Şafak Fotoğrafları için Birbirinden Güzel 18 Mükemmel Örnek

Şafak fotoğrafları için birbirinden güzel fotoğrafları derlemeye çalıştık. Alacakaranlık veya şafak fotoğrafları (dawn photos) amatör veya profesyonel, fotoğraf çekmek isteyen herkesin sabahın ilk ışıklarında ortaya çıkardığı günün başlangıç görselleridir.

Şafak nedir diye tanımlamamız gerekirse gün doğumundan önce görülen alacakaranlığın (gün ağarması) başlangıç aşamasıdır. Türkçe karşılığı “Tan” olarak da bilinir. Bu vakitte güneş henüz doğmadığı için güneş ışınları zayıftır ve ufkun altındadır.

Şafak, güneş ışınlarının ufukta belirdiği zaman anlamına gelen gün doğumundan farklıdır. Şafak fotoğrafları da tam olarak bu aşamada ortaya çıkan fotoğraflardır. Özellikle sabahın erken saatlerinde sis varsa, bu durum çekeceğiniz alacakaranlık fotoğraflarına ayrı bir hava katacaktır.

Elbette bu güzellikleri fotoğraflamak için alarmınızı erken saatlere kurup, biraz uykunuzdan fedakarlık etmeniz gerektiğini de hatırlatalım. Sizleri birbirinden güzel şafak fotoğrafları ile başbaşa bırakalım.

Şafak Fotoğrafları için İlham Veren Örnekler

şafak fotoğrafları 00

the gift of the moose

Two men in a boat

Dawn bliss

Sunrise with Tree

The Li River

Misty Morning Sunrise - Alaska Landscape

Dawn over the Gibraltar strait

Winter waves

The Baha'i Temple at Blue Hour

Ankor Wat Eyegasm

Awaiting Sunrise

Say you will

Anticipation

şafak fotoğrafları

The open Gate

Dawn Images

Umarız bu birbirinden güzel alacakaranlık – şafak fotoğraflarından ilham almışsınızdır. Eğer sizin de paylaşmak istediğiniz şafak fotoğrafları varsa bunun için Türk Nikon’un Facebook duvarında yayınlanmasını istediğiniz fotoğrafları, bizlere Kullanılan Nikon Fotoğraf Makinesi, Nikon Lens ve EXIF bilgileri ile göndermeniz yeterli olacaktır. Daha detaylı bilgi için lütfen “Facebook Fotoğraf Paylaşımı” yazısına bakınız.

Skylum'un hepsi bir arada fotoğraf düzenleme programı olan Luminar 4, yeni kullanıcılar için oldukça avantajlı indirimler sağlıyor. Yeni AI özellikleri ve yenilenmiş UI ile birlikte gelen Luminar 4 programını tavsiye ediyoruz.

İlk görüş bildiren siz olun

Cevap Yazın