Nikon Yeni Aynasız Kameralarını CES 2013’te Duyurabilir : Nikon 1 J3 ve Nikon 1 S1

Nikon’un 2013 yılı planları yavaş yavaş ortaya çıkmaya başlıyor. Las Vegas’ta düzenlenecek olan CES 2013 fuarında sergilemeyi düşündüğü iki yeni kamerasıyla Nikon hem boy göstermiş olacak hem de aynasız kamera segmentindekini yerini sağlamlaştırmayı düşündüğünü henüz senenin başında göstermiş olacak.

CES 2013 fuarında yani 8-11 Ocak 2013 tarihlerinde gerçekleştirilecek etkinlikte duyurulmasını beklediğimiz iki yeni Nikon aynasız kameradan bahsedeceğiz. Bu kameralardan bir tanesi 1 Nikon serisindeki aynasızlar için Nikon 1 J3 olurken diğeri ise Nikon’un yeni aynasız kamera dizilişini biraz daha şekillendirecek Nikon 1 S1 olacak. Evet yanlış duymadınız Nikon’un giriş seviyesi aynasız kamera adayından bahsediyoruz.

Nikon 1 J3

14 megapiksel çözünürlükte bir sensör ile gelmesi beklenen yeni Nikon 1 J3, henüz 09 Ağustos 2012 tarihinde yani 4 ay kadar önce duyurlmuş olan Nikon 1 J2‘ye göre fonksiyonalite ve tasarıma göre çok fazla bir değişiklik içermeyecek. Belirli teknik özelliklerde iyileştirmelerin beklendiği yeni Nikon 1 J3 için en önemli değişiklik 14MP olacak gibi gözüküyor.

nikon-1-aynasiz-kamera

Nikon 1 S1

Nikon’un aynasız kameralarındaki dizilişi şekillendirecek olan bu yeni 1 serisi Nikon aynasız kamera için söylenebilecek ilk söz herhalde “giriş seviyesi aynasız kamera adayı” olacaktır. Nikon’un CES 2013 fuarında Nikon 1 S1 giriş seviyesi aynasız kamera duyurması söz konusu olursa, 1 Nikon serisi S – J – V şeklinde olacaktır.

Nikon 1 J serisi aynasız kameraların altında bir segmentte yer alacak Nikon 1 S1 için ilk telaffuz edilen özellik ise 10 megapiksel çözünürlüklü sensör ile geleceği yönünde oluşuyor.

Skylum'un hepsi bir arada fotoğraf düzenleme programı olan Luminar 4, yeni kullanıcılar için oldukça avantajlı indirimler sağlıyor. Yeni AI özellikleri ve yenilenmiş UI ile birlikte gelen Luminar 4 programını tavsiye ediyoruz.

İlk görüş bildiren siz olun

Cevap Yazın