Singapur’un TiltShift Timelapse Videosu : The Lion City

Türkçe karşılığını daha önce “Zaman Atlamalı Çekim Tekniği” olarak ifade ettiğimiz Time Lapse için kısaca bir tanımda bulunmak istersek herhalde -arka arkaya belirli aralıklarla çekilmiş fotoğraf karelerinin birleştirilmesi ile oluşmuş kısa film- diyebiliriz.

Bugün size Keith Loutit’in “The Lion City” isimli time lapse videosunu tanıtacağız. The Lion City time lapse videosu Singapur’a görsel olarak çarpıcı bir şekilde yaklaşıyor. Loutit’in videosunu diğer time lapse videolardan farklı kılan ise içerisinde kullanılan alışılmışın dışındaki tilt-shift teknikleri diyebiliriz.

Lion City videosunu yaparken Loutit öncelikle Nikon D3s ve Nikon D4 kameraları kullandığından bahsediyor. Ama aynı zamanda bazı geçiş çekimleri için Canon 5D Mark II de kullanılmış. The Lion City videosundan kullanılan sıradışı tilt shift efekti için ise Loutit buna daha tilt shock ifadesini kullanarak yanıt veriyor.

“For ‘The Lion City’, the idea behind the use of the technique is for focus and distance to be something the viewer can experience. It also doubles to communicate the constant heat and humidity that hits you whenever you leave the comfort of air conditioning in Singapore.”

Singapur’un TiltShift Timelapse Videosu : The Lion City

Skylum'un hepsi bir arada fotoğraf düzenleme programı olan Luminar 4, yeni kullanıcılar için oldukça avantajlı indirimler sağlıyor. Yeni AI özellikleri ve yenilenmiş UI ile birlikte gelen Luminar 4 programını tavsiye ediyoruz.

İlk görüş bildiren siz olun

Cevap Yazın