Nikon Z5 Aynasız Fotoğraf Makinesi – Özellikleri ve Fiyatı

Nikon Z5, meraklı sınıfına giren fotoğrafçılar için tasarlanmış bir full frame aynasız fotoğraf makinesidir. Nikon Z 5 hakkında bilinmesi gereken özellikler ve satış fiyatı için tüm bilgileri bu yazıda bulabilirsiniz. Gelin bir bakışta aslen Nikon Z6’nın sadeleştirilmiş ancak yetenekli bir versiyonu olan Nikon Z5 özelliklerine bakalım.

Aynasız fotoğraf makineleri arasında fotoğraflarınızı ve filmlerinizi bir üst seviyeye taşımak için harika bir çözüm olan Nikon Z5, özellikle uygun fiyatlı, fotoğraf odaklı tam kare aynasız bir fotoğraf makinesi arayan herkes için idealdir.

Nikon Z5, şirketin Z serisinde yer alan giriş seviyesi tam kare Z montajlı aynasız kamerasıdır. 24MP CMOS sensör, 5 eksenli görüntü sabitleme ve hem insan hem de hayvan algılama özelliğine sahip bir hibrit otomatik odaklama sistemine sahiptir. Yapı kalitesi Z6 ile aynı seviyede olmasa da kamera hala hava şartlarına karşı dayanıklı gövde sunar. Z5, 3,6M noktalı elektronik vizöre ve eğilebilir 3,2 “dokunmatik ekrana ve UHS-II hızlarını destekleyen çift SD kart yuvasına sahiptir.

Nikon Z5, 1.7X kırpma ile de olsa 4K / 30p video çekebilir; 1080’de çekilen video, tam sensör alanını kullanır ve kırpılmaz. Z5’te yüksek hız (örneğin 120 fps) modu yoktur. Kameranın hem kulaklık hem de mikrofon soketleri vardır. Nikon Z5, yeni EN-EL15C pille çalışır ve USB PD’yi destekler, bu da fotoğraf makinesini taşınabilir bir pil paketiyle çalıştırmanıza olanak tanır. Z6 ve Z7 tarafından kullanılan aynı MB-N10 grip, Z5 üzerinde de kullanılabilir.

Bir Bakışta Nikon Z5

Nikon Z5 Özellikleri

  • 24.3 Megapiksel
  • Lens Yuvası – Nikon Z Mount Uyumlu
  • FX Biçimli (Full Frame) CMOS Sensör
  • EXPEED 6 Görüntü İşlemcisi
  • 4K UHD ve Full HD Video Kayıt
  • 3.6m noktalı OLED Elektronik Vizör
  • ISO Hassasiyeti 100 – 51200 (Genişletilmiş: 50 – 102400)
  • 8.1 cm (3.2 inc) Eğilebilir, Dokunmatik LCD Ekran
  • Wi-Fi / Bluetooth Kablosuz Bağlantı
  • 3.5mm Harici Mikrofon Girişi
  • Çift SD Hafıza Kartı Yuvası
  • Ağırlık – 590 g

Nikon Z 5, tüm NIKKOR Z serisi tam çerçeve objektifler ile uyumludur ve objektif yelpazesi sürekli genişlemektedir. Ultra geniş açılı prime objektiflerden telefoto zoom özellikli objektiflere kadar, bu aynasız objektifler daha hızlı, daha sessiz ve daha keskindir. Durağan görüntülerde ve filmlerde mükemmel performans gösterir. Bkz. Nikon Lensler

Nikon Z5 Satış Fiyatı

Nikon Z5 satış fiyatı sadece gövde için $1,396.95 dolar olarak belirlenmiş. Eğer Nikon Z5 tam kare aynasız fotoğraf makinesini  24-50mm kit lens ile beraber almak isterseniz fiyatı $1,696.95 dolar veya 24-200mm ile yaklaşık $2,196.95 USD karşılığında satın alınabilir. Nikon Z5 Türkiye satış fiyatı ise mevcut dolar kuruna bağlı olarak 15.000 TL civarında bulunabilmektedir.

Aksesuarlar:
BF-N1 Gövde Kapağı, DK-29 Vizör Lastiği (fotoğraf makinesine takılı olarak gelir), terminal kapaklı EN-EL15c Şarj Edilebilir Li-ion Pil, MH-25a Pil Şarj Cihazı (bir AC duvar adaptörü veya satın alınan ülke ya da bölgeye göre tipi ve şekli değişiklik gösteren bir güç kablosuyla gelir), AN-DC19 Askı, UC-E24 USB Kablosu, BS-1 Aksesuar Kızağı Kapağı

Nikon Z5 Tanıtım ve İnceleme Videoları

Nikon Z5 İnceleme Sonuçları

Nikon Z5, piyasadaki paranızın karşılığını en iyi verebilecek fotoğraf odaklı makineslerden birisidr. 24MP sensöründen gelen görüntü kalitesi, sınıf liderinin biraz gerisindedir ve yapı kalitesinden ergonomiye kadar tasarımının çoğu, üst düzey Nikon Z modellerinden ödünç alınmıştır. Otomatik odaklama performansı da sağlam; güvenilir yüz ve göz algılama özelliği, onu aile / arkadaşlar için mükemmel bir seçim haline getirir. Video performansı, Z5’in üstün olmadığı bir alandır: 4K video büyük ölçüde kırpılır. Ancak elde çekim için gövdede görüntü sabitlemenin ek faydasıyla birlikte saygın Full HD çekim sunar.

Kimler için uygundur: Uygun fiyatlı, fotoğraf odaklı tam kare aynasız bir kamera arayanlar.

Kimler için pek iyi değil: Video çekenler. Süper hızlı aksiyonları yakalamak isteyenler

Dünyayı tam çerçeveden görün

Çektiğiniz fotoğraf ne olursa olsun, fotoğraf ve videolarınızın yeni bir ayrıntı seviyesine çıktığını göreceksiniz. Tam çerçeve sensörü, güçlü EXPEED 6 işlemcisi ve ultra keskin EVF özelliği ile Nikon Z 5, tam çerçevede çekim yapmayı kolaylaştırır. Hatta fotoğrafları ayrıntı kaybı olmadan kırpabilirsiniz. Bu özellik, fotoğraf baskıları ve web sitelerinde yayınlanacak fotoğraflar için idealdir.

Sade ve büyüleyici

Zengin ton geçişli portreler. Ultra sığ alan derinliğine sahip filmler. Tam çerçeve 24,3 MP CMOS sensör, ultra geniş Z serisi objektif yuvasının ışık toplama özelliklerini tam olarak kullanarak olağanüstü sonuçlar elde etmenizi sağlar.

Her ışıkta parlak sonuçlar

Fotoğraf makinesinin geniş 100 – 51200 ISO aralığı sayesinde, değişen ışığa anında uyum sağlama özgürlüğünün tadını çıkarın. Kumlanma konusunda endişelenmenize gerek yok: Hem yüksek hem de düşük ISO değerlerinde canlı fotoğraflar ve çarpıcı dinamik aralık elde edersiniz.

Daima Kararlı Titreşim Azaltma

Fotoğraf makinesindeki 5 eksenli güçlü VR görüntü sabitleme özelliği, diğer koşullarda mümkün olandan daha yavaş beş adede kadar duraklamalı deklanşör hızlarında çekim yapmanıza olanak tanır. Hangi NIKKOR Z serisi objektifi kullanırsanız kullanın, durağan görüntüler keskin ve videolar da sabit olur.

Küçük set, büyük etki

Tam çerçeve Nikon Z 5, taşınabilir ve son derece yetenekli bir yapıdadır. Temel Z 5 setiyle birlikte gelen NIKKOR Z 24-50 mm objektif de öyle. Bu NIKKOR Z serisi objektif, piyasadaki en küçük ve en hafif tam çerçeve zoom objektifidir.¹ Etkileyici geniş açılı çekimlerden güçlü portre çekimlerine kadar her yerde kadrajınıza çok daha fazla görüntü sığdırmanızı sağlar.

Çift kart yuvalarına hızlı UHS-II SD kartlar takılabilir. Kart yuvalarında kartlardan birini çekim, diğerini de yedekleme amacıyla kullanacak şekilde kolayca ayarlayabilirsiniz. İsterseniz kartlardan birine filmleri, diğerine de durağan görüntüleri kaydedebilirsiniz.

Best Lenses for Nikon Z5 | Best Memory Cards for Nikon Z5

Skylum'un hepsi bir arada fotoğraf düzenleme programı olan Luminar 4, yeni kullanıcılar için oldukça avantajlı indirimler sağlıyor. Yeni AI özellikleri ve yenilenmiş UI ile birlikte gelen Luminar 4 programını tavsiye ediyoruz.

İlk görüş bildiren siz olun

Cevap Yazın