Nikon D7100 Önümüzdeki Hafta Duyurulabilir

Nikon’un orta seviye dijital SLR fotoğraf makinesi Nikon D7000 için artık yenilenme çanları çalmaya başladı. Hatta artık Nikon D7000 yerine yavaş yavaş Nikon D7100 şeklinde başlık atmaya başlayabiliriz gibi gözüküyor. Nikon’un önümüzdeki hafta çeşitli ülkelerde eş zamanlı basın toplantıları için takvimini ayarladığının haberini duyuran Nikon Rumors kaynaklı dedikodu, bunun önemli bir ürün duyurusuna işaret ettiğinin altını çiziyor. Şimdi sizlere kısaca önümüzdeki hafta yapılması beklenen basın duyurusunda neden Nikon D7100 duyurulabilir aktarmaya çalışalım.

Sene başında Nikon 2013 yılında hangi kameraları duyuracak başlıklı yazımızda bahsetmeye çalıştığımız üzere bu sene Nikon D7000 için bir yenilenme bekleniyordu. 2012 yılında Nikon’un tam kare dijital SLR fotoğraf makinelerini yani FX Format dizilişini yeniden yapılandırması ve yenilemesi bu sene için gözleri DX format ürün ailesine çevirmişti. 2013 yılının hemen başında gerçekleşen CES 2013 etkinliğinde aynasız fotoğraf makinelerini duyuran Nikon, Şubat ayının hemen başında gerçekleşen CP+ Show içerisinde de yeni AF-S NIKKOR 18-35mm f/3.5-4.5G ED FX ve AF-S NIKKOR 800mm f/5.6E FL ED VR lenslerin yanısıra kompakt fotoğraf makinelerinden performans serisi, yaşam serisi Coolpix modelleri, stil serisi Coolpix modelleri ve doğa tutkunları için All Weather serisindeki fotoğraf makinelerinin duyurusunu yaparak yenilemiş oldu.

Nikon D7000 Önden Görünüm

Nikon D7000 Önden Görünüm

Bu durumda eğer dedikodusu yapılan ve takvime alınan, önümüzdeki hafta önemli bir ürün duyurusu Nikon tarafından gerçekleşecekse, bunun artık DX ürün ailesine bir ekleme ya da beklenildiği üzere Nikon D7000’in yenilenmesi anlamında şimdilik Nikon D7100 olarak adlandırabileceğimiz ürünün duyurusu olarak isimlendirebiliriz. Önüzümüzdeki hafta gerçekleşmesi beklenen duyurudan eğer düşünüldüğü gibi bir Nikon D7100 ya da Nikon D7000 yenilenmesi çıkarsa o zaman Nikon’un bu seneki politikasında DX ürünlere eğilmek ve yeni DX format lenslerin gelmesi olasılığını da ciddi bir şekilde değerlendirebiliriz.

Beklenen Nikon D7100 Özellikleri

  • 24 megapiksel çözünürlük
  • ISO 100 – 6400
  • 8 fps sürekli çekim
  • D600 ebatlarında kompakt bir gövde

Skylum'un hepsi bir arada fotoğraf düzenleme programı olan Luminar 4, yeni kullanıcılar için oldukça avantajlı indirimler sağlıyor. Yeni AI özellikleri ve yenilenmiş UI ile birlikte gelen Luminar 4 programını tavsiye ediyoruz.

İlk görüş bildiren siz olun

Cevap Yazın