Yeni Retro Görünümlü Tam Kare Fotoğraf Makinesinin Adı : Nikon DF

Nikon’un 06 Kasım tarihinde duyurması beklenilen retro görünümlü tam kare Fx-format DSLR fotoğraf makinesinin adının Nikon DF olacağı belirginleşmeye başladı. Nikon full frame makinenin ilk olarak gündeme gelen Nikon D4H adının güvenilir kaynaklardan gelmediğini belirten Nikon Rumors sitesi, isim konusunda daha güvenilir bir kaynaktan edindiği bilgiye göre ismin Nikon DF olacağını duyurdu.

Nikon’un retro görünümle eski model Nikon F3′e benzeyeceği söylenen ve kompakt bir gövdeye sahip olacak DSLR fotoğraf makinesinin adı Nikon DF ve DF’nin açılımı ise “Digital Fusion” olacakmış. Retro görünümle üst seviyede konumlanacak DSLR fotoğraf makinesi için Nikon Asia bir teaser video yayınlamıştı. Nikon – Pure Photography #1“ isimli 30 saniyelik youtube videosunda yeni makinenin deklanşör sesini duymak mümkün oluyordu. Bkz. Nikon D4H Retro Görünümlü Tam Kare FX DSLR Özellikleri

nikon_df

Yeni Retro Görünümlü Tam Kare Fotoğraf Makinesinin Adı : Nikon DF

Nikon DF ile ilgili ilk özellikler listesi sızdığında Nikon’un bu makineyi “hybrid camera” olarak nitelendirdiğini aktarmıştık. Melez anlamına gelen hibrit ifadesi aslında makinenin deklanşörü için kullanılıyor. Hibrit deklanşör ile gelmesi beklenen Nikon DF’nin hem elektronik hem de mekanik deklanşörü desteklemesi bekleniyor.

Aynı Fujifilm X-Pro1 and X100S makinelerinde olduğu gibi elektronik ve optik vizör olması beklenen Nikon DF, yeni sızan özellikler listesine göre D610 üzerinde bulunan 39 netleme noktasına sahip AF sistemini kullanabilirmiş.

Imaging Nikon üzerine “Pure Photography” ismiyle yeni duyurulacak Nikon DF fotoğraf makinesinin yeri boş olarak hazırlanmış durumda. Nikon DF duyurusunun 6 Kasım’da yapılması beklenirken retro görünümün daha çok eski Nikon F3 modelini andıracağı belirtiliyor.

Source : New Retro FX DSLR Camera Will Be Called Nikon DF

Skylum'un hepsi bir arada fotoğraf düzenleme programı olan Luminar 4, yeni kullanıcılar için oldukça avantajlı indirimler sağlıyor. Yeni AI özellikleri ve yenilenmiş UI ile birlikte gelen Luminar 4 programını tavsiye ediyoruz.

İlk görüş bildiren siz olun

Cevap Yazın