Nikon İle Mikro Dünya’dan Muhteşem Görüntüler [Nikon Small World 2012]
38 yıldır Nikon küçük dünya (Nikon Small World) yarışmasını düzenliyor. Işıklı mikroskopi kullanılarak çekilen mikro fotoğrafların ödüllendirildiği Nikon Small World yarışmasında her yıl yüzlerce fotoğraf yarışıyor. Fotoğraflar, planlı bilimsel çalışmalar çerçevesinde çekilen ve farklı aydınlatma yöntemleri, büyütme oranları ve yer yer renklendirici maddeler kullanılarak aranje edilen çalışmalardan oluşuyor. Bilim insanlarının her biri sanatsal değer de taşıyan bu bilimsel fotoğrafları değerlendirilirken sadece görsel mükemmellik ve çarpıcılık değil, aynı zamanda bilimsel gerekçesi de göz önüne alınıyor. Uzun yıllardır ilgi gören Nikon Small Word yarışmanın 2012 yılı katılanlardan oluşan seçmeler geçtiğimiz günlerde yayınladı. Aşağıda bu fotoğrafları görüntüleyebilirsiniz.
Eğer bu küçük dünya fotoğrafları ilginizi çektiyse ve çok beğendiyseniz. Nikon bu fotoğrafları ekran koruyucu veya duvar kağıdı olarak kullanmanız için size imkan da tanıyor. İşte size link…

Nikon Small Word’e son katılım tarihi 30 Nisan 2013 olarak açıklanmış. İlk olarak geçen sene başlayan video yarışmasına bu senede başvurular alınıyor. 2011 yılı video birinciliğini kazanan Anna Franz, bir tavuk embriyosuna (kuluçkada 72 saat bekledikten sonra kırılmış yumurtanın sarısına) az miktarda mürekkep enjekte etmiş. Bu mürekkep sayesinde normalde gözükmeyen damarlar gözükmekte, böylece henüz oluşmamış civcivin kalbinin atışını da görülebilmektedir. Aşağıda bu videoyu izleyebilirsiniz.

Nikon Small World 2011 En iyi 10 Fotoğraf

http://youtu.be/wgtYbsgouNw

 

Skylum'un hepsi bir arada fotoğraf düzenleme programı olan Luminar 4, yeni kullanıcılar için oldukça avantajlı indirimler sağlıyor. Yeni AI özellikleri ve yenilenmiş UI ile birlikte gelen Luminar 4 programını tavsiye ediyoruz.

İlk görüş bildiren siz olun

Cevap Yazın