Nikon DL Premium Kompakt Fotoğraf Makineleri Duyuruldu

Nikon CP+ 2016 öncesi Premium Kompakt Fotoğraf Makine serisi olarak Nikon DL ailesini duyurdu. Yeni Nikon DL serisi üç modelden oluşuyor. Nikon DL 24-85 f/1.8-2.8, Nikon DL 18-50 f/1.8-2.8 ve Nikon DL 24-500 f/2.8-5.6.

Odak mesafelerindeki farklılık dışında Nikon DL premium kompakt fotoğraf makineleri standart özellik olarak yüksek performanslı JPEG veya NEF (RAW) biçiminde 20.8 Megapiksel görüntü üreten 1 inç’lik hızlı bir CX sensöre sahipler. Ayrıca tüm modeller 30/25p hızında 4K/UHD filmler çekebilir.

Bir fotoğrafçı, hangi Nikon DL fotoğraf makinesini kullanırsa kullansın yukarıdaki standart özelliklere sahip oluyor. Bunun dışındaki tüm farklılıklar için buradaki karşılaştırma tablosuna bakılabilir. Henüz Türkiye fiyatı açıklanmamış olsa da yurtdışı mağazalarda Nisan’dan itibaren raflarda yerini alacak Nikon DL kompakt fotoğraf makineleri için tavsiye edilen fiyatlar $649 (24-85), $849 (18-50), ve $999 (24-500) şeklinde oluşuyor.

Nikon DL 18-50mm f/1.8-2.8, DL 24-500mm f/2.8-5.6, DL 24-85mm f/1.8-2.8 Duyuruldu

nikon-dl-premium-cameras-additional-coverage

YEPYENI NIKON DL PREMIUM KOMPAKT FOTOĞRAF MAKINELERI SERISIYLE 7/24 MÜKEMMELLIĞE TAŞINABILIRLIK ÖZELLIĞIYLE ULAŞIN

Amsterdam, Hollanda, 23 Şubat 2016: Nikon, “gözleri daima açık” fotoğrafçılara 7/24 mükemmelliğe ulaşmaları için taşınabilirlik özelliği sunan yepyeni bir seriyle Premium Kompakt Fotoğraf Makinesi piyasasını salladı. Efsanevi NIKKOR optiklerine ve güçlü Nikon teknolojisine sahip bu Nikon DL Premium Kompakt Fotoğraf Makineleri, hiçbir fırsatı kaçırmamanız için üstün resim kalitesi sunuyor.

Yeni seri üç modelden oluşuyor: Nikon DL24-85 f/1.8-2.8, Nikon DL18-50 f/1.8-2.8 ve Nikon DL24-500 f/2.8-5.6. Fotoğraf makinelerinin her biri, Nikon D-SLR objektiflerinde bulunan optiklerle boy ölçüşebilecek, yüksek performanslı sabit bir NIKKOR zoom objektifine ve 1 inç’lik hızlı bir CX biçimli sensöre sahiptir. Bir fotoğrafçı, hangi Nikon DL fotoğraf makinesini kullanırsa kullansın, JPEG veya NEF (RAW) biçiminde 20,8 MP durağan görüntüler veya 30/25p hızında 4K/UHD filmler çekebilir.

Her bir Nikon DL Premium Kompakt Fotoğraf Makinesi, konuyu son derece hızlı şekilde yakalamak için Nikon’un beğenilen Gelişmiş Karma AF sistemini de kullanır. En az dört CPU’ya sahip bir EXPEED 6A işlemci, her bir fotoğraf makinesinin nefes kesici çekim hızlarının arkasındaki güçtür: netlemenin ilk çerçevede sabitlendiği çekimlerde tamı tamına 60 fps’ye veya sürekli AF’de 20 fps’ye kadar. Nikon’un Çift Algılamalı Optik VR (Titreşim Azaltma) sistemi, gelişmiş sarsıntı algılama ve düzeltme imkanı sunar; tüm fotoğraf makineleri, kısa başlama ve tepki sürelerine sahiptir. Bunlara ek olarak tüm fotoğraf makineleri, güvenilen Nikon D-SLR Speedlight Flaş Birimleri de dahil olmak üzere çeşitli aksesuarlarla uyumlu bir ISO 518 aksesuar kızağına da sahiptir. Özel Nikon DL aksesuarlarına, net görünürlük ve yüksek kontrastlı bir bilgi ekranı sunan opsiyonel, göz sensörlü DF-E1 eğilebilir elektronik vizör (EVF) de dahildir. Nikon D-SLR kullanıcıları, alışık oldukları kontrol düğmesi, kadran ve menüleri de beğenecektir. Üstelik, her bir fotoğraf makinesinin objektif çerçevesi, altın renkli özel NIKKOR halkasını taşımaktadır.

Nikon Avrupa’nın Nikon DL ürün müdürü Ines Bernardes şöyle diyor: “Nikon’un Premium Kompakt Fotoğraf Makinesi piyasasına üç güçlü fotoğraf makinesiyle giriş yapması, taviz vermek istemeyen fotoğrafçılar için harika bir haber. Bu fotoğraf makinelerinin her biri, kompakt resim kalitesi hakkında tüm bildiklerinizi sorgulamanıza neden olacak. Çözünürlüğü ve işleme performansıyla öne çıkan sabit NIKKOR objektifler olağanüstüdür. Ayrıca, serinin tamamında değişmeyen bir özellik olan taşınabilirlik ve hız sayesinde fotoğraf makinenizi de objektifinizi seçer gibi seçmeniz mümkün; ilgilendiğiniz çekim tarzı veya karşılaşabileceğiniz durumlar için gereksinim duyduğunuz odak uzaklığını seçin. Çekim yaparken çevik olmak, hatta gizli çekim yapmak isteyen herkes, yakaladığı görüntüler sayesinde eve keyifli şekilde dönecek.”

KOMPAKT, ÖDÜNSÜZ: ARTIK ÇEKTIĞINIZ HER BIR FOTOĞRAF EN IYI ESERINIZ OLMAYA ADAY

Nikon DL24-85 f/1.8-2.8: Gözleri daima açık fotoğrafçılar, bir daha asla pişmanlık duymayacak
Hızlı NIKKOR 24-85mm f/1.8-2.8 zoom objektifi, üstün esneklik sunar ve Süper Makro modu zengin ayrıntılara sahip yakın çekimler yapmanızı mümkün kılar. Bu fotoğraf makinesi, aynı zamanda 1037 k-noktalı bir OLED dik açılı dokunmatik ekrana ve açılır flaşa sahiptir. Objektif çerçevesinde özelleştirilebilir bir kontrol halkası ve zoom halkası yer almaktadır. Gümüş veya siyah renkte sunulmaktadır.

Nikon DL18-50 f/1.8-2.8: Büyük bakış açılarına giden yolda taşınabilirlik özelliği
18 mm’de tam f/1,8 diyafram içeren bu Nikon DL, Nikon’un şimdiye kadar ürettiği en parlak ultra geniş açılı objektife sahip. Bu objektif, üstün görüntü netliği sağlaması için Nikon’un beğenilen Nano Kristal Kaplamasını içerir. Bu fotoğraf makinesi, 1037 k-noktalı bir OLED dik açılı dokunmatik ekrana ve makine içi Kaydırma özelliğine sahiptir. Klasik siyah renkte sunulmaktadır.

Nikon DL24-500 f/2.8-5.6: Ciddi bir menzil ve buna değecek bir resim kalitesi
Ultra yüksek güce sahip bir 21x zoom NIKKOR objektifi ve SPORT (VR) modu ile bu Nikon DL, gözleri daima açık ve hareket arayan fotoğrafçılar için idealdir. Bu fotoğraf makinesi, aynı zamanda dahili bir 2359 k-noktalı OLED elektronik vizöre ve yüksek çözünürlüklü OLED değişken açılı dokunmatik ekrana sahiptir. Klasik siyah renkte sunulmaktadır.

SnapBridge: Nikon DL’niz akıllı cihazınıza bağlı kalsın
Yeni Nikon DL serisindeki tüm fotoğraf makineleri SnapBridge ile de tamamen uyumludur. Bluetooth®* Low Energy teknolojisinden yararlanan SnapBridge, fotoğraf makinesiyle bir akıllı telefon ya da tablet arasında sabit, düşük güç tüketimli bir bağlantı kurar. Fotoğrafçılar, çekim sırasında fotoğraflarını akıllı cihazlarıyla senkronize edebilir ve Nikon kalitesindeki görüntüleri anında paylaşabilir. Ayrıca, SnapBridge’i kullanarak önemli fotoğraf makinesi işlemlerini akıllı cihazınız aracılığıyla kontrol edebilir, fotoğraf makinesini güncel tutabilir ve daha fazlasını yapabilir.

Skylum'un hepsi bir arada fotoğraf düzenleme programı olan Luminar 4, yeni kullanıcılar için oldukça avantajlı indirimler sağlıyor. Yeni AI özellikleri ve yenilenmiş UI ile birlikte gelen Luminar 4 programını tavsiye ediyoruz.

Görüşler

Bir yorum var“Nikon DL Premium Kompakt Fotoğraf Makineleri Duyuruldu

  1. Avatar for Alper Orus

    Israel Is Forever

    Nikon durmuyor, çalışmaya devam, ürünler çıksın da piyasaya şu 4k video çekenlerden birini alırım.

Cevap Yazın