yalnızca ilk 24 harfi kopyalanıyordu.
    – Ağ ayarları, kamera kurulum menüsündeki Ağ > Donanım seç altındaki Kablolu LAN ile uygulandığında ve Bağlantı Sihirbazı ile Otomatik olarak al olarak ayarlanmış bağlantı türü ve IP adresi birleşimi seçili FTP yüklemesi ile FTP sunucusunda oturum açma başarısız olursa, fotoğraf makinesi otomatik olarak almaya çalışırken görüntülenen IP adresi “000.000.000.000” şeklindeydi.
    – 30p, 25p veya 24p kare hızında kaydedilmiş bir film, fotoğraf makinesinin kurulum menüsünde 1080p (aşamalı) olarak ayarlanmış HDMI > Çıkış çözünürlüğü ile fotoğraf makinesinin HDMI yoluyla bağlandığı televizyonda izlendiğinde, TV’deki ekran bozuluyordu.
    – Profilinde çift baytlı karakterler içeren bir IPTC ön ayarı (IPTC bilgileri) içeren bir dosya fotoğraf makinesine kopyalandığında, fotoğraf makinesi IPTC ön ayarındaki içeriği görüntülemeyi denerken donuyordu.
    – Menüm için Öğe ekle seçildiğinde, eklenemeyen öğeler için bile Tamam görüntülenir.
    – Kurulum menüsündeki Dil Arapça olarak ayarlanmışsa, bazı menü ekranlarındaki metin ve simgeler karışıyordu ve metin çok sağa konumlandırılıyordu.

Nikon D90, D7000, D7100, D600, D610 Yazılım Güncelleme Detayları

  • Dağılma kontrolü verileri Sür. L: 2.000 ve sonrası için destek eklendi.
    Dağılma kontrolü verileri Sür. L: 2.000 ve sonrasına güncellenmeden önce fotoğraf makinesi donanım yazılımı güncellenmelidir.

Yazılım Güncellemeleri için indirme linkleri

  • Nikon D4S Firmware Update C 1.10
  • Nikon D610 Firmware Update C 1.01
  • Nikon D600 Firmware Update C 1.02
  • Nikon D7100 Firmware Update C 1.02
  • Nikon D7000 Firmware Update A 1.04, B 1.05
  • Nikon D90 Firmware Update A 1.00, B 1.01

Bir firmware güncellemesi yayınlandığında bu tarz yazılımların kullandığınız dijital SLR kameraya nasıl yükleneceğini adım adım açıklamaya çalıştığımız yazıdan faydalanarak güncellemeyi yapabilirler. bkz. Kameramızın Firmware (Donanım Yazılımı) Güncellemesi Nasıl Yapılır?

Skylum'un hepsi bir arada fotoğraf düzenleme programı olan Luminar 4, yeni kullanıcılar için oldukça avantajlı indirimler sağlıyor. Yeni AI özellikleri ve yenilenmiş UI ile birlikte gelen Luminar 4 programını tavsiye ediyoruz.

Görüşler

2 comments on “Nikon D90, D7000, D7100, D600, D610 ve D4s için Yazılım Güncellemeleri Duyuruldu

  1. sıkıntı var linke tıladıktan sonra yeni sayfada uzun süre bekliyor ve sayfa yüklenemedi hatası veriyor

  2. Avatar for Alper Orus

    Levent BALTACI

    D90 guncellemesi sitesinden kaldırılmış biri der 1.002 birisi 1.006 birisi 1.009 nedir son güncelleme indiren varsa paylaşabilirmi teşekkürler

Cevap Yazın