Nikon SB-500 Speedlight Flaş Duyuruldu

Nikon SB-500 Speedlight flaş ünitesi bugün resmi olarak duyuruldu. Kullanımı oldukça kolay olarak tasarlanan yeni SB-500 flaş hem flaş hem de LED aydınlatma FX biçiminde 24 mm’lik geniş bir görüş açısını kapsamaktadır.

Birden çok flaş ünitesinin kablosuz olarak kontrol edilebilmesine de olanak tanıyan SB-500, Nikon DSLR fotoğraf makineleri yanısıra belirli COOLPIX modelleri ve Nikon Creative Lighting System ile uyumludur.

Eylül ayında yurtdışı dağıtımı başlayacak olan Nikon SB-500 Speedlight flaşın satış fiyatı ise $249.95.

Nikon SB-500 Speedlight Flaş Duyuruldu

Nikon-SB500-Speedlight-Flash

Basın duyurusu

NIKON, DAHILI LED AYDINLATMALI TAŞINABILIR SB-500 SPEEDLIGHT FLAŞ BIRIMINI SUNAR

Amsterdam, Hollanda, 12 Eylül 2014 2014 Nikon, bugün dahili LED aydınlatmasına sahip ilk taşınabilir Speedlight Flaş Birimi SB-500’ü sunuyor.

Fotoğrafçılar ve film çekenler için harika bir aydınlatma aksesuarı olan taşınabilir SB-500, ışığın kalitesini ve yönünü kontrol etmek için inanılmaz derecede kullanışlıdır. Nikon için bir ilk olacak şekilde, ünitenin ön kısmına yüksek yoğunluğa sahip LED aydınlatma yerleştirilmiştir. Bu da, ek aydınlatma cihazı taşımanıza gerek kalmadan film çekme esnekliğine sahip olmak istediğinizde bu Speedlight Flaş Birimini akıllı bir tercih haline getirir.

Nikon D-SLR fotoğraf makineleriyle, belirli COOLPIX fotoğraf makineleriyle ve Nikon Creative Lighting System ile uyumlu olan SB-500, birden çok flaş ünitesinin kablosuz olarak kontrol edilebilmesine de olanak tanır. Hem flaş hem de LED aydınlatma FX biçiminde 24 mm’lik geniş bir görüş açısını kapsar. Ünitenin arka tarafındaki anlaşılır kontroller de ünitenin kolayca kullanılmasını sağlar.

Nikon Avrupa’nın Objektifler, Aksesuarlar ve Yazılımdan sorumlu Ürün Yöneticisi Zurab Kiknadze’nin ifadesiyle: “Son yıllarda fotoğrafla ilgili ekipmanlar sayesinde, önceleri yalnızca sabit görüntüler çekmek için kullanılan fotoğraf makineleri, çok yetenekli video kameralar olma yolunda ilerlemeye başladı. Özel yardımcı ekipmanlarla müşterilerimizin video ihtiyaçlarını karşılamak istiyoruz. SB-500, video aydınlatma ihtiyacını, küçük, hesaplı, kullanımı kolay bir paket olarak, ünitenin fotoğraf aydınlatma özelliklerinden fedakarlık etmeden çözmeyi başarıyor. Böylece müşteriler son derece esnek ve daha da önemlisi kullanımı eğlenceli bir ürüne sahip olurlar. Bu, profesyonel görünüme sahip durağan görüntüler veya filmler oluşturmak için harika bir araçtır.”

Dahili LED aydınlatma

Flaş ünitesinin önündeki yoğun (100 lx) LED aydınlatmayla SB-500 film çekenler veya ek ışık isteyen fotoğrafçılar için akıllıca bir tercihtir. Loş ortamlarda film çekmek için idealdir ve yakın plan durağan görüntüler çekerken çok kullanışlı olabilir. Uyumlu fotoğraf makineleriyle kullanıldığında, LED aydınlatmasının renk bilgileri flaştaki bilgilerle birlikte aktarılabilir. Ayrıca renk sıcaklığı kontrolünün daha doğal görünümlü ışık sağlayan 5400K’lık merkez değeri vardır. Buna ek olarak LED ünitesi sert ışığı yumuşatan dahili dağıtıcı ile bir yüzey ışık kaynağı içerir. Flaş ünitesinin arkasındaki düğme LED aydınlatmasının yoğunluğunu değiştirir, böylelikle ünite tam güçte parlar. Daha yumuşak ışık için LED, tam yoğunluğunun yarısı veya çeyreği kadar parlayacak şekilde ayarlanabilir. Şarj edilebilir Ni-MH piller kullanıldığında LED, sahneyi yaklaşık 60 dakika boyunca, alkalin-mangan piller kullanıldığında ise yaklaşık 30 dakika boyunca aydınlatabilir.

Yaratıcı olanaklar

Flaş 90°’ye kadar eğilerek ve yatay olarak 180° dönerek ışık açısını istediğiniz gibi ayarlamanıza olanak tanır. Kullanımı kolay olan SB-500, flaş kullanarak çekim yapma konusunda amatör kullanıcıların bile ışığı kendi avantajlarına göre kullanmalarına, gün ışığındaki çekimlere daha fazla vurgu yapmalarına, zorlu ters ışıklı ortamlarda konularının ayrıntılarını ortaya çıkarmalarına veya flaş ışığını tavandan “sektirerek” ışığı yumuşatmalarına olanak tanır. SB-500, daha gelişmiş aydınlatma sağlamak için (dahili flaş ayar düğmesi modu içeren fotoğraf makineleriyle kullanıldığında) birden çok makinenin ana flaş birimi olarak kullanılabilir. Flaş, şarj edilebilir Ni-MH pillerin tek şarjında 140 (veya daha fazla) kez patlar ve alkalin-mangan piller kullanıldığında 100 veya daha fazla kez patlar. Minimum geri dönüşüm süresi, şarj edilebilir Ni-MH piller kullanıldığında yaklaşık 3,5 saniye, alkalin-mangan piller kullanıldığında ise yaklaşık 4 saniyedir.

Kolaylığın adı

SB-500, üstün ergonomik tasarımı kolay kullanım için ünitenin arkasındaki kolay anlaşılır kontrollerle birleştirir. Ek işlevler ve flaş modu, SB-500 fotoğraf makinesine bağlandığında otomatik olarak etkinleşen fotoğraf makinesi menüsünden ayarlanabilir. Donanım yazılımı fotoğraf makinesi aracılıyla güncellenebilir ve bu Speedlight Flaş Birimi yalnızca iki adet AA boy pille çalışır.

SB-500, SS-DC2 Yumuşak Çanta ve AS-23 Speedlight Flaş Birimi Standıyla gelir.

Skylum'un hepsi bir arada fotoğraf düzenleme programı olan Luminar 4, yeni kullanıcılar için oldukça avantajlı indirimler sağlıyor. Yeni AI özellikleri ve yenilenmiş UI ile birlikte gelen Luminar 4 programını tavsiye ediyoruz.

İlk görüş bildiren siz olun

Cevap Yazın