Nikon Retro Görünümlü Üst Seviye Aynasız Fotoğraf Makinesini Duyurabilir

Nikon’un bu hafta yapması düşünülen duyurusu çeşitli ülkelerde eş zamanlı bir şekilde olacak. Bu duyuru içeriğinde hangi fotoğraf makinesi ya da makinelerinin olacağı bilinmiyor. Hatta sızan görüntüler ve özellikler açısından bile eğer bir duyuru olacaksa çok da bilgi sızmadan duyuru öncesine gelinmiş durumda.

Bu hafta beklenen Nikon duyurusu için geçtiğimiz hafta attığımız başlık Nikon D7100 önümüzdeki hafta duyurulabilir şeklindeydi. Bu beklenti hala devam etse de Nikon’un olası basın toplantısında retro görünümlü üst seviye bir aynasız fotoğraf makinesi çıkabileceği söylentileri sızmaya başladı. Nikon Rumors kaynaklı haberde Fujifilm X100s görünümünde bir aynasız fotoğraf makinesi beklentisi söz konusu. Hatta NR okuyucuları tarafından bir görsel bile oluşturulmuş.

nikon-high-end-mirrorless-camera

Nikon’un aynasız kameralar için aldığı lens patentleri aslında bunu destekliyor. Diğer taraftan geçen seneden itibaren oldukça ilgi gören retro görünümlü modellere eş değer üst seviye bir aynasız fotoğraf makinesi, Nikon’un 2013 yılı hedefleri arasında olması düşünülebilecek bir kamera. Ne kadar doğru olduğunu Nikon’un resmi duyurusu geldikten sonra göreceğiz. Şimdi bu üst seviye aynasız fotoğraf makinesi hakkındaki ilk özellikleri aktaralım.

Üst Seviye Aynasız Fotoğraf Makinesi Beklenen Özellikleri

  • 16.2 efektif megapiksel
  • DX boyutunda CMOS sensör
  • EXPEED 2 görüntü işleme motoru
  • Sabit 28mm f/2.8 veya f/2.0 lens

Skylum'un hepsi bir arada fotoğraf düzenleme programı olan Luminar 4, yeni kullanıcılar için oldukça avantajlı indirimler sağlıyor. Yeni AI özellikleri ve yenilenmiş UI ile birlikte gelen Luminar 4 programını tavsiye ediyoruz.

İlk görüş bildiren siz olun

Cevap Yazın