North Carolina’da Yıldız İzleri (Star Trails Time Lapse)

Fotoğraf çekim teknikleri arasında kuşkusuz en çok ilgi çeken uzun pozlama ve uzun pozlama denildiğinde ise yıldız izlerini pozlamak ön plana çıkmaktadır. Açık bir gökyüzünde yıldızları izlerken bulb modda yaklaşık 1 saate yakın uzun pozlanabilen yıldızlar, doğru teknikler uygulandığında sonuçları güzel ve keyifli fotoğraf kareleri oluşturmaktadır.

Arka arkaya belirli aralıklarla çekilmiş fotoğraf karelerinin birleştirilmesi ile oluşmuş kısa filmler Time Lapse olarak adlandırılıyor. Daniel Dragon Films tarafından yapılmış olan “Startrails Timelapse Carolina” videosunda North Carolina’nın doğu ve batı yakalarında pozlanmış yıldızların oluşturduğu görsel şöleni izleyebiliyorsunuz. Yaklaşık 2 yıl boyunca çekilmiş yıldız izlerinden oluşturulan bu time lapse videonun müziği ise Bassic – “Valar, pt.2”.

Skylum'un hepsi bir arada fotoğraf düzenleme programı olan Luminar 4, yeni kullanıcılar için oldukça avantajlı indirimler sağlıyor. Yeni AI özellikleri ve yenilenmiş UI ile birlikte gelen Luminar 4 programını tavsiye ediyoruz.

İlk görüş bildiren siz olun

Cevap Yazın